Novo doma: Osvežitev za vse bolj priljubljena i40 in ix20

Novo doma

Hyundai, ki si prizadeva, da bi v prihodnjem letu povečal prodajo tako na evropskem kot slovenskem tržišču, je prenovil svoja priljubljena modela i40 in ix20. Pa začnimo z mogočnejšim i40: Hyundai je svoj model, ki naj bi pomagal spremeniti zaznavanje blagovne znamke pri kupcih, po štirih letih in skoraj 100.000 prodanih osvežil tako na zunaj […]

Hyundai, ki si prizadeva, da bi v prihodnjem letu povečal prodajo tako na evropskem kot slovenskem tržišču, je prenovil svoja priljubljena modela i40 in ix20.

Pa začnimo z mogočnejšim i40:

Hyundai je svoj model, ki naj bi pomagal spremeniti zaznavanje blagovne znamke pri kupcih, po štirih letih in skoraj 100.000 prodanih osvežil tako na zunaj kot na znotraj. Limuzinska in karavanska različica (slednja se prodaja v občutno večji meri) sta bile deležne izpopolnitve zunanje oblike s prepoznavno Hyundaijevo šesterokotno masko motorja. Da bi ju čimbolj približali okusu in zahtevnosti evropskih kupcev pri Hyundaiju zagotavljajo, da ponujata brezkompromisno udobje in prostornost.

Na novo oblikovani so žarometi, odbijač, luči za meglo, ter platišča

Na novo oblikovani so žarometi, odbijač, LED luči za meglo ter platišča

Prenova je opazna tudi v notranjosti vozila. Hyundai je izboljšal materiale, v katere je odeta, obenem pa je le-ta tudi prostorna in nudi udobno potovalno okolje. Zanimiva je tudi možnost prilagajanja naklona zadnjih sedežev. Novi i40 ponuja na izbiro tudi dva nova avdio sistema. Zanimiv je predvsem napreden avdio sistem s 4,3 palčnim zaslonom z možnostjo pogleda zadnje kamere ter digitalnim radiem. Privoščite pa si lahko tudi nadgrajen 7-palčni navigacijski “touch screen” sistem, ki se ponaša z vso najnovejšo tehnologijo.

Notranjost i40 nudi vozniku in potnikom prijetno potovalno okolje

Notranjost i40 nudi vozniku in potnikom prijetno potovalno okolje

Za i40 je bila nadgrajena tudi motorna paleta. Sestavljajo jo dva dizelska in dva bencinska agregata:

  • 1,7-l dizelski, 104 kW (141 KM), 340 Nm (Euro 6)
  •  1,7-l dizelski, 85 kW (116 KM), 280 Nm (Euro 6)
  • 1,6-l bencinski, 99 kW (135 KM), 165 Nm (Euro 6)
  • 2,0-l bencinski 121 kW (165 KM), 203 Nm (Euro 6)

Ob ročnem in samodejnem 6-stopenjskem menjalniku je od slej na voljo tudi novi 7-stopenjski DCT menjalnik, ki ga Hyundai ponuja v kombinaciji z močnejšim dizelskim motorjem. Gre za robotiziran 7-stopenjski menjalnik z dvema sklopkama, ki omogoča htro prestavljanje, ali pa deluje povsem samodejno.

Novi i40 prihaja na tržišče s 5-letno tovarniško garancijo in še nekaterimi dodatnimi ugodnostmi

Novi i40 prihaja na tržišče s 5-letno tovarniško garancijo in še nekaterimi dodatnimi ugodnostmi

Izboljšanja vozne dinamike, ki je bila na visokem nivoju že pri predhodniku, so se Hyundaijevi inženirji lotili z razvojem posebnega sistema proti zdrsu koles v zavoju ATCC, oz. Advanced Traction Cornering Control, ki deluje s pomočjo senzorjev hitrosti ob kolesih, ESP pa ob prečnem pospešku nad 0,6g poskrbi za nežno zaviranje notranjega kolesa. Ob tem se del navora prenese na zunanja kolesa, kar pomeni izboljšan oprijem s cestiščem in varnejše pospeševanje iz ovinka. Voznik pri karavanski različici lahko tudi sam izbira način vožnje in s tem spreminja nastavitev vzmetenja, preko sistema elektronskega nadzora zadnjih blažilnikov (ECS).

Cena novega i40 se giblje od 19.990 do 29.990 EUR

Cena novega i40 se giblje od 19.990 do 29.990 EUR, odvisno od vaših želja povezanih z razkošjem opreme

Za varnost pri i40 skrbijo tudi nove “aktivne” tehnologije. Ponudbi so bili dodani novi Bi-Xenonski žarometi s samodejnim nastavljanjem višine snopa ter samodejnim zasenčenjem ter sistem za prepoznavanje prometnih znakov. Vsak i40 je že serijsko opremljen s sedmimi zračnimi blazinami.

Spoznajmo še njegovega manjšega brata, osveženega ix20:

Mali enoprostorec je dobil osveženo podobo, izboljšane motorje ter vgrajene nove tehnologije. Od leta 2010 je Hyundai prodal skoraj 200.000 omenjenih vozil, kar predstavlja skoraj desetino segmenta MPV. Kupce običajno navduši s svojo simpatično obliko, vsestransko uporabnostjo, opremo in zanesljivostjo. Odslej bo izstopal tudi z novo oblikovanimi bi-funkcijskimi žarometi in LED zadnjimi lučmi. Maska motorja je na voljo v (“le”) črni barvi, ali pa vsebuje tudi kromirane dodatke. Podobo dopolnjujejo novo dizajnirana 16- ali 17-palčna platišča.

Za ix20 Hyundai obljublja izjemno prostornost, več stila, izboljšano udobje in večjo prostornost.

Za ix20 Hyundai obljublja izjemno prostornost, več stila, izboljšano udobje in večjo prostornost.

Notranjost preizkušenega modela je zaznamovala predvsem premična panoramska streha, ki je seveda na voljo ob doplačilu. Ta avtomobilu doda nekaj vznemerljivosti, sicer pa je zelo funkcionalen. Avtomobil vsebuje tudi nekaj tehnoloških “bonbončkov”, kot so ogrevan volanski obroč ter z iPodom kompatibilen avdio sistem. Na voljo je tudi avdio sistem s 7-palčnim “touch screen” zaslonom. Za varnost skrbi šest zračnih blazin ter varnostni sistemi ESP, ABS in EBD.

Prostornost ter vsestranskost kot pri prejšnjem modelu

Prostornost ter vsestranskost kot pri prejšnjem modelu

Za povečanje privlačnosti avtomobila je bilo poleg osvežitve zunanjosti in notranjosti veliko pozornosti namenjene tudi pogonskim sklopom. Novemu ix20 so pri Hyundaiju tako namenili nov 6-stopenjski menjalnik in motorje z izboljšanimi močmi ter navorom:

  • 1,4-l bencinski, 66 kW (90 KM), 137 Nm (Euro 6)
  • 1,6-l bencinski, 92 kW (124 KM), 156 Nm (Euro 6)
  • 1,4-l dizelski, 57 kW (78 KM), 220 Nm (Euro 6)
  • 1,4-l dizelski, 66 kW (90 KM), 220 Nm (Euro 6)
  • 1,6-l dizelski, 85 kW (116 KM), 260 Nm (Euro 6)
  • 1,6-l dizelski 94 kW (128 KM), 260 Nm (Euro 6)
Cena ix20 se giblje od 13.520 do 21.460 EUR, Hyundai pa ponovno zagotavlja 5 -letno garancijo

Cena ix20 se giblje od 13.520 do 21.460 EUR, Hyundai pa ponovno zagotavlja 5 -letno garancijo