Novo doma: VW Passat Alltrack

Aktualno, Novosti

Smučarji? Jadralci? Lovci? Zbiratelji? Popotniki? Ljubitelji avtomobilov? Mnogi vozniki si želijo čim bolj prostoren osebni avto, ki bi bil kos tudi terenski vožnji in ki bi bil čim bolj vzdržljiv.

Smučarji? Jadralci? Lovci? Zbiratelji? Popotniki? Ljubitelji lepih avtomobilov?
 

Mnogi vozniki si želijo čim bolj prostoren osebni avto, ki bi bil kos tudi terenski vožnji in ki bi bil čim bolj vzdržljiv. Za takšnega predstavljajo novega Passata Alltrack. Z njim je Volkswagen premostil vrzel med osebnimi avtomobili in športnimi terenci. Od Passata Variant se novi model konstrukcijsko med drugim razlikuje po specifičnih odbijačih ter razširitvah kolesnih ohišij in pragov.

B4C73FB4-8397-11E1-BC7B-4FAE65B94067

Passat Alltrack je dolg ravno toliko kot Passat Variant, torej 4.771 mm. Tudi širina je kljub razširitvam kolesnih ohišij enaka – 1.820 mm. Zanimiva je primerjava tehničnih podatkov, ki so ključni za terensko vožnjo:v primerjavi s Passatom Variant se je odmik od tal s 135 mm povečal na 165 mm.  Prevozni kot brežine se je spredaj povečal s 13,5 na 16 stopinj, zadaj pa z 11,9 na 13,6 stopinje. Izven utrjenih cest je enako pomemben tudi prevozni kot klančine, ki omogoča premagovanje vzpetin; ta se je z 9,5 povečal na 12,8 stopinje.

Pri podrti zadnji sedežni klopi meri prtljažna površina v Passatu Alltrack v dolžino zavidljivih 1,94 m. Prostornina prtljažnika do višine spodnjega roba oken je 603 l. Če pa kapaciteto tega velikega karavana izkoristimo v celoti, vključno z 90-litrsko vdolbino rezervnega kolesa, znaša prostornina Passata Alltrack kar 1.732 l – v tem primeru je prtljaga naložena do stropa in do naslonjal sprednjih sedežev. Za naslonjali prve in tudi druge vrste sedežev je možno montirati predelno mrežo.

Nekaj podatkov o novem vozilu:
– Passat Alltrack je možno naročiti s pogonom spredaj ali s štirikolesnim pogonom (4MOTION). V obeh primerih pa je njegova zasnova primerna za vleko velikih priklopnih obremenitev (glede na vrsto pogona do 2.200 kg) in za premagovanje terenskih izzivov.
– Njegova maksimalna nosilnost znaša 656 kg (velja za Alltrack s 103 kW/140 KM).
– V  novi Volkswagen se vgrajujejo izključno turbomotorji z ugodnim navorom – 2 bencinska (TSI) in 2 dizelska (TDI). Maksimalni navor: 250do 350 Nm!
– Volkswagnova bencinarja dosežeta moč 118 kW (160 KM) oz. 155 kW (210 KM), turbodizelska motorja pa razvijeta 103 kW (140 KM) oz. 125 kW (170 KM) moči. Oba motorja TDI sta serijsko kombinirana s paketom BlueMotion Technology (BMT) – torej s sistemom start-stop in z rekuperacijo (regeneracija zavorne energije).
– Močnejša motorja za Alltrack, torej TDI s 125 kW (170 KM) in TSI s 155 kW (210 KM), sta serijsko kombinirana s stalnim štirikolesnim pogonom (4MOTION), elektronsko prečno zaporo diferenciala (XDS) in menjalnikom z dvojno sklopko (DSG). Za Passat Alltrack z motorjem TDI z močjo 103 kW (140 KM) je štirikolesni pogon na voljo opcijsko.
– Učinkovitost motorjev v Passat Alltracku v kombinaciji s štirikolesnim pogonom 4MOTION, dokazujeta oba TDI-ja: različica s 103 kW (140 KM) porabi v povprečju samo 5,7 l/100 km (kar ustreza emisiji CO2 150 g/km), medtem ko različica s 125 kW (170 KM) v povprečju porabi 5,9 l/100 km (CO2: 155 g/km).
– Za zaščito agregatov pri vožnji po neutrjenih terenih skrbi jeklena pločevina.Ta zaščita varuje pred morebitnimi poškodbami motor, menjalnik, oljno korito in izpušni sistem.

Da je Passat Alltrack križanec med osebnim avtomobilom in športnim terencem, dokazuje tudi serijski program za terensko vožnjo.  Ob pritisku na tipko se najpomembnejši vozni in asistenčni sistemi prilagodijo vožnji po neutrjenem terenu.To so denimo ABS (dvig praga regulacijskega intervala), asistenca za nadzorovani spust, način delovanja elektronskih zapor diferencialov (EDS), karakteristika pedala za plin (bolj položna, zato je možno bolj precizno odmerjanje plina) in menjalnik DSG (dvig prestavnih točk, ni samodejnega prestavljanja v višjo prestavo, če je izbran ročni način prestavljanja).Terenski vozni programi so se doslej pri Volkswagnu uporabljali samo v terenskih vozilih, kakršna sta Tiguan in Touareg. Passat Alltrack pa je zdaj prvi klasični osebni avto s tovrstnim sistemom.

A4F93740-8397-11E1-AA47-4FAE65B94067

Oprema in cena

Poleg terenskega voznega programa, asistence za speljevanje na klancu, asistence za nadzorovani spust, posebej zanj prilagojenega podvozja in terenskega zunanjega videza, odlikuje Passat Alltrack še cela vrsta specifičnih elementov opreme. Mednje sodijo nova 17-palčna aluminijasta platišča tipa Valley. Obrobe oken, ohišji zunanjih ogledal in okrasne letvice na zaščitni mreži hladilnika so iz matiranega kroma. Serijske strešne letve so eloksirane v srebrni barvi. Poleg tega sodijo v serijsko opremo tudi meglenke ter sprednji in zadnji ščitnik podvozja z videzom legiranega jekla.

Notranjost med drugim zaznamujejo vstopne letve iz legiranega jekla z napisom Alltrack, komfortni sedeži z obrobo iz alkantare, notranji dekorativni elementi v titanovo srebrni izvedbi, pedali z aluminijastim videzom in avtomatska klimatska naprava Climatronic. Poleg tega se Alltrack lahko pohvali z brezkompromisno varnostno opremo, ki vključuje tudi serijski sistem za zaznavanje utrujenosti voznika.

Cene se za Alltracka pričnejo od 29.061 evrov dalje, kolikor stane različica z osnovnim bencinskim motorjem 1.8 TSI. Za najdražjo izbiro velja različica s štirikolesnim pogonom in bencinskim motorjem 2.0 TSI ter avtomatskim menjalnikom, ki stane 38.460 evrov. Letno se naj bi v Sloveniji prodalo sto takšnih vozil.