Novo doma: Opel ADAM

Aktualno, Novosti

V slovenske prodajne salone je zapeljal povsem novi Opel ADAM, ki bo zagotovo pustil izjemen vtis tudi na cestah.  Za modnim, urbanim, majhnim prvakom individualizacije se bodo obračale glave v naših mestih, tako kot se je to že zgodilo ob svetovni premieri septembra, na avtomobilskem salonu v Parizu. To zagotavlja moderna, izstopajoča in barvita podoba, […]

V slovenske prodajne salone je zapeljal povsem novi Opel ADAM, ki bo zagotovo pustil izjemen vtis tudi na cestah. 

Za modnim, urbanim, majhnim prvakom individualizacije se bodo obračale glave v naših mestih, tako kot se je to že zgodilo ob svetovni premieri septembra, na avtomobilskem salonu v Parizu. To zagotavlja moderna, izstopajoča in barvita podoba, kakor tudi skorajda neomejen potencial individualnih izvedb, ki virtualno sleherni ADAM naredi izvirno edinstven. Ni ga namreč avtomobila v razredu v svetovnem merilu, ki bi ponujal več kot 61.000 možnih izvedb zunanjosti in približno 82.000 izvedb notranjosti.

opel adam 2013S povsem novim modelom ADAM vstopa Opel v rastoči del segmenta A, v katerem je vodilo moden življenjski slog. Z le 3,69 metra v dolžino in 1,72 v širino (brez vzvratnih zunanjih ogledal) je Opel ADAM kratek. Navznoter ponuja Opel ADAM udobno namestitev štirim potnikom. Tudi voznikov delovni prostor je mogoče individualizirati po osebnem okusu s številnimi barvami, dekorji, slogovnimi poudarki in efekti osvetlitve, ki se jih lahko tudi kasneje spreminja. ADAM dokazuje, da retro ni pravilo igre. Svojo vrednost namreč temelji na inovativnosti, opazni podobi in individualizmu. Sodobno in modno obliko združuje z virtualno neomejenimi možnostmi osebnih izvedb, kar ga odločno loči od tekmecev.

Individualizacija – virtualno noben ADAM ni enak drugemu 

Namesto običajnega stopnjevanja opremljenosti uveljavlja ADAM tri različne izvedbe označene s tremi besedami za »vzdušje«, stil. To je osnova, v bistvu prvo korak individualizacije. ADAM JAM je izstopajoča, privlačna svojevrstna ulična »funky« izvedba, ADAM GLAM je elegantna in slogovno skladna, namenjena ljudem prefinjenega okusa in poznavalcem mode. ADAM SLAM je dokaj možata in športna izvedba.

Opel ADAM novo doma 2013Za zunanjost lahko kupci izbirajo med 12 barvami karoserije in 3 barvami strehe. Z izvirnimi poimenovanji, ki so posebej zgovorna za ljubitelje filmov: “I’ll be Black”, “Papa don’t Peach”, “Purple Fiction”, “James Blonde”, “Saturday White Fever” in “Buzz Lightgreen”. Skladno s sleherno barvo zunanjosti je tudi individualizirana izvedba ključa. Torej tudi po tem, ko lastnik parkira ADAMA ostaja del originalnosti in individualnosti vedno z njim. Streha ADAMA je lahko tudi enake barve kot ostala zunanjost. A so za posebno poudarjanje kontrastnega učinka na voljo tri barve, ki jih je mogoče povezovati z vsemi drugimi barvami zunanjosti. To so svetleča črna “I’ll be Black”, svetla krem barva “White my Fire” ter bogata in temna “Men in Brown”. 

Nekaj poudarkov o novem vozilu:
– V ponudbi so trije bencinski mogorji: 1.2 z 51 kW (70 KM) ter dve različici 1.4 z močjo 64 kW (87 KM) ali 74 kW (100 KM)
– Vsem je namenjen petstopenjski ročni menjalnik
– Dodatno učinkovitost lahko poveča paket ecoFLEX Technology, ki združuje sistem Start/Stop z visokozmogljivim akumulatorjem, zmogljivejši zaganjalnik, optimiziran generator in stikalo “eco” za zagon in izključitev delovanja sistema, v paket je vključen tudi indikator za pomoč za varčno vožnjo Eco Drive Assistant, ki nadzira rabo energije in opozarja na pravi trenutek za prestavljanje
– Omisliti si je mogoče med drugim še: informacijsko-zabavni sistem IntelliLink (omogoča, da je najbolje omrežen in povezan mali avtomobil, saj ponuja povezavo avtomobila s pametnimi telefoni, na voljo pa je tudi z inovativno Appleovo programsko opremo prepoznavanja glasu SIRI Eyes Free), navigacijski sistem BringGo je mogoče prenesti kot verzijo z zemljevidi vzhodne in zahodne Evrope, sistem pomoči pri parkiranju (Advanced Park Assist), ogrevan volanski obroč, opozorilo na vozilo v mrtvem kotu (Blind Spot Alert), servo ojačevalnik volana z možnostjo mestnega načina delovanja z »rahlim dotikom« (CITY mode) in Oplova ekskluzivna rešitev, popolnoma integriran nosilec koles FlexFix…

opel adamADAM bo pritegnil mlade in mlade po srcu obeh spolov, ki želijo z avtomobilom izpostaviti svojo individualno osebnost. Ti kupci veljajo za poznavalce mode in individualnosti, saj ne sledijo preprosto trendom, namreč trende soustvarjajo in veljajo za tiste, ki ustvarjajo mnenje o njih. Za vstopno različico ADAMA z 1,2-litrskim motorjem največje moči 51 kW je potrebno odšteti 11.400 evrov. Ob tem so cenovno dostopne tudi premijske tehnologije in številne možnosti individualizacije izbrane zanj. Tako je na primer potrebno za informacijsko-zabavni sistem IntelliLink odšteti le 290 evrov, obloga stropa z zvezdnatim nebom s 64 diodami LED pa je ocenjena na 280 evrov. Cilj je, da se bo v enem letu po slovenskih cestah vozilo približno 100  unikatnih novih ADAMOV.