Novo doma: Peugeot RCZ, osvežen

Aktualno, Novo doma, Novosti

Peugeot povečuje zapeljivost in ekskluzivnost svojega športnega kupeja RCZ, ki vzbuja sanje in občutenja. Sedaj je že na voljo v rahlo prenovljeni izvedbi.

Peugeot povečuje zapeljivost in ekskluzivnost svojega športnega kupeja RCZ, sedaj je tudi že pri nas na voljo v rahlo prenovljeni izvedbi. 

V tako zelo posebnem segmentu tržišča kupejev so »navdušenci« za lepe avtomobile s posebnim, dinamičnim in športnim dizajnom zelo občutljivi na novosti. Iščejo najnovejšo privlačno stvaritev na osnovi kupeja, vzdrževati je torej treba neprestano prenovljeno ponudbo, ki sledi trendom na tem tržišču. Nekaj več kot 3 leta po začetku prodaje dobiva simbolni kupe znamke Peugeot novo identiteto in ki uteleša Peugeotov podpis  MOTION & EMOTION.

peugeot rcz 2013

Popolnoma nov prednji del, ki je športen in tekoč, se sklada z močjo zadnjih blatnikov  in s čutnimi krivuljami dvojne strešne izbokline. Motorni pokrov nakazuje kompaktnost in ga po zgledu zadnjih stvaritev znamke krasi novi emblem znamke iz bleščečega in satiniranega materiala, nameščen neposredno na karoserijo. Srednja odprtina za zrak, ki je prefinjena in elegantna, je okrašena z 2 prečkama iz satiniranega kroma, ki sta fino oblikovani kot rezila samurajskih mečev, katan, in nakazujeta moč in prefinjenost. To novo masko še poudarja spodnja odprtina za zrak, ki se na vsaki strani podaljšuje s svetlobnim izrazom, ki je viden podnevi in ponoči. Sestavlja ga 6 LED diod, ki spominjajo na kremplje, in nameščenih za dimljenim steklom, ki se staplja z bleščečo črnino sklopa. Novi RCZ ima blago zaobljen obraz, ki je sodoben in tehnološki obenem, z novimi žarometi, ki imajo v halogenski izvedbi aluminijast okvir, v ksenonski smerni izvedbi pa titanov okvir. 

Potniški prostor voznika vedno takoj potopi v športen ambient, ki je subtilno elitističen. Tekoče in čiste oblike armaturne plošče, ki je v celoti prevlečena z mehkim tehnološkim in kakovostnim materialom, se popolnoma skladajo z imenitnim svetom tega kupeja. Uporaba plemenitih materialov v kombinaciji z elegantnimi oblikami prispeva k vzdušju, ki ga ustvarja celota.

RCZ ne pozablja ostati praktičen, z velikim prtljažnikom v kategoriji, s prostornino 384 litrov, ki se mu pridružujejo odlagalni prostori pod njegovim podom (več kot 30 litrov dodatnega prostora). Spuščen naslon obeh zadnjih sedežev poveča prostornino vozila na 760 litrov.

Novi RCZ ima številne elemente za izraz individualnosti:

– novo opcijo črnih lakiranih prečk na maski, namesto serijskih satiniranih kromiranih prečk, da lahko novemu RCZ ponudite drugačen obraz;
– 3 barve lokov : serijski barvi Aluminium in obstoječi barvi Sable se pridružuje črna Noir Mat ;
– novi paket Pack Black, ki obsega nove črne loke Noir Mat in črne prečke na maski, s črnimi zavornimi čeljustmi, črnimi zunanjimi ogledali, … vsi ti elementi so na voljo tudi ločeno;
– 3 novi tipi okrasnih motivov za karoserijo: širok bleščeče črn srednji trak preko vsega vozila, bočni trakovi na spodnjem robu karoserije v sivi in rdeči barvi z napisom « RCZ », srebrno siv stranski trak preko vsega vozila ;
– spet 2 opciji za streho, mat temno siva Toit Carbone Mat ali bleščeča Brillant
– 10 litih platišč…

Barvno paleto sestavlja 8 odtenkov, od teh 2 nova. Beli Blanc Opale, beli Blanc Nacré, črni Noir Perla Nera, sivi Gris Sidobre, sivi Gris Haria in modri Bleu Tuanake se pridružujeta rjava Brun Guaranja (elegantna temno rjava) in rdeča Rouge Erythrée. Novi RCZ si prizadeva tudi na področju »po meri« z izbiro 12 notranjih oblazinjenj.

Bistveni poudarki: 

– 2.0 l HDi FAP 120 kW (163 KM) Euro 5, 340 Nm, 6-stopenjski ročni menjalnik – CO2 : 139 g/km in 5,3 l/100 km,
– 1.6 l THP 115 kW (156 KM) Euro 5, 240 Nm, 6-stopenjski ročni menjalnik – CO2 : 149 g/km in 6,4 l/100 km,
-1.6 l THP 115 kW (156 KM) Euro 5, 240 Nm, 6-stopenjski samodejni menjalnik – CO2 : 168 g/km in 7,3 l/100 km,
-1.6 l THP 147 kW (200 KM) Euro 5, 275 Nm, 6-stopenjski ročni menjalnik – CO2 : 155 g/km in 6,7 l/100 km,
Sound System – »melodija motorja« je natančno dovršena (serijsko pri THP 200 ali opcija Pack Sport pri THP 156 KM z ročnim menjalnikom), kar omogoča oddajanje zvoka, ki ga zvočna cev upravlja in ojačuje v ritmu pospeševanja, pri dolgih vožnjah pa ohranja njegovo jakost.

Cene osveženega RCZ-ja se brez popustov, ki so obljubljeni s strani uvoznika, gibljejo med 27.550 in 31.150 evri.