Novo doma: prenovljen Renault Espace

Aktualno, Novosti

28 let po predstavitvi izvirnika Novi Renault Espace nadaljuje tradicijo zgodbe o uspehu, v okviru katere je bilo doslej prodanih več kot 1,2 milijona primerkov tega izvirnega enoprostornika. Novi Renault Espace povzema novo oblikovno istovetnost Renaulta…

Osemindvajset let po predstavitvi izvirnika Novi Renault Espace nadaljuje tradicijo zgodbe o uspehu, v okviru katere je bilo doslej prodanih več kot 1,2 milijona primerkov tega izvirnega enoprostornika.

 
Novi Renault Espace povzema novo oblikovno istovetnost Renaulta, ki mu daje še bolj dinamičen videz in s tem poudari njegovo osebnost. Po vzoru vseh novih vozil znamke ima tudi Novi Espace večji in bolj pokončno postavljen Renaultov romb, ki še bolj pride do izraza zaradi črnega ozadja maske in kromastih okrasnih letev, ki jo obrobljajo.
 
8D3F5842-F99D-11E1-823B-0E0966B94067
 
Novi Espace prestižen in dinamičen videz poudarja tudi z novimi okrasnimi pokrovi koles “Hurlingham” oziroma novima tipoma litih platišč “Monterey” in “Dark Eptius”.
 
V notranjosti je za Espace značilna armaturna plošča v izvedenki Initiale Paris olepšana z okrasnimi šivi. K prepričljivemu občutku udobja in ugodja vseh potnikov prispevajo tudi prevleke iz kombinacije usnja in Alcantare®. Novi Renault Espace še vedno zagotavlja najbolj prijeten bivalni prostor med velikimi enoprostorniki za sedem oseb, saj ponuja sedem polnovrednih sedežev, zahvaljujoč zastekljeni in delno pomični strehi pa tudi izjemno osvetljeno notranjost. Novi Renault Espace ima prevleke iz inovativnega blaga, ki odbija tekočine na osnovi vode ali olja. Renault je prva avtomobilska znamka, ki ima v ponudbi blago z oznako “Teflon® Automotive High Protection”, ki ščiti posamezna vlakna, ne da bi kakorkoli spremenila videz, otip ali udobnost blaga. Ta novost je še posebno primerna za družinske avtomobile, saj preprečuje vpijanje madežev in olajšuje čiščenje prevlek, ki tako dolga leta ohranjajo svež videz.
 

Alain Prost, dirkač, F1 prvak o Renault Espace:

“Vsakič, ko sedem v Espace, me prevzame občutek, da sedim v čisto posebnem avtomobilu. Zdi se mi, da noben drug enoprostornik, športni terenec ali pravi terenec ne ponuja enakega vzdušja in enakih voznih lastnosti. Gre za edinstveno izkušnjo. Kaj lahko vas zapelje vtis, da je Espace ogromen avtomobil, a v bistvu ni nič zajetnejši od družinske limuzine, lahkotnost upravljanja z njim pa začutiš nemudoma. Zelo dobra lega na cesti, učinkovito vzmetenje in udobnost so res osupljivi. Zame je Renault Espace avtomobil, ki ga je prijetno voziti sproščeno kot družinski avto, po želji pa tudi bolj športno.”

 
Nekaj poudarkov o novem vozilu:
– V kombinaciji šeststopenjskega ročnega menjalnika in motorja 2,0 dCi (M9R) tri izvedenke z močjo 130, 150 in 175 KM zdaj pri izpustu CO2 ne presegajo 150 g/km1 (za 20 g/km manj), poraba goriva pa znaša 5,7 l/100km1 (za 0,8 l/100 km manj).
– V primeru bencinskega motorja 2,0 s turbo puhalom (F4Rt) je izpust CO2 zmanjšan na 198 g/km1 (za 6 g/km manj), poraba goriva pa na 8,5 l/100km1 (za 0,3 l/100 km manj).
– Za lažje parkiranje in obračanje je lahko Novi Renault Espace opremljen s kamero za vzvratno vožnjo. Vozniku je v pomoč grafičen prikaz obrisov vozila na barvnem zaslonu navigacijske naprave, ki je nameščen na sredini zgornjega dela armaturne plošče.
– Prav tako v vseh različicah na voljo tudi predvajalnik DVD z dvema sedem-palčnima zaslonoma, ki sta nameščena na vzglavnika prednjih sedežev. Posebna prednost te naprave, ki bo posebej navdušila otroke, je dejstvo, da je vgrajena že v tovarni in zato zagotavlja nemoteno delovanje, estetsko namestitev in manjše tveganje kraje.
– Nivoja opreme sta Celsium in Initiale.
– Doplačilo za Grand Espace stane 1.000 evrov.
 
Dizelski Espace dCi 150 z osnovno opremo Celsium vas bo stal 31.490 evrov.