Novo doma: Renault Clio R.S. Akrapovič

Aktualno, Novosti

Renault Sport je po svetu med ljubitelji športnih vozil priznan kot izdelovalec dostopnih, a še vedno brezkompromisno športnih avtomobilov. Svojo prisotnost v Sloveniji je Renault Sport še utrdil.

Renault Sport je po svetu med ljubitelji športnih vozil priznan kot izdelovalec dostopnih, a še vedno brezkompromisno športnih avtomobilov.
 

Svojo prisotnost v Sloveniji je Renault Sport še utrdil z otvoritvijo dveh »R.S. Specialistov«. Ta bosta profesionalne, zahtevnim športnim avtomobilom prilagojene storitve še bolj približala
potencialnim kupcem in obstoječim lastnikom vozil R.S. Posebno mesto med njimi predstavlja povsem nova omejena serija vozil Clio R.S. Akrapovič, ki s slovenskim znanjem nadgrajuje že tako odlične lastnosti tega avtomobila.

716D530E-8C8C-11E1-81E3-4FAE65B94067

»R.S. Specialista«, ki s preureditvijo del svojega prostora v celoti posvečata Renault Sportu sta ASP v Lescah in FPL Avtocenter Pušnik v Slovenski Bistrici.

»R.S. Specialist« kupcem in lastnikom vozil R.S. zagotavlja:
– strastno in strokovno izobraženo prodajno osebje,
– popravila, izvedena s strani visoko usposobljenih poprodajnih specialistov,
– možnost videti ali preizkusiti vozila iz serije R.S.: Twingo, Clio in Megane.

»R.S. Specialist« zahteva od trgovca številna dodatna vlaganja, ne samo v prostor, temveč predvsem v nenehno izpopolnjevanje znanja zaposlenih, opremo delavnic in ustrezno zalogo testnih vozil.

Renault Clio R.S. Akrapovič: športnik s slovensko nadgradnjo

Renaut Clio R.S. Akrapovič predstavlja prvo tako sodelovanje družb Renault Nissan Slovenija, d. o. o., in Akrapovič, d. d.

F33F5E28-8C8B-11E1-A956-4FAE65B94067

Podjetje Akrapovič je vodilni proizvajalec vrhunskih izpušnih sistemov za motocikle in športne avtomobile. Prednjači tudi na področju proizvodnje izdelkov iz ogljikovih vlaken in inovativne uporabe titana. Akrapovičevi izpušni sistemi so znani po boljši zmogljivosti, nižji teži, trpežnosti in zvoku.

Podjetje, ki ga je pred enaindvajsetimi leti v Sloveniji ustanovil nekdanji motociklistični dirkač Igor Akrapovič, se je razvilo v ugledno mednarodno podjetje. Zaposluje več kot 500 ljudi, svoje izdelke pa prodaja v več kot šestdesetih državah sveta.

Števiično zelo omejena serija Renaut Clio R.S. Akrapovič temelji na serijskem vozilu Clio R.S. Strokovnjaki podjetja Akrapovič so že tako športnemu vozilu še »popoprali« njegove zmogljivosti, povečali moč za 2 »konja« pri 5,530 obr/min, navor pa za 4 Nm pri 4,200 obr/min.

Spremembo boste na avtomobilu seveda najbolj opazili in slišali tam, kjer to od Akrapoviča tudi pričakujemo – na zadku avtomobila, kjer kraljujeta ročno iz ogljikovih vlaken narejena izhoda homologiranega izpušnega sistema.

Računalniško zasnovan Akrapovičev izpušni sistem z optimiziranim pretokom plinov sestoji iz dveh dušilcev in cevi, izdelan je iz kakovostnega nerjavnega jekla. Izpušni sistem je za 4 kilograme lažji od originalnega, zvok dirkalnika, ki ga sistem proizvaja, pa je za bencinske odvisneže zagotovo neprecenljiv!

Renaut Clio R.S. Akrapovič je dobavljiv zgolj v posebni beli »pearlescent« barvi, s podvozjem »CUP«, Recaro sedeži in R.S. Monitorjem. Slednji zbira podatke o vožnji, ki jih posreduje niz senzorjev:
– temperatura olja,
– zavorna moč,
– zmogljivosti motorja (navor, moč),
– diagram »GG«, ki prikazuje prečne in vzdolžne pospeške,
– štoparica s spominom, podatki o dosežkih s samodejnim pomnjenjem najboljših doseženih časov pri pospeševanju z mesta na 400 metrov in z mesta do 100 km na uro.

Zahvaljujoč posebnim identifikacijskim ploščicam iz ogljikovih vlaken in titana, s katerim Akrapovič zmaguje na dirkah, ter veliki nalepki na njegovi strehi bo Renaut Clio R.S. Akrapovič tudi brez prižganega motorja dobro opazen.

Takšen Clio pa vas bo stal slabih 22 tisoč evrov, a pohitite, serija je namreč omejena.