Novo doma: Renault Clio I feel Slovenia (ta’prav Sloven’c)

Novo doma, Top

Pri Cliu I feel Slovenia gre za tripartitno sodelovanje med Vlado RS, Revozom in skupino Renault-Nissan. Cilj Clia s to oznako (slednja praznuje …

Pri Cliu I feel Slovenia gre za tripartitno sodelovanje med Vlado RS, Revozom in skupino Renault-Nissan. Cilj Clia s to oznako (slednja praznuje 10. obletnico obstoja) je širiti dobro ime udeleženih blagovnih znamk in opozarjati na njegov doprinost k ekonomskemu blagostanju slovenskega okolja.

Clio I feel Slovenia je omejena serija, ki je namenjena zgolj za slovenski trg, a ni številčno omejena.

Novomeški Revoz predstavlja eno izmed 36 tovarn razširjene skupine Renault. Tam je trenutno zaposlenih 3.300 delavcev, tovarna pa prispeva 2,7 odstotka v seštevek slovenskega BDP. Trenutno s proizvodnega traku prihajajo trije različni avtomobili. Gre za tretjo generacijo Twinga, Smarta ForFour in četrto generacijo Clia. Obseg proizvodnje v Revozu se še povečuje in kani že prihodnje leto morda zapolniti vse razpoložnjive kapacitete (220.000 vozil).

Clio je za Revoz zelo pomemben model, saj so zaradi njega zagnali tretjo izmeno. Poskrbel je za številna nova delovna mesta. Zanimivo je, da Clio vse od svojega lansiranja raste po številu proizvedenih in prodanih modelov, čemur običajno nismo priča. To je tudi eden izmed glavnih razlogov, da so pri Renaultu proizvodnjo Clia v Revozu sploh zagnali.

Glavni trgi Revoza so Francija, Nemčija in Italija.

Renault, ki v zadnjem času deluje v aliansi z Nissanom in Mitsubishijem, pa tudi Autovazom in Daimlerjem, je za slovenski trg nedvomno zelo pomembna znamka. Clio je v Sloveniji in Evropi namreč najbolje prodajan avtomobil v svojem segmentu. S Cliom I feel Slovenia so pri Renaultu želeli pokazati kupcem, da je ta avtomobil resnično “made in Slovenia” ter s tem doprinaša k dobrobitu slovenskega okolja.

Clio I feel Slovenia je na voljo v treh različnih sivih odtenkih, rdeči, beli in črni barvi. Barve, bodisi metalne ali klasične, so brez izjeme brezplačne.

Oprema vozila bazira na nivoju Intense, kateri so na vizualnem področju dodali še črna ogledala in diskretno značko z napisom “I fell Slovenia” na zadku. V notranjosti lahko kupec izbere tri različna (vsa brezplačna) oblazinjenja. Avtomobil je dodatno opremljen tudi s sredinskim naslonom, kamero za vzvratno vožnjo, LED lučmi v notranjosti ter prednjimi parkirnimi senzorji.

Cena vozila je v primerjavi s klasično različico Intense za 1000 evrov višja, a je dodatne opreme več kot za ta znesek (za skupno približno 1.500 eur). Renault ponuja še popust 2.200 evrov , kar pomeni, da lahko Clia I feel Slovenia odpeljete za vsaj 12.890 evrov.



Če vas zanima nakup Renaulta Clia, lahko na portalu Avtoklik hitro in preprosto pridobite konkretne ponudbe slovenskih pooblaščenih trgovcev z vozili Renault.