Novo doma: Nissan Micra (revolucija, ki jo pozdravljamo)

Novo doma

V tednu dni se bo v Ljubljani predstavilo kar nekaj Nissanovih modelov. Pod žarometi v segmentu vozil razreda B bo zagotovo najbolj zasijala nova …

V tednu dni se bo v Ljubljani predstavilo kar nekaj Nissanovih modelov. Pod žarometi v segmentu vozil razreda B bo zagotovo najbolj zasijala nova Nissan Micra, ki jo pri Nissanu opisujejo z besedo revolucionarna”. Prvič predstavljena leta 1983, zdaj že s peto generacijo prinaša napredek tako v tehnologijah, kot tudi dizajnu.

Micra je daljša, širša in nižja kot kdajkoli prej. Osvežitev je dosegla tudi notranjost. Načrtovanje je doseglo še večjo prostornost za potnike na sprednjih in zadnjih sedežih, ne zaostaja pa tudi prostor za vso potrebno prtljago.

Nova Nissan Micra vsebuje številne nadzorne funkcije kot prva v svojem razredu. Funkcije vključujejo elektronski sistem, ki preusmeri nenamerno skrenitev z voznega pasu ter Nissanov inteligentni sistem Around View Monitor. Ljubitelje poslušanja glasbe na poti bo navdušil novi sistem ozvočenja BOSE Personal z vgrajenimi zvočniki v vzglavnik voznikovega sedeža.

Micra je na voljo s tremi motorji (dvema bencinskima in enim dizelskim), povezanimi z ročnimi petstopenjskimi menjalniki. Prilagodljivost za kupca pa je tudi v široki izbiri zunanje in notranje personalizacije, ki sledijo sodobnim oblikovnim trendom ter štirih paketih opreme.

Nova Nissan Micra je je bila izbrana med sedem finalistov za evropski avto leta 2017.