Novo doma: Škoda Octavia Combi

Aktualno, Novo doma, Novosti

Škoda z novo Octavio Combi nadaljuje modelsko ofenzivo. Le nekaj tednov po začetku prodaje Octavie limuzine je slovensko premiero doživela tretja generacija Octavie Combi.

Škoda z novo Octavio Combi nadaljuje modelsko ofenzivo. Le nekaj mesecev po začetku prodaje Octavie limuzine je svetovno premiero doživela tretja generacija Octavie Combi na ženevskem avtomobilskem salonu v začetku marca 2013. Ta teden se predstavlja tudi v Sloveniji.

Od okrog 3,8 milijona primerkov Škode Octavie, kolikor jih je bilo prodanih do danes, jih gre okrog 1,3 milijona na račun izvedbe Combi.

V Sloveniji je Octavia Combi na voljo od 15.952 evrov za 1.2 TSI Active različico.

V Sloveniji je Octavia Combi na voljo od 15.952 evrov za 1.2 TSI Active različico.

Sprednji del vozila je enak kot pri novi limuzini. Jasno strukturirana stranska silhueta nove Škode Octavie Combi temelji na dinamično tekočih linijah. Poleg tega sklenjeno, ostro začrtano stransko grafično podobo markantno poudarja visoka tornado linija. Streš­na linija Octavie Combi se mehko spušča proti zadku in elegantno prehaja v D-stebriček. Zadnje luči segajo daleč v stranski del zadka in predstavljajo točko, v kateri se zaključi tornado linija. Jasno in natančno zasnovan je tudi zadek. Novi Octavii Combi, ki je tudi od zadaj že na prvi pogled značilna Škoda, dajejo pečat zadnje luči v obliki črke C in značilni trikotni elementi na pokrovu prtljažnika. Enako kot limuzina ima tudi Škoda Octavia Combi v vsaki zadnji luči prvič po dva svetlobna pasova v obliki črke C, ki poudarjata grafični učinek.

Vozila Škoda imajo jamstvo 4PLUS, brez omejitve kilometrov.

Vozila Škoda imajo jamstvo 4PLUS, brez omejitve kilometrov.

Nova Škoda Octavia Combi je opazno večja. Sedaj je Octavia Combi za 90 mm daljša in 45 mm širša od svoje predhodnice. Medosna razdalja je večja za skoraj 11 cm. “Naša Škoda Octavia Combi ponuja potnikom na zadnjih sedežih kar 73 mm kolenskega prostora, kar pomeni izjemno veliko prostora za noge – več kot katerikoli drug model v tem segmentu. Tudi prtljažnik Combija je s prostornino 610 litrov največji v tem razredu,” je povedal dr. Frank Welsch, Škodin direktor tehničnega razvoja. Če podremo zadnjo sedežno klop, se prostornina prtljažnika poveča na zavidljivih 1.740 litrov. Seveda pa ne gre pozabiti številnih ‘Simply Clever’ detajlov: poleg opreme, ki jo poznamo že iz nove Octavie limuzine, kot so obojestranska podloga za prtljaž­nik, široka ponudba mrež, številni kaveljčki za vrečke ali torbe, koš za smeti, veli­ko odlagalnega prostora za pijačo, nosilec za mobilne naprave, strgalo za led pod loputo za gorivo ali držalo za varnostni brezrokavnik pod voznikovim sedežem, se novi Combi ponaša še z nekaterimi novimi domiselnimi rešitvami: omenimo na primer obešalnik za oblačila ali vzvod za podiranje zadnje klopi iz prtljažnika. Prevoz zelo dolgih predmetov bo olajšal zložljiv sovoznikov sedež. Pod prilagodljivo nastavljivim in spustnim dvojnim prtljažnim dnom lahko shranimo prtljažni rolo in strešni prtljaž­nik.  

Asistenčni sistemi, varčni motorji 

Nova Škoda Octavia Combi je po želji opremljena s sodobnimi varnostnimi asistenč­nimi sistemi, kot so funkcija večnaletnega zaviranja, sistem Front Assistant z mestno funkcijo zaviranja v sili, Driver Activity Assistant (sistem za zaznavanje utrujenosti voznika), proaktivni sistem zaščite potnikov Crew Protect Assistant in sistem Lane Assistant, ki pomaga ohranjati smer na voznem pasu. V primeru prometne nesreče zagotavlja optimalno zaščito voznika in potnikov obširen paket pasivnih varnostnih sistemov, ki med drugim vključuje do devet varnostnih blazin, serijsko sicer sedem.

Na področju udobja sta sedaj na voljo sistem Adaptive Cruise Assistant in asistenca za dolge luči v sklopu sistema Intelligent Light Assistant.

Novo razviti motorji za Škodo Octavio Combi tretje generacije so do 17 odstotkov varčnejši od prejšnje generacije. V aktualni ponudbi motorjev so štirje bencinski in štirje dizelski motorji; izjemno varčna izvedba GreenLine porabi le 3,4 litra dizelskega goriva na 100 kilometrov in ima izpust CO2 samo 89 g/km.

Bistveni poudarki:

– bencinski motorji v ponudbi: 1.2 TSI s 63 in 77 kW, 1.4 TSI s 103 kW in 1.8 TSI s 132 kW,
– dizelski motorji: 1.6 TDI s 66 ali 77 kW ter 2.0 TDI s 110 kW,
– na voljo je še 4×4 pogon in možnost izbire samodejnega menjalnika DSG s sedmimi ali šestimi stopnjami odvisno od motorne izbire,
– nivoji opreme so Active, Ambition in Elegance, kasneje še RS,
– Active med drugim ponuja: 7 varnostnih blazin, aktivna vzglavnika WOKS spredaj, klimatska naprava, meglenka zadaj, pnevmatike 205/55 R16 91V, pritrdišča za namestitev dveh otroških sedežev ISOFIX zadaj, strgalo za led, vtičnica v prtljažniku – 12V, tonirana stekla, ipd…

Največ kupcev se bo odločilo za dizelsko različico 2.0 TDI z opremo Ambition in 6.-stopenjskim ročnim menjalnikom, ki stane 21.848 evrov. Za 28.397 evrov pa si lahko omislite že najbolje opremljeno Octavio Combi 1.8 TSI Elegance 4×4 s 6-stopenjskim samodejnim DSG menjalnikom. V primerjavi z limuzinsko različico je Octavia Combi dražja za 1.000 evrov.