Novo doma: Renault Megane RS 275 trophy

Aktualno, Novo doma, Top

Renault Megane RS 275 trophy je tokrat tudi plod slovenskega znanja. Izpuh je namreč plod razvoja podjetja Akrapovič, kjer smo tudi imeli predstavitev novega, najhitrejšega Renaulta.  Zaradi odličnega obvladovanja ceste in še bolj zaradi svojih odlik na stezi je bilo široko priznano podvozje Cup z diferencialom z delno zaporo izbrano tudi za posebno serijo Mégane […]

Renault v prodajo zdaj pošilja Megana RS Trophy, ki stane 33.990 evrov. 

Renault Megane RS 275 trophy je tokrat tudi plod slovenskega znanja. Izpuh je namreč plod razvoja podjetja Akrapovič, kjer smo tudi imeli predstavitev novega, najhitrejšega Renaulta. 

Zaradi odličnega obvladovanja ceste in še bolj zaradi svojih odlik na stezi je bilo široko priznano podvozje Cup z diferencialom z delno zaporo izbrano tudi za posebno serijo Mégane R.S. 275 Trophy. Da bi kupci lahko še bolje izkoristili dinamične odlike avtomobila, so se inženirji Renault Sport temeljito posvetili motorju in iz njega iztisnili dodatnih 10 konjskih moči. Bencinski 2-litrski motor zdaj zmore 275 KM, največjo moč pa doseže pri 5.500 vrtljajih na minuto v prvih dveh prestavah. Ob tem motor 360 Nm navora dosega v širokem območju od 3.000 do 5.000 vrtljajev na minuto.

Mégane R.S. 275 Trophy pomeni začetek sodelovanja s svetovno priznano znamko blažilnikov Öhlins. Ta posebna serija ima v ponudbi za doplačilo nastavljive blažilnike z jeklenimi vzmetmi Öhlins Road & Track. Ta tehnološka izboljšava, ki izhaja iz rabe v avtomobilskem športu in dirkalniku Mégane N4, vozniku omogoča, da enostavno kar sam prilagaja nastavitve blažilnikov.

Ljubitelji voženj po dirkališčih si za doplačilo lahko omislijo Mégane R.S. 275 Trophy s pnevmatikami Michelin Pilot Sport Cup 2. Za posebno serijo so strokovnjaki Michelina in Renault Sport razvili za prednji pogon prilagojeno konfiguracijo teh skrajno zmogljivih pnevmatik za prednji pogon.

Renault Megane RS 275 trophy pred poslopjem Akrapovič v Ivančni gorici

Renault Megane RS 275 trophy pred poslopjem Akrapovič v Ivančni gorici

Nova podoba vključuje tudi nalepko Trophy na platinasto sivi aerodinamični lameli F1 pod masko. Stranici karoserije sta ozaljšani s posebnimi nalepkami Trophy, platinasto siva dekoracija spodnjega dela vrat pa ima vzorec kariraste zastave. V notranjosti ima Mégane R.S. 275 Trophy školjkasta sedeža znamke Recaro s prevleko iz usnja in alkantare in rdečimi okrasnimi šivi. Z rdečimi šivi je okrašena tudi zadnja klop, na vzglavnikih pa je izvezen znak Renault Sport. Med ostalimi detajli, s katerimi je ozaljšana notranjost, so z rdečimi šivi okrašena prevleka volana in manšeta ročne zavore iz alkantare ter glava prestavne ročice iz zamaka (zlitine cinka, aluminija, magnezija in bakra).

Kljub povečani moči motorja sta poraba goriva in izpust CO2 še naprej obvladani, saj znašata 7,5 l/100 km oziroma 174 g/km. Renault Sport in Akrapovič, izdelovalec referenčnih izpušnih sistemov za motocikle in zmogljive športne avtomobile, sta svoje sodelovanje konkretizirala s serijsko vgradnjo izpušnega sistema iz titana. S tem Mégane R.S. 275 Trophy ni pridobil le manjšo težo zaradi uporabe lahkega titana, ampak ima tudi čisto poseben, bolj hreščeč ton, ki bo zagotovo ugajal ljubiteljem avtomobilskega športa in športnih avtomobilov s prefinjenim posluhom.

Renault v prodajo zdaj pošilja Megana RS Trophy, ki stane 33.990 evrov. 

Renault v prodajo zdaj pošilja Megana RS Trophy, ki stane 33.990 evrov.

Akrapovičeva ponudba izdelkov tudi za avtomobile

Proizvodni in oblikovalski prostori podjetja Akrapovič se nahajajo v Sloveniji, od kjer prihaja tudi njegov ustanovitelj Igor Akrapovič. Za izdelavo izdelkov podjetje uporablja moderno tehnologijo, visoko stopnjo razvoja in testiranja, visokotehnološke materiale, obenem pa ga vodi zavidljiva želja po izdelavi najboljšega. Po 18 plodnih letih oblikovanja in proizvodnje izdelkov za motociklistični trg, dopolnjenih z izrednimi uspehi v motorističnem športu in strastnim osebjem, je bilo leta 2008 logično, da se je podjetje odločilo prodreti tudi v avtomobilistični sektor.

Akrapovič trenutno izdeluje športne izpušne sisteme za drugo vgradnjo za 14 prestižnih avtomobilskih znamk, med njimi za Renault, Volkswagen, McLaren, Lamborghini, Audi, Ferrari, BMW, Porsche in Mercedes-Benz.

Pri Akrapovičevih izpušnih sistemih se vse začne z dušilcem Slip-On, s katerim zamenjamo originalni dušilec. Uporaba lahkega titana ali nerjavnega jekla ter znanja, povezanega z oblikovanjem izpušnih sistemov, zagotavlja, da je sistem Slip-On lažji v primerjavi s standardnim sistemom, kar izboljša razmerje med močjo in težo vozila. Poleg tega to omogoča lažjo vodljivost vozila in izboljša zmogljivost motorja.

Akrapovič uporablja titanovo zlitino, ki je odporna proti temperaturnim obremenitvam, za vse glavne dele izpušnih sistemov in ne zgolj za zunanji plašč dušilca, kot to počno mnoga konkurenčna podjetja.

Akrapovič uporablja titanovo zlitino, ki je odporna proti temperaturnim obremenitvam, za vse glavne dele izpušnih sistemov in ne zgolj za zunanji plašč dušilca, kot to počno mnoga konkurenčna podjetja.

Linija Evolution izboljšuje zmogljivost sistema Slip-On, saj z njo zamenjamo večji del originalnega izpušnega sistema. Običajno to pomeni, da težke in dolge standardne povezovalne cevi zamenjamo z različicami iz titana z resonatorji, ki potekajo naprej od serijske povezovalne cevi iz kolektorja. Te povezovalne cevi so večjega premera kot pa serijske cevi in imajo prirobnice, ki so ulite iz titana v hišni Akrapovičevi livarni in se popolnoma prilegajo. Poleg linije Evolution Akrapovič ponuja tudi dodatne komponente, kot so cevi brez katalizatorjev, s katerimi lahko dosežemo popoln potencial avtomobila, seveda odvisno od modela. Na razpolago pa so tudi izpušni sistemi iz linije Evolution Racing, ki so namenjeni dirkalnikom. Zvok nekaterih izpušnih sistemov lahko nastavite z opcijskim brezžičnim kompletom, pri čemer prek stikala v kabini spremenite zvok izpuha s pomočjo pnevmatskih ventilov, nameščenih na dušilcih. Od slovitega Akrapovičega zvoka do »zvoka Čiste moči« z enim samim gibom roke – je lahko še bolj preprosto?

Če vsemu temu dodamo še pestro izbiro izhodov (od izhodov iz ogljikovih vlaken do tistih iz poliranega titana) na nekaterih modelih, se res ne moremo čuditi, zakaj je Akrapovič vodilna sila na področju izdelave »aftermarket« izpušnih sistemov za športne avtomobile.