Novo doma: Renault Megane, osvežitev

Aktualno, Novo doma, Novosti

Renault je posodobil vse modele družine Mégane in jih že predstavil tudi v Sloveniji. Družina modelov Mégane tako pridobiva nekaj več dinamičnosti in vitalnosti, ki še bolj okrepita njeno privlačnost.

Renault je posodobil vse modele družine Megane in jih že predstavil tudi v Sloveniji. Družina modelov Megane tako pridobiva nekaj več dinamičnosti in vitalnosti, ki še bolj okrepita njeno privlačnost. Nov sprednji del Megana je poenoten z videzom drugih novejših vozil znamke, kot je denimo Clio.

Z motorjem 2,0 16V 265, delno zaporo diferenciala, prednjo premo z neodvisnim krmilnim kotom in dvema izvedenkama podvozja – Sport in Cup – združuje niz tehnologij, ki odražajo strokovno znanje in izkušnje Renault Sport.

Megane R.S. z motorjem 2,0 16V 265, delno zaporo diferenciala, prednjo premo z neodvisnim krmilnim kotom in dvema izvedenkama podvozja – Sport in Cup – združuje niz tehnologij, ki odražajo strokovno znanje in izkušnje Renault Sport. Pričakujemo pa lahko še dodelanega Megana izpod rok Akrapoviča, ki bo vseboval še semi-slick poldirkalne pnevmatike, polovično varnostno kletko in brez zadnjih sedežev v stilu prejšnjega Megana R.S. R26.R.

Z najnovejšo opremo in tehnološkimi inovacijami ostajata potovalno udobje in užitek v vožnji še naprej osrednji odliki zastavonoše Renaulta na področju kakovosti navajajo pri uvozniku. Prenovljena je tudi ponudba športnih izvedenk modelov Megane: GT-Line in GT imata nova prednja odbijača, Megane R.S. pa je prvi s funkcijo R.S. Replay, s katero je športna občutja možno deliti s prijatelji. Kot že omenjeno, največ spremeb je bilo deležnih spredaj, nekoliko manj zadaj, ki jih skorajda ni zaznati.

V notranjosti ostaja večinoma vse nespremenjeno. S Clia se je prenesel tudi v ta večji model Renaultov informacijski vmesnik R-Link, ki v povezavi s pametnimi telefoni omogoča povezljivost s spletom, sočasno je tudi nov program za ekonomično vožnjo. Kot novost lahko omenimo še sistem Visio, ki s pomočjo kamere skrbi za samodejni vklop in izklop dolgih luči glede na to, če se vam približuje nasproti vozeče vozilo ter vas hkrati lahko opozarja tudi na nenamerno menjavo voznega pasu.

renault megane grandtour 2014

Cenik prenovljenega Renault Megana.

Cenik prenovljenega Renault Megana.

Seveda, pa je prenova vključevala spremembe tudi pri motorni ponudbi. Tako lahko od februarja naprej pričakujemo 1,2-litrski turbobencinski pogonski agregat TCe s 97 kW moči, ki bo lahko sodeloval s šeststopenjskim ali samodejnim EDC menjalnikom. Sočasno se poslavljajo tudi vsi tisti Megani, ki so imeli zgolj 5-stopenjskimi menjalnik, a v ponudbi ostajata najšibkejša osnovna motorja – bencinski atmosferski 1,6-litrski 16V ter dizelski dCi 95. Oba pa se ponašata sedaj s šestimi prestavami. Stranke se lahko odločijo še za Podaljšano jamstvo, ki vas bo stalo 700 evrov in bo veljalo za pet let oziroma do 100.000 prevoženih kilometrov.

renault megane 2014

Opreme so sicer tri, Authentique, Expression in GT line. Najceneje pa boste prišli do Megana, če se boste odločili za 1.6 16V Authentique, ki vas bo stal 14.590  evrov.