Novo doma: Prenovljena družina DS vozil

Novo doma

DS 3 Od lansiranja vozila DS 3 v letu 2010 do danes je šarmu tega elegantnega in povezljivega Parižana podleglo že 390.000 kupcev. Od Pariza do Tokia, od Londona do Buenos Airesa … Kot različica kabriolet ali limuzina svojim kupcem ponuja kombinacijo udobja in dinamičnosti, odvisno od njihovih zahtev. Na krilih tega uspeha sta nova […]

DS 3

Od lansiranja vozila DS 3 v letu 2010 do danes je šarmu tega elegantnega in povezljivega Parižana podleglo že 390.000 kupcev. Od Pariza do Tokia, od Londona do Buenos Airesa …

Kot različica kabriolet ali limuzina svojim kupcem ponuja kombinacijo udobja in dinamičnosti, odvisno od njihovih zahtev. Na krilih tega uspeha sta nova DS 3 in DS 3 Cabrio, ki si ju lahko ogledamo pod piramido pariškega muzeja Louvre, zdaj postala še bolj privlačna z novostmi na področju dizajna (nov prednji del, nove ponudbe za individualizacijo podobe) in še več funkcijami (komunikacijske povezave, pomoč pri vožnji). Da se lahko to vsestransko uporabno urbano vozilo znamke DS dobro znajde tako v mestu kot tudi izven njega, sta zanj od nedavnega na voljo menjalnik zadnje generacije EAT6 v kombinaciji z motorjem PureTech 110 in trivaljni turbo motor PureTech 130. Za piko na i pa bosta nova DS 3 in DS 3 Cabrio na voljo tudi v izvedenki PERFORMANCE z 208 konjskimi močmi pod pokrovom motornega prostora.

DS 3 prihaja s tehnologijami, ki so vsesplošno prisotne v vseh vozilih DS …

Kakovostna osvetlitev z žarometi DS LED VISION

Novi žarometi, ki so na voljo od julija 2014 dalje, so tako kot pri novih DS 4 in DS 5 na voljo s tehnologijo LED (trije moduli v obliki treh črk W obdelani kot dragi kamni) in ksenonsko tehnologijo (modul z močjo 25 W) s pomičnimi LED smerokazi. Na voljo so tudi nove LED meglenke, ki poudarijo hipnotičen pogled vozila DS 3.

Zahvaljujoč kombinirani uporabi obeh tehnologij, LED in ksenonske žarnice, je svetlobni snop močan in homogen, kar zagotavlja večjo vidljivost in udobje med nočno vožnjo. Tehnologiji omogočata tudi 50 % nižjo porabo energije, ko so vklopljene zasenčene luči, in 67 % nižjo porabo, ko svetijo dolge luči, poleg tega pa občutno podaljšata tudi vzdržljivost žarometov.

Rezultat je boljša vidljivostjo in več udobja, zlasti med nočno vožnjo. Ne smemo pa pozabiti še na manjšo porabo energije za osvetlitev.

iOS ali Android? Pri funkciji Mirror Screen ta odločitev ni potrebna.

Nova vozila DS 3 imajo vgrajeno funkcijo Mirror Screen, ki deluje v povezavi s standardom Apple CarPlay™ ali MirrorLink® pri telefonih z operacijskim sistemom Android. Omenjena funkcija omogoča voznikom bolj inteligentno, varno in zabavno rabo zasebnega okolja na njihovem pametnem telefonu.

Po zaslugi 7-palčnega zaslona na dotik v barvah zadnje generacije so izkušnje v vožnji z vozilom DS postale še bolj visokotehnološke. Poleg poenostavljenega dostopa do vseh funkcij vozila (20 gumbov manj na sredinski konzoli) je prek zaslona možno uporabljati predvsem storitev Mirror Screen. To je rešitev za vzpostavitev povezave, ki deluje v povezavi s standardom Apple CarPlay™ in MirrorLink®, ki omogoča uporabo pametnega telefona neposredno prek zaslona na instrumentni plošči vozila. Pri standardu Apple CarPlay™ lahko voznik na primer povsem intuitivno telefonira, pregleduje načrte, posluša glasbo ali dostopa do sporočil z enim samim ukazom ali dotikom prsta. Uporaba in upravljanje standarda CarPlay™ sta možna prek vmesnika v vozilu ali po vklopu glasovnega prepoznavanja Siri, in to povsem nemoteno za voznika.

Po končani vožnji pa lahko stranke DS koristijo avtomobilska doživetja tudi izven vozila prek svojega pametnega telefona. Po zaslugi brezplačne aplikacije MyDS lahko v kateremkoli trenutku pregledajo informacije o servisnih pregledih, preostalo količino goriva in poiščejo parkirno mesto svojega vozila DS. MyDS je na voljo za Android in iOS.

Če uporabljajo pametni telefon Android, združljiv s standardom MirrorLink®, lahko aplikacijo MyDS izkoristijo tudi za pregledovanje in pisanje SMS sporočil, in to kar med vožnjo svojega avtomobila DS.

Novi DS 4 in DS 4 crossback

En model, dve karoserijski različici in novi prednji del. Svojevrsten slog temelji na identitetnih elementih, ki izražajo moč in simbolnost sloga vozila DS. Vedno več naprednih tehnologij, vedno večja prefinjenost tudi najmanjših podrobnosti …

Od njegovega prihoda na trg je bilo prodanih več kot 115.000 primerkov DS 4, z današnjim dnem pa dobiva nova krila v obliki novega vozila DS 4, živahne in postavne limuzine za kupce v iskanju močnih občutij in užitka pri vožnji ter nove karoserijske različice brez primere, DS 4 Crossback z videzom “prefinjenega pustolovca” in s povišanim podvozjem.

Dvojna ponudba je odgovor znamke DS na pričakovanja kupcev iz razreda kompaktnih razkošnih vozil. Gre za razred, ki se je s pojavom novih karoserijskih različic z močno osebnostjo obogatil.

Vozila crossover dandanes predstavljajo 30 odstotkov trga kompaktnih razkošnih limuzin.

Mehke, dinamične in prefinjene linije, kromani elementi na karoseriji, zmogljivi in učinkoviti motorji … Novi DS 4 ima vse lastnosti razkošne limuzine, poleg tega pa v svojem razredu prinaša še osebno noto s ponudbo karoserije v dveh barvah (enotno streho). Z edinstveno notranjostjo, ki vedno omogoča oblikovanje po meri, se novi DS 4 predstavlja kot ponosen naslednik tradicij vozil DS, je odraz avantgarde, osebnosti, prefinjenosti in najnaprednejših tehnologij.

Proizvajalec pravi, da je DS 4 Crossback najboljše vsestransko vozilo. Svoj status “prefinjenega pustolovca” utrjuje z večjo višino podvozja, velikimi črnimi kolesi in zlasti z okrasnimi profili blatnikov oziroma s strešnimi prtljažnimi drogovi.

Na ta način novi DS 4 in DS 4 Crossback do potankosti poosebljata vozila DS:

  • močno poudarjena identiteta zavoljo novega prednjega dela (maska DS Wings, ki je neposredno nastala iz konceptnega vozila Numéro 9 ter novi žarometi DS LED VISION),
  • napredna tehnologija s ponudbo povezljivosti DS CONNECT, vključno s protokolom CarPlay®, ki prihaja na trg z novima DS 4 in DS 4 Crossback,
  • zmogljivi motorji do 210 KM in z emisijami CO2 med 97 g/km in 138 g/km,
  • ter končno prefinjenost armaturne plošče in oblog vrat v napa usnju in sedeži iz polanilinskega usnja kakovosti “paščka zapestne ure”, kar vse predstavlja edinstvene lastnosti znamke DS.

Vse bolj zmogljivi motorji

Novi DS 4 bo lansiran oktobra s šestimi turbo motorji, katerih emisije CO2 znašajo med 97 g/km in 138 g/km: trije bencinski motorji (od tega eden PureTech in dva THP) ter trije motorji BlueHDi. DS 4 Crossback bo imel na voljo štiri motorje: dva bencinska in dva dizelska.

Ta paleta motorjev razvije večjo moč, ki zdaj znaša od 120 do 210 KM, večji navor, ki doseže razpon od 230 do 400 Nm, poraba goriva pa je občutno zmanjšana (od 3,7 do 5,9 l na 100 km). Rezultat: novi DS4 in DS 4 Crossback sta med najboljšimi v svojem razredu.

Še nekaj številk

  • 115.000 prodanih primerkov vozila DS 4.
  • 6 turbo motorjev ob prihodu novega DS 4 na trg, z emisijami med 97 in 138 g CO2/km.
  • Dimenzije: dolžina 4,28 m, širina 1,81 m, višina 1,50 m za novi DS 4 in 1,54 m za DS 4 Crossback.
  • Prostornina prtljažnika: več kot 370 litrov.
  • 9 barv karoserije, od tega 4 nove in 38 barvnih kombinacij karoserije in strehe za novi DS 4.
  • 84 diod LED na prednjem delu.

Novi DS 5 še vedno utelešenje znamke DS

Avantgardni stil, dinamično obnašanje vozila na cesti, elegantno in skrbno izdelane podrobnosti ter vrhunska tehnologija, novi DS 5 vsebuje vse atribute današnjih in prihodnjih vozil DS. Admiralska ladja znamke DS pooseblja identiteto blagovne znamke ter se ponaša z novim prednjim delom in drugimi nadgradnjami, značilnimi za DS.

Od vertikalno umeščene in izklesane okrasne maske z logotipom DS na sredini do ksenonskih žarometov Full LED, pa od zaslona na dotik zadnje generacije do zmogljivih motorjev, … Vse to so številne novosti, s katerimi se lahko pohvali novi DS 5 poleg mnogih drugih značilnosti, po katerih je zaslovel, kot so izjemna oblika karoserije, nadstandardni zunanji in notranji dizajn (prefinjenost do najmanjše podrobnosti in voznikovo mesto, zasnovano kot pilotska kabina).

Od Evrope vse do Kitajske je DS 5 zaznamoval nazore vsakega izmed nas. Novi DS 5 postavlja merila še višje s prenovljenim prednjim delom, avantgardnim stilom, elegantno in skrbno izdelanimi podrobnostmi, dinamično in brezskrbno lego na cesti, obnašanjem vozila na ravni znamke DS in vrhunsko tehnologijo v prid dizajnu in storitvam. Skratka, vozilo z magnetno privlačnostjo.

Avantgardni dizajn

Nov prednji del zaznamuje nova okrasna maska, žarometi in bočne odprtine za dovod zraka, ki gredo z roko v roki z avantgardnim stilom vozila. Obliko karoserije novega DS 5 je moč prepoznati v množici drugih tako s prednjega ali zadnjega dela kot tudi s profila.

Notranji ambient novega vozila DS 5 spominja na svet aeronavtike. To najbolje ponazarja ravno streha v obliki pilotske kabine (cockpit). Streha s tremi viri svetlobe ustvarja edinstven in svojstven svetlobni ambient, tako podnevi kot ponoči. Voznikovo mesto je zasnovano okoli voznika, tako da so vsa glavna upravljalna stikala združena na dveh sredinskih konzolah, eni na spodnjem delu in drugi na strehi, podobna pa so potisnim tipkam, vrtljivim gumbom in klecnim stikalom po zgledu aeronavtike.

Bogata oprema za varnost in udobje

Vzporedno s tem pri novem DS 5 nismo pozabili na vrhunsko opremo, ki je povečinoma na voljo od osnovne stopnje opreme dalje.

Že tako bogati ponudbi opreme, ki jo sestavljajo opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu s kamero in samodejni preklop na dolge luči, smerni žarometi, ki v povezavi s funkcijo za statično osvetlitev ovinka optimalno izboljšajo osvetlitev, sistem za speljevanje v klanec, sistem za dinamični nadzor stabilnosti in inteligentni sistem za krmiljenje spodrsavanja pogonskih koles, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji in prosojni zaslon za prikaz podatkov pridružil še sistem za nadzor mrtvega kota. Za vozilo je na voljo nič manj kot deset sistemov za varnost.

Seveda je v ospredju tudi udobje po zaslugi masažnih električnih sedežev s spominsko nastavitvijo položaja, prostoročni dostop in zagon vključno za zadnja vrata, ogrevana zunanja ogledala, samozatemnitveno notranje vzvratno ogledalo, ambientalna osvetlitev notranjosti in spremljevalna osvetlitev, samodejna klimatska naprava z dvopodročno regulacijo, sistem Hi-Fi DENON …

Od varnosti do udobja, novi DS 5 torej nudi vozniku in svojim potnikom storitve na visoki ravni.

Novi DS 5 je opremljen z najnovejšimi motorji skupine PSA. Čisto vsi motorji iz prodajne palete, od bencinskih do dizelskih, so zmogljivi (od 120 do 210 KM) in okolju prijazni (med 3,8 l/100 in 4,3 l/100 pri dizelskih različicah). Pri tem pa ne smemo pozabiti na hibridni motor 4×4 z emisijami CO2 v vrednosti 90 gramov na kilometer in s porabo 3,5 l/100 pri kombinirani vožnji. S temi rezultati se novi DS 5 umešča med najboljše primerke razreda Premium.

Od začetka prodaje dalje bo lahko kupec izbral enega izmed petih prožnih in dinamičnih motorjev, ki ustrezajo predpisu Euro 6 in katerih navor se razteza po širokem območju med 240 in 400 Nm.