Novo doma: Škoda Citigo

Aktualno, Novosti

Po uspešnem začetku na domačem trgu na Češkem je Škoda model Citigo predstavila tudi v Sloveniji. Avto, ki v dolžino meri 3,56 m, za Škodo pomeni vstop v segment malih avtomobilov, ki beleži veliko rast. Proizvodnja poteka v Bratislavi.

Po uspešnem začetku na domačem trgu na Češkem je Škoda model Citigo predstavila tudi v Sloveniji.
 

Avto, ki v dolžino meri 3,56 metra, za Škodo pomeni vstop v segment malih avtomobilov, ki beleži veliko rast. Citigo želi postati sinonim za odlično razmerje med ceno in vrednostjo, ob tem pa se ponaša z veliko prostornostjo, domiselnimi rešitvami, visoko varnostjo, enkratnimi krmilnimi lastnostmi in privlačnim dizajnom. Proizvodnja poteka v Bratislavi, hkrati je to prvi model te znamke s prenovljenim logotipom.
 
E3DAFC08-ABBC-11E1-BCA5-DA0166B94067
 
D529D670-ABBC-11E1-8BEA-DA0166B94067Z dolžino 3,56, širino 1,65 in višino 1,48 metra je Citigo eden najkompaktnejših avtomobilov v svojem segmentu, poleg Volkswagen up!-a in Seata Mii, ki še pride na naše tržišče. Proizvajalec navaja, da noben tekmec, ki ni iz koncerna Volkswagen, nima večje prostornine prtljažnika (251 l) in večje širine notranjosti (1,36 m). Pri podrti zadnji sedežni klopi se prostornina prtljažnika poveča na 959 litrov. Zaradi dolge medosne razdalje, ki meri 2,42 metra, je štirim osebam tudi na daljših vožnjah zagotovljena visoka raven udobja. Funkcija Easy Entry pri trivratni različici olajšuje vstopanje v zadnji del potniške kabine.
 
Nekaj podatkov o novem vozilu:
– Skupaj z modelom up! znamke Volkswagen in modelom Mii znamke SEAT je Citigo prvi mali avto, ki je bil na poskusnih trčenjih Euro NCAP ocenjen s petimi zvezdicami.
– To je prvi Škodin model, ki ima spredaj vgrajeni stranski varnostni blazini za glavo in prsni koš.
– Novost in posebnost na področju varnosti je aktivna zavorna asistenca City Safe Drive. Mestna funkcija zaviranja v sili, ki je na voljo kot dodatna oprema, se avtomatsko aktivira pri hitrosti pod 30 km/h in s pomočjo laserskega senzorja zaznava nevarnost naleta.
– Ob uvedbi na trg bosta za Citigo na voljo dva nova trivaljna bencinska motorja: oba imata 1,0-litrsko gibno prostornino in razvijeta moč 44 kW (60 KM) oz. 55 kW (75 KM).
– Poleg ročnega 5-stopenjskega menjalnika je mogoče izbrati tudi 5-stopenjski avtomatski menjalnik.
– Nivoji opreme so Active, Ambition in Elegance
 

Z današnjim pričetkom prodaje je mogoče Škodo Citigo s tremi vrati in opremo Active kupiti že za 7.777 evrov, petvratnik z enakim nivojem opreme in motorjem stane 8.098 evrov. Trivratni Citigo z močnejšim motorjem je na voljo od 8.330 evrov dalje. Za najdražjega velja petvratni Citigo s 55 kW motorjem, opremo Elegance in 5-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki stane 10.246 evrov.