Novo doma: Nissan x-trail

Aktualno, Novo doma

Na slovenske ceste je zapeljal Nissan X-Trail. S povsem novo podobo, izjemno varnostno opremo in zmogljivim štirikolesnim pogonom je prepričljivejši, kot je bil kadarkoli prej. Tretja generacija je na voljo od 26.000 eur dalje.  Novi X-Trailje zgrajen na novi platformi CMF (Common Module Family), ki je plod skupnega razvoja zveze Renault-Nissan. Je prav tako močan […]

Na slovenske ceste je zapeljal Nissan X-Trail. S povsem novo podobo, izjemno varnostno opremo in zmogljivim štirikolesnim pogonom je prepričljivejši, kot je bil kadarkoli prej. Tretja generacija je na voljo od 26.000 eur dalje. 

Novi X-Trailje zgrajen na novi platformi CMF (Common Module Family), ki je plod skupnega razvoja zveze Renault-Nissan. Je prav tako močan in izpopolnjen kot model prejšnje generacije, vendar ponuja opaznejši slog športnega terenca in manjšo porabo, vznemirljiv dizajn, inovativno tehnologijo ter izjemno udobje. Nissanova želja je, da z novim X-Trailom ponudi najbolj dovršeno vozilo v segmentu C športnih terencev, zato so se tudi odločili za drzen dizajn novega avtomobila. Oblika novega X-Traila se odlično vklaplja v vizijo znamke o sodobnih mestnih terencih, vpadljivi novi videz pa opredeljuje Nissanov najnovejši oblikovalski jezik.

IMG_3622

Novi X-Trail z gladko, a mišičasto karoserijo združuje moč in duh pustolovščine z organskimi, lepo prelivajočimi se linijami. V njegov športno-elegantni profil so vdelane tudi nove oblikovalske rešitve in podrobnosti, vključno z novimi drznimi žarometi (pri modelih z višjimi razredi opreme so standardno vgrajeni diodni žarometi) in značilnimi diodnimi trakovi, po katerih boste vozilo takoj prepoznali tudi ponoči. Omeniti velja tudi električni dvig prtljažnih vrat in premično panoramsko streho. Povsem predelana je tudi notranjost vozila X-Trail. Nissan je potniško kabino oblikoval na novo: sedem sedežev je na voljo kot dodatna oprema, razporejeni pa so kot v gledališču, da imajo vsi potniki dober pregled iz vozila. Novi X-Trail je prepreden z vrhunskimi materiali in pametnim dizajnom ter postavlja nova merila za enostaven dostop do zadnjih sedežev, prostor za potnike na izbirni tretji vrsti sedežev in tehnologije v potniški kabini. X-Trail se ponaša tudi z zadnjo generacijo sistema NissanConnect, ki omogoča integracijo s pametnim telefonom, ter s celo vrsto inovacij, vključno z vgrajenimi aplikacijami za izboljšanje povezane vozne izkušnje.

Novi X-Trail poganja močan, a varčen motor dCi 130, ki daje na razpolago veliko navora in prefinjeno vožnjo pri vseh hitrostih. Na voljo bo dvokolesni in štirikolesni pogon, zadnji z Nissanovo transmisijo ALL MODE 4×4 najnovejše generacije. X-Trailov novi pogonski sklop v kombinaciji z Nissanovim novim sistemom za upravljanje podvozja in Nissanovo varnostno tehnologijo Safety Shield zagotavlja celovito paleto funkcij za varnost in udobje, s katerimi bo vsako potovanje užitek.

IMG_3625

Novemu X-Trailu je v Nissanovi rastoči družini mestnih terencev namenjena prav posebna vloga. Izdelovali ga bodo na devetih različnih proizvodnih lokacijah po vsem svetu za široko paleto različnih trgov.Osnovni model je na voljo od 26.000 eur, najbolje opremljena različica nekaj preko 40 tisočakov. V naslednjem letu pričakujejo, da bodo v Sloveniji prodali 250 vozi.