Novo doma: Prenovljen Renault Kangoo

Aktualno, Novo doma, Novosti

Francozi so rahlo prenovili svoj najmanjši “transportni” model Renault Kangoo, ki je te dni tudi že na voljo slovenskim kupcem. Zvestobo lastnikov vozil Kangoo potrjujejo tudi izsledki tržne raziskave, ki so jo izvedli pri znamki.

Francozi so za malenkost prenovili svoj najmanjši “transportni” model Renault Kangoo, ki je te dni tudi že na voljo slovenskim kupcem.

Prenovljeni Kangoo ima sedaj malce drugačen pokrov motorja, spremenjeno masko hladilnika z še večjim logotipom ter najbolj opazno – drugače oblikovane prednje žaromete. Manj sprememb je na zadku, saj so spremenili zgolj podobo luči. Večje pa so sedaj tudi razlike med osebnimi in tovornimi različicami. Medtem, ko je osebna različica Kangooja prijaznejša na pogled, je dostavna robustnejša.

renault kangoo 2013 prenova

Več novosti pa lahko zasledite v notranjosti. Najbolj v oči pade nova in modernejša osrednja konzola. Na njej so zbrana vsa stikala za klimatske in zvočne naprave in možnost upravljanja ostalih funkcij, kot denimo novosti – tehnologija R-Link. Zaradi povečanja prostora za noge srednjega potnika je ‘letalsko’ oblikovano ročico ročne zavore zamenjala navadna. Različice s tremi prednjimi sedeži so združljive tako s cevno zaščitno pregrado kot tudi s pločevinasto oziroma zastekljeno polno pregradno steno. Povsem nova je tudi različica Extrem, ki z ‘off-road’ izgledom (dodana strešna nosilca, bočne zaščitne letve, bolj robustna črna odbijača, srebrni okvir odprtine za zrak v prednjem odbijaču), ki bo všeč navdušencem nad športi v naravi in sledijo trendom.

Ponudba glede sedežev:

– Compact: tovorni z 2 ali 3 sedeži
– Express: tovorni z 2 ali 3 sedeži + osebni s 5 sedeži
– Maxi in Grand: tovorni LGV z 2, 3, 5 sedeži + podaljšana verzija

Bistveni poudarki:

– ponudba obsega sedaj 9 različic: 8 dostavnih s prostornino tovornega prostora od 2,3 do 4,6 m3 in ena osebna,
– Kangoo compact je trenutno edini lahki dostavnik z manj kot 2,8 m3 velikim prostorom za tovor, ki ga je možno dobiti s tremi prednjimi sedeži
– uporabna dolžina v avtu lahko doseže 288 cm v največji različici kangoo maxi in ob uporabi posebnega poklopljivega sovoznikovega sedeža,
– bencinski motorji v ponudbi 1.6 in TCe 115,
– dizelski motorji pa dCi 75, dCi 90 in dCi 110,
– nivoji opreme Base, Confort, Extrem.

Prenovljeni Kangoo ima serijsko dodan sistem ‘Stop&Start’ in sistem za zajem energije med upočasnjevanjem in zaviranjem. Zato dizelska motorja Energy dCi 75 in Energy dCi 90 v kombiniranem porabita po tovarniških podatkih 4,3 l/100 km in imata izpust 112 g CO2 na km. 

Vse Nove Kangooje izdelujejo izključno v Renaultovi tovarni MCA v severno-francoskem mestu Maubeuge kjer tudi izdelujejo sorodni model Mercedes-Benz Citan.

Osnovnega osebnega Kangooja z 1.6 bencinskim motorjem si lahko privoščite že od 14.900 evrov dalje. Medtem ko vas bo Base dCi 75 stal 15.800 evrov.