Novo doma: Razred A (avtomobil za uspešne ženske)

Novo doma

V zadnjih letih doživlja razred A popolno preobrazbo. Pri Mercedes-Benzu pravijo, da novi razred A združuje nasprotujoča si karatkerja, športno dinamiko in udobje velikih limuzin, torej povsem v skladu s sloganom blagovne znamke “The best or nothing“. Ta mali velikan je začel pohod leta 1997, verjetno se ga še spomnite, saj je veliko preglavic podjetju povzročil […]

V zadnjih letih doživlja razred A popolno preobrazbo. Pri Mercedes-Benzu pravijo, da novi razred A združuje nasprotujoča si karatkerja, športno dinamiko in udobje velikih limuzin, torej povsem v skladu s sloganom blagovne znamke “The best or nothing“.

Ta mali velikan je začel pohod leta 1997, verjetno se ga še spomnite, saj je veliko preglavic podjetju povzročil novinar, ki mu je uspelo prvega A-ja postaviti na bok.

To je bila hladna prha za inženirje, ki so napako hitro odpravili in od takrat naprej razred A ponosno predstavlja del pomembne Mercedes-Benz družine. Za predstavo, v Sloveniji trenutno predstavlja 12 odstotkov prodaje vseh Mercedes-Benz vozil, kar količinsko znese okoli 100 do 110 avtomobilov na leto.

Predhodne generacije.

Predhodne generacije.

Slovenski predstavniki, še posebej na ta model, gledajo bolj čustveno, saj je bila leta 2012 v Sloveniji svetovna novinarska predstavitev razreda A.

»Leto 2012 je bilo leto sprememb. Novi razred A je radikalno odstopal od svojega predhodnika. In postal je najbolj progresiven model v razredu kompaktnih vozil, ki je pomladil kupca vozil Mercedes-Benz.« je ob premieri dejal Ola Kälenius, član uprave Daimler AG, odgovoren za marketing in prodajo vozil Mercedes-Benz.

Danes, za ta avtomobil, pri Mercedes-Benzu vidijo največji potencial prodaje pri ciljni skupini uspešnih (poslovnih) žensk, ki ga bodo uporabljale kot drugi družinski avtomobil.

zadaj-razred-a

Prenovljen razred A

Odslej je prehod med športnim in udobnim karakterjem dostopen s pritiskom na stikalo DYNAMIC SELECT. Nov je vstopni motor z znižanimi emisijami CO2. Kupcem je na razpolago nova barva ter prenovljeni model Mercedes-AMG A45, ki se ponaša s povečano maksimalno močjo 280 KW (381 KM), s tem prevzema status najmočnejše kompaktne limuzine.

Udobje ali športnost na dotik

S pomočjo stikala DYNAMIC SELECT se karakter vozila spremeni le ob dotiku stikala. Na voljo so programi »Comfort«, »Sport«, »Eco« in »Individual«, pri katerem si lahko voznik sam nastavi lastnosti motorja, menjalnika, vzmetenja, volana in tudi klimatske naprave. Modeli A 200 d 4MATIC, A 220 4 MATIC, A 220 d, A 220 d 4MATIC, A 250 4MATIC, A 250 Sport and A 250 Sport 4MATIC so serijsko opremljeni s sistemom DYNAMIC SELECT. Sistem je na voljo serijsko pri vseh modelih, opremljenih z 7G-DCT menjalnikom, paketom AMG line ali spuščenim podvozjem.

Multimedia

Nova generacija razreda A je prvi Mercedes-Benz, ki bo na voljo s celovito integracijo pametnega mobilnega telefona. Od začetka leta 2016 bo za kupce na voljo sistem Apple ® CarPlay ® (za uporabnike telefonov iPhone®) in MirrorLink ®. V primeru Apple ® CarPlay ® bo sistem podpiral telefoniranje, navigacijo, poslušanje glasbe, prejemanje in pošiljanje sporočil SMS in elektronske pošte s pomočjo glasovnih ukazov in elektronske pomočnice SIRI. Da sistem ne bo motil voznika med vožnjo se bodo na zaslonu prikazovale le pomembne vsebine iz mobilnega telefona.

vzvratna-kamera-a

Asistenčni sistemi

Z vrsto asistenčnih sistemov, od sistema za zaznavanje vozil v mrtvem kotu, sistema ATTENTION ASSIST do sistema za uravnavanje varnostne razdalje DISTRONIC PLUS, je razred A vzor tekmecem v svojem razredu. Vozniku ponuja celovit sistem aktivne in pasivne varnosti. Novi serijski sistem COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS s pomočjo radarja zaznava stanje pred vozilom in opozori voznika na nevarnost trčenja. V primeru neodzivnosti voznika bo avtomobil samodejno aktiviral zaviranje v sili in pomagal preprečiti nesrečo oz zmanjšal njene posledice. Za varnost ob nočni vožnji so na voljo novi LED High Performance žarometi, ki omogočajo nočno vožnjo s preglednostjo vožnje ob dnevni svetlobi.

Mercedes-benz-razred-a

Novi Mercedes-AMG A 45 4MATIC

Novi model Mercedes-AMG A 45 4MATIC se ponaša z izjemnimi karakteristikami. Skupaj z novim, prilagodljivim vzmetenjem, prenovljenim športnim menjalnikom in motorjem je s 280 KW (381 KM) najmočnejša kompaktna limuzina v segmentu. S pomočjo nove elektronike speljevanja je pospešek od 0 do 100 km/h izboljšan za 0,4 sekunde in znaša 4,2 sekunde. Maksimalen izkoristek omogoča inteligentni sistem pogona 4MATIC. Kljub povečanim zmogljivostim se ni povišala poraba goriva (ta znaša v povprečju 6,9 litra na 100 km) in nespremenjen ostaja tudi delež izpustov CO2.

novi-amg-a-razred