Novo doma: Toyota Aygo (že na daleč vidno poseben)

Novo doma, Novosti, Top

Druga generacija Ayga je prišla na trg leta 2014, trenutni prenovljeni model pa je s svojim razposajenim in mladostnim izgledom, nizkimi stroški vzdrževanja in dosegljivo ceno, cilja na mlajšo populacijo.

Toyota Aygo

Druga generacija Ayga je prišla na trg leta 2014, trenutni prenovljeni model pa s svojim razposajenim in mladostnim izgledom, nizkimi stroški vzdrževanja in dosegljivo ceno, cilja na mlajšo populacijo. Zelo kontrastno izrazit X na sprednjem koncu avtomobila se je poslovil. Zamenjal ga je bolj subtilen X vdelan v sprednjo masko.

Cilji izboljšav so bili na treh stebrih. Nov izgled, vozna dinamika in oprema.

Na zunaj boste spredaj in zadaj še vedno našli obliko X. Posodobili so mu izrazit svetlobni podpis in mu dodali dve barvi karoserije; Magenta splash in Rich blue. Vse ornamente so poskusili narediti čimbolj izrazite, dati vozilu širok izgled in obenem kompaktnost kabine. Ključna beseda pri zunanjosti je personalizacija. Izbirate lahko med sedmimi barvami pokrovov ogledal, štirimi barvami strehe, sedmimi barvami notranjih okrasnih detajlov, tremi barvami dodatka prednjega in zadnjega odbijača, šestimi barvami stranskih letvic, 11 barvami karoserije, 8 različnimi sedeži, 6 različnimi platišči… kombinacij je dobesedno na tisoče.

V notranjosti so osvežili merilnik, dodali dve novi barvi sedežem in eno armaturni plošči. Barva zunanjosti Ayga, se nadaljuje v notranjosti pri obrobah zračnikov in še nekaj drugih okrasnih elementih.

Velik poudarek so dali na izboljšanju nivoja hrupa kabini. Dodali so izolacijski material na zadnji steni in vratih, dodatni vari na A stebričku ter armaturni plošči, vrata imajo tudi dodatne čepe, motor ima novo vpetje in novo gred za zmanjševanje vibracij. Spodnji grafi pokažejo uspeh.

Motor ni nov, so ga pa malenkost izboljšali, da zdaj proizvede več moči in ima boljšo razporeditev navora.

Tudi pri nivojih opreme se nadaljuje trend črke X.

Osnovna oprema se enostavno imenuje X (10.240 €) in zavzema LED zadnje žaromete in dnevne luči, klimatsko napravo, 6 zračnih blazin in sistem HAC za speljevanje v klanec.

S srednjim nivojem opreme X-PLAY (10.490 €) dobite Bluetooth povezljivost, usnjen volan, po višini nastavljiv voznikov sedež in upravljanje audio naprave na volanu.

Višji nivoji opreme so trije:

X-CITE paket opreme (11.820 €) vam doda nadgrajeni sistem TOUCH CONNECT. Z njim je boljša  povezljivost preko pametnega telefona in 7-palčnega zaslona ter sistemom Pioneer združljivo z obema sistemoma Apple CarPlay in Android Auto. Poleg tega še gloss black detajle v notranjosti, kamero za vzvratno vožnjo, prednji meglenki, zatemnjena stekla, kovinsko Magenta splash bravo ter 15-palčna platišča.

X-TREND (12.480 €) doda na opremo X-CITE še samodejno klimatsko napravo, Oblazinjenje v kombinaciji usnja in tkanine, senzor svetlobe, nalepka v modri barvi in notranje detajle, prav tako modre barve.

Najvišji nivo opreme je X-CLUSIV (13.870 €) s katero dobite notranje detajle v gloss black barvi, streha in A stebrička v drugi barvi, sistem Smart entry in varnostni paket TSS, ki ga je pri paketih nižje opreme mogoče dokupiti za dodatnih 480 €.