Novo doma: Renault Talisman (udobnost in užitek v vožnji)

Novo doma

Po tem, ko je Renault že razkril zunanjo obliko, ureditev notranjosti in kakovost obdelave Talismana, je zdaj čas, da udobni Talisman zapelje na slovenske ceste. Odlike velike limuzine Renault Talisman ima velikodušne zunanje mere, saj je dolg 4,85 metra in širok 1,87 metra, ob tem pa v višino ne presega 1,46 metra. Zahvaljujoč izdatni medosni […]

Po tem, ko je Renault že razkril zunanjo obliko, ureditev notranjosti in kakovost obdelave Talismana, je zdaj čas, da udobni Talisman zapelje na slovenske ceste.

Odlike velike limuzine

Renault Talisman ima velikodušne zunanje mere, saj je dolg 4,85 metra in širok 1,87 metra, ob tem pa v višino ne presega 1,46 metra. Zahvaljujoč izdatni medosni razdalji (2,81 m) ponuja veliko
prostora tako za potnike kot tudi njihovo prtljago. Koloteka spredaj in zadaj merita 1,61 metra, zaradi česar daje videz avtomobila, ki je čvrsto posajen na cestišče.

Renault Talisman voznika in potnike pozdravi že, ko se mu približajo in zazna prostoročno kartico. Ob tem se prižgejo dnevne in zadnje luči ter stropna svetilka v kabini, sklopljeni zunanji ogledali se razpreta, svetila ob pragovih osvetlijo tla pred vrati in smerniki utripnejo. Ob odpiranju vrat oživi zaslon z merilniki, naprava R-LINK 2 pa na svojem zaslonu prikaže animirano dobrodošlico, ki je pospremljena tudi z zvočnim sporočilom. Medtem utripa osvetlitev gumbov na osrednji konzoli in gumbov sistema MULTI-SENSE (naglo ob izbranem načinu Sport oziroma bolj počasi ob načinu Confort).

Renault Talisman se uvršča med najboljše po prostornosti za potnike in odlagalnih mestih, posebno pa izstopa na treh področjih:

  • višini nad sedali obeh vrst sedežev, ki spredaj znaša 902 mm, zadaj pa 855 mm,
  • notranji širini v višini ramen spredaj,
  • prostoru za kolena zadaj, ki je z do 262 mm med najzajetnejšimi v tem razredu.

Široka in praktično zasnovana osrednja konzola prispeva k občutku prostornosti, saj ustvarja udobno razdaljo med voznikom in sovoznikom. Konzola je prijetna na otip in lepo obdelana.

36TALISMAN

S po vsej notranjosti razporejenimi odlagalnimi mesti z več kot 25 litri prostornine je tudi na tem področju Talisman postavil merila na najvišjo raven.

Prtljažnik s prostornino 608 dm3 (VDA) ustreza družinskim potrebam, vanj pa je tudi možno shraniti štiri torbe za golf. Ob sklopljenih zadnjih sedežih se skupna prostornina do hrbtišč prednjih sedežev poveča na 1.022 dm3.

Sedeži in položaj za volanom na ravni poslovnega razreda

V izvedenkah z električno nastavljivimi sedeži se voznikov sedež samodejno pomakne nazaj za 50 mm in tako olajša vstopanje. Ko se voznik namesti, se sedež vrne v prvoten položaj.

Široka prednja sedeža v Talismanu sta zasnovana po vzoru letalskih sedežev poslovnega razreda in imata najboljše lastnosti v tem razredu, ob tem pa uvajata pomembni novosti.

Hrbtišči prednjih sedežev prinašata svetovno novost, saj sta izdelani z novo tehnologijo Cover Carving Technology. Gre za poltogo školjko, ki je odporna, upogljiva in lahka. Ta novost, ki je plod skupnega razvoja Renaulta in podjetja Faurecia, oblikovalcem zagotavlja več svobode, okrepi vtis kakovosti, zagotovi več prostora (za 3 cm več prostora za kolena zadaj) in je za 1 kilogram lažja od običajne plastične školjke za hrbtišče sedeža.

sedezi-Cover-Carving-Technology-prezracevanje

V sedež vgrajena prezračevalna naprava v hudi vročini zagotavlja dobrodošlo dodatno ugodje. Udobnost povečuje tudi obdajajoča oblika sedežev in široka vzglavnika. Zgornji del naslona se prilega morfologiji vsakega potnika, nizko sedalo pa zagotavlja dinamičen in udoben položaj za volanom z znatno višino stropa nad glavami. Glede na različico je možno električno nastavljati višino sedala, nagib naslona in sedala, dolžino sedala in ledveno oporo, čemur služijo trije gumbi ob robu sedala. Preko zaslona naprave R-LINK 2 je v pomnilnik možno shraniti šest osebnih nastavitev za voznika. Pomik sedeža vzdolžno meri 24 cm, prednji rob sedala pa je možno pomakniti za 6 cm. Različica INITIALE PARIS ponuja nastavljivost sedeža v desetih smereh (od tega osmih električno), kar vozniku zagotavlja možnost, da si določi idealen položaj. Naprava R-LINK 2 ima funkcijo, ki omogoča tudi nastavljanje sovoznikovega sedeža.

Zadnja klop ponuja prostor trem potnikom, je deljiva v razmerju 1/3-2/3 in ima vgrajeno loputo za prevoz smuči. Oba stranska sedeža imata vrtljiva vzglavnika, ki ju je možno poklopiti in zasukati, kar izboljša vidljivost nazaj.

Podvozje brez primere v svojem segmentu

Na cesti se Renault Talisman izkaže z izjemnimi dinamičnimi lastnostmi in nastavljivim občutenjem vožnje. Renault Talisman ima edinstveno lego na cesti zahvaljujoč povezavi podvozja 4CONTROL (s štirikolesnim krmiljenjem) z elektronsko krmiljenimi blažilniki.

4control-talisman

Sistem 4CONTROL je aktiven ves čas. Pri hitrosti do 50 km/h v načinu Confort (60 km/h v načinu Neutral oziroma 80 km/h v načinu Sport) se zadnji kolesi sukata v nasprotni smeri od prednjih koles, pri čemer njun odklonski kot znaša do 3,5 stopinj. Voznik to občuti, kot bi se medosna razdalja Talismana skrajševala in sorazmerno s tem povečevala njegova okretnost. Nad to hitrostno mejo se zadnji kolesi sukata v isto smer kot prednji. Učinek tega je primerljiv s podaljševanjem medosne razdalje, kar povečuje užitek v vožnji, stabilnost avtomobila in občutek varnosti.

Prednosti sistema MULTI-SENSE

Renault TALISMAN 10 © Renault Marketing 3D-CommerceSistem MULTI-SENSE ima vlogo dirigenta orkestra, saj prilagaja delovanje v Talisman vgrajenih tehnologij v skladu z željami voznika. Najsi bo za volanom moški ali ženska, če si zaželi športno vožnjo, sproščeno in umirjeno izkušnjo ali predvsem učinkovitost, se Renault Talisman povsem prilagodi in značaj spremeni na en sam klik.

MULTI-SENSE je edinstvena naprava, ki krmili in usklajuje delovanje v Talisman vgrajenih tehnologij, s tem pa zagotavlja užitke v vožnji brez primere. Tako krmili delovanje podvozja 4CONTROL (štirikolesno krmiljenje), variabilno vzmetenje, delovanje volana, motorja in samodejnega menjalnika EDC, prav tako pa tudi merilnikov, zvoka motorja in osvetlitve prostora za potnike.

S sistemom MULTI-SENSE je Renault prvi proizvajalec, ki ponuja sistem za tako celovito in intuitivno usklajevanje delovanja toliko različnih tehnologij.

Učinkoviti in zmogljivi motorji

Renault Talisman poganjajo zmogljivi in varčni motorji z omejeno prostornino. V pestri ponudbi motorjev za Talisman posebej izstopajo bencinski ENERGY TCe 200 in dizelska ENERGY
dCi 160 ter ENERGY dCi 130. Ti motorji posebno pridejo do izraza v Talismanu, ki ima količnik zračnega upora (Cd) 0,27, poleg tega pa je za 200 kilogramov lažji od novega Espaca, Renaultovega velikega crossoverja.

V vseh teh motorjih je tudi del strokovnega znanja s področja motorjev, ki ga je Renault kalil v brezkompromisnem okolju avtomobilskega športa, še zlasti Formule 1. Motorji v Talismanu imajo tehnologije najnovejšega rodu, kot so neposredno vbrizgavanje bencina in jeklene bate, izstopajo pa tako po užitku v vožnji kot tudi po porabi goriva. Oba bencinska in vsi trije dizelski motorji izpolnjujejo okoljske norme Euro6 in ustrezajo jedrnim zahtevam kupcev na evropskih trgih.

Ponudba štirih paketov opreme

Renault Talisman bo v Sloveniji na voljo s štirimi paketi opreme in tremi paketi notranje opreme:

LIFE: črna armaturna plošča, volan v usnju in tekstilne sedežne prevleke črne barve, ki se spogledujejo z moškimi poslovnimi oblekami.

BUSINESS: enaka notranjost kot Life, a z dodatnimi elementi, kot je multimedijska naprava s 7-palčnim zaslonom.

ZEN: prevleke kombinaciji tekstila in umetnega usnja oziroma za doplačilo temno rjavo ali črno usnjeno oblazinjenje Riviera z usklajeno obdelavo armaturne plošče in okrasnimi šivi čokoladno rjave barve.

INITIALE PARIS: črna ali peščeno siva armaturna plošča z okrasnimi šivi ogleno črne ali srebrne barve, prevleke iz Nappa usnja črne barve ali prelivajoče se sive kombinacije, volan v Nappa usnju.

Najcenejši Talisman Energy dCi 110 Stop&Start 81 (110 KM) stane 21.490 € (z DDV).

Prišel je tudi Renaultov novi veliki karavan Talisman Grandtour

Renault Talisman Grandtour se ponaša z vsemi odlikami julija 2015 razkrite limuzinske različice, ki ji je podoben tudi v mnogih merah in dinamičnih oblikovnih potezah. K vsemu temu pa dodaja še praktičnost in notranjo prilagodljivost velikega karavana.

Odlike limuzine s praktičnimi lastnostmi karavana

Renault Talisman Grandtour ima podobne zunanje mere kot limuzinska različica tega modela. Dolg je 4,86 metra (za 1 cm daljši od limuzine), širok 1,87 metra, obenem pa ima zmerno višino 1,46 metra. Velika medosna razdalja (2,81 m) zagotavlja veliko prostora za vse potnike in njihovo prtljago. Koloteka spredaj in zadaj merita 1,61 metra in avtomobilu že na pogled zagotavljata čvrsto lego na cesti.

Renault Talisman Grandtour ima prepoznavne oblikovne značilnosti.

  • Odločna kromasta maska ima na sredi ponosno vstavljen velik Renaultov romb.
  • Dolg pokrov motorja z vzdolžnimi gubami daje prednjemu delu mišičast videz.
  • Dnevne luči s svetilnimi diodami v obliki črke C se zajedajo globoko v odbijač in dajejo prepoznaven svetlobni pečat.
  • Žarometi LED Pure Vision s svetilnimi diodami za zasenčen in nezasenčen snop dajejo bolj
  • naravno in boljšo osvetlitev kot halogenske luči.
  • Razmerje med pločevinastimi (2/3) in zastekljenimi (1/3) površinami je zelo skladno.
  • Izklesani stranici imata na prednjih blatnikih posebna kromasta okrasna elementa.
  • Dolga strešna linija se izteče v dolgo krilce nad zadnjim oknom, krasita pa jo vzdolžna strešna nosilca iz poliranega aluminija.
  • Kromaste obrobe prefinjeno poudarjajo obris stranskih oken.
  • Poudarjeni oboki blatnikov krepijo vtis čvrstosti in zmogljivosti avtomobila.
  • Širok zadnji del ima poudarjeno ramensko linijo.
  • Stalno prižgane zadnje luči s svetlobnimi vodili, ki dajejo trirazsežnostni učinek, zagotavljajo nemudoma prepoznaven svetlobni pečat.

Dobro zaznavni varnost in kakovost

Renault je zavezan skrbi, da vožnjo v Talismanu Grandtour naredi varno, zaupanje vzbujajočo in enostavno. Za dosego tega cilja je Renault tega karavana opremil z mnogimi opozorilnimi in
varovalnimi sistemi, ki zagotavljajo visoko raven aktivne varnosti.

Hkrati je Renault nadaljeval svoje temeljito delo na področju pasivne varnosti. Onstran vedno strožjih meril Euro NCAP si je Renault na najbolj ključnih področjih vedno postavljal svoja, še strožja merila.

Kar zadeva trajnost, je Renault Talisman Grandtour skrbno zasnovan, izdelan in preskušen s ciljem, da bi bila izkušnja z njim res dolgotrajna.

Aktivna varnost

Za varovanje: prilagodljiv regulator hitrosti, aktiven sistem pomoči pri zaviranju v sili, luči za ovinek.

Za opozarjanje: opozorilniki na prehajanje oznak voznega pasu, za varnostno razdaljo in za prekoračitev hitrosti s prepoznavo prometnih znakov, opozarjanje na mrtvi kot.

Za pomoč: Easy Park Assist, parkirni senzorji spredaj, zadaj in na straneh, kamera za vzvratno vožnjo, samodejno preklapljanje med zasenčenim in nezasenčenim snopom žarometov, »head-up« zaslon v višini oči, samodejna parkirna zavora, pomoč pri speljevanju navkreber, prostoročna kartica in električen pomik vrat prtljažnika.

Pasivna varnost

Kar zadeva pasivno varnost je Renault Talisman Grandtour povsem naravno deležen temeljnih odlik arhitekture CMF C/D. Renaultov novi veliki kombi avtomobil cilja na pet zvezdic na preskusih Euro NCAP kljub leta 2015 uvedenim še strožjim kriterijem. Obenem gre Renault v prizadevanjih, da svojo pasivno varnost čim bolj približa dejanskim pogojem, še dlje z doslednim upoštevanjem dejanskih razmer v prometu. To pomeni višje zahteve pri strukturni odpornosti in zaščiti proti zdrsu telesa pod varnostnim pasom (anti-submarining).

Varnostna oprema za vse

Šest varnostnih blazin: 

  • 2 čelni varnostni blazini velike prostornine s po dvema generatorjema, ki napolnjenost prilagajata vrsti trka in položaju osebe.
  • 2 stranski varnostni blazini novega rodu s povečano učinkovitostjo tipa prsni koš/rama za prednja sedeža.
  • 2 varnostni zavesi za zaščito glav potnikov spredaj in zadaj.

Varnostni pasovi: 

  • Spredaj zategovalnika varnostnega pasu s prilagodljivima omejevalnikoma zatezne sile, ki
    obremenitve prilagajata sili trka in položaju potnika.
  • Zadaj zategovalniki z omejevalniki zatezne sile.

Sedeži:

  • Spredaj in zadaj vzglavniki za omejevanje poškodb tilnika (anti-whiplash).
  • Sedala z zasnovo, ki preprečuje zdrs telesa pod varnostnim pasom (anti-submarining).
  • Stranska sedeža zadaj s pritrdišči Isofix za varnostne otroške sedeže združljive z normo i-Size.
  • Štirje sedeži z možnostjo pritrditve homologiranega univerzalnega varnostnega otroškega sedeža z varnostnim pasom.

Renault TALISMAN 8 © Renault Marketing 3D-Commerce

Orientacijski znaki med kupci in na trgih

Segment D je v Evropi trenutno v vzponu, saj je v letu 2015 prodaja zrasla za 15 odstotkov. Prav tako so v Evropi karavani najbolj priljubljeni in imajo v tem segmentu več kot tretjinski delež. Tako je bilo leta 2015 v Evropi prodanih več karavanov (630.000) kot limuzin (555.000). Karavani so še posebno priljubljeni na določenih trgih, kot je na primer v Nemčiji, kjer so leta 2015 prodali 240.000 karavanov oziroma tretjino vse njihove prodaje v Evropi, a tudi v Italiji, Belgiji in na Nizozemskem.

Obstaja krog kupcev, ki so zvesti tradicionalnim limuzinskim in karavanskim karoserijskim različicam, in med svoja merila pri izbiri avtomobila na vrh postavljajo videz, prestižnost, tehnologijo, znamko, ceno in stroške uporabe. Renault Talisman Grandtour se bo naslanjal na svoje prirojene odlike pri vabljenju teh kupcev, katerih 60 odstotkov so upravljavci velikih evropskih avtomobilskih parkov.

Renault Talisman Grandtour bo še posebno privlačil predstavnike svobodnih poklicev, lastnike in vodilne kadre podjetij ter vodje prodaje, željne prestižnega, prostornega in udobnega družinskega
avtomobila, ki ponuja tudi vrhunski užitek v vožnji. Voznike, ki prevozijo veliko število kilometrov, bodo pritegnile odlike podvozja Talisman Grandtour, gospodarnost njegovih motorjev in zmerni skupni stroški uporabe (Total Cost of Ownership).