Novo doma: Mini Countryman postal še večji

Novo doma

Predstavitev novega, še večjega Mini Countrymana je potekala v sklopu otvoritve edinega Mini salona v Sloveniji.

mini countryman all4

Predstavitev novega Mini Countrymana je potekala v sklopu otvoritve edinega Mini salona v Sloveniji. Prodajni salon z vsemi modeli urbane znamke se seli v svoj ‘naravni habitat’, in sicer v BTC City – nakupovalno središče Ljubljane.

Mini Countryman s štirikolesnim pogonom za prave užitke

Novi Mini Countryman vsebuje oblikovne elemente, ki so značilni za blagovno znamko, vključno z jasno trikotno strukturo iz stranskega pogleda, razčlenjeno na streho, stekleni del in glavni del vozila. Kljub temu, da je novi Mini Countryman bistveno zrasel v velikosti, je ohranil značilna razmerja vozil Mini.

Z dodatnimi 20 centimetri dolžine je novi Mini Countryman še bolj prostoren. Pet odraslih, četudi so nekoliko višji, se lahko v njem zelo udobno namesti. Prtljažnik pa se ponaša z do 1.390 litri prostora, zato se lahko z njim podaš na najrazličnejše dogodivščine.

Prenova je pustila posledice tudi na področju kakovosti materialov in že znanega udobja. Pri uvozniku pravijo, da ko enkrat vstopiš v novega Countrymana, ne želiš več izstopiti.

Sistem štirikolesnega pogona, ki ga pri Miniju prepoznate z oznako ALL4,  moč dinamično razporedi med prednjo in zadnjo premo ter izračuna optimalen navor za vsako kolo. Kar pomeni, da je oprijem cestišča v vseh pogojih boljši.

Poleg že tako ali tako značilno robustnega videza se lahko odločite, da še bolj poudarite terenski značaj svojega Countrymana z dodatnim optičnim paketom zunanjosti Mini ALL4. S tem paketom vozilo dobi črne elemente visok sijaj na odbijaču in ščitnik spodnje strani vozila, bočna pragova ter strešne letve v srebrni barvi.

Foto: Jan Gregorin

Mini novost (priključno-hibridni pogon)

Še več, novi Countryman je prvi model blagovne znamke Mini, ki je na voljo s priključno-hibridnim pogonom. V obliki vozila Mini Cooper S E Countryman ALL4 ima doseg do 40 kilometrov izključno na električno energijo.

Novi Mini salon v Ljubljani

Avto Aktiv Intermercatus je odprl vrata salona konec februarja 2017.

Novi Mini salon, ki se nahaja na Latinskem trgu 5, BTC Ljubljana, je postavljen v skladu z Mini usmeritvami in opremljen z aktualnimi izdelki.

Matjaž Poropat, direktor Avto Aktiv Slovenija je ob tej priložnosti povedal,

Ponosni smo, da smo odprli edini, popolnoma samostojni Mini salon v Sloveniji. Popularnost Mini vozil v Sloveniji se z vsakim letom veča, zato se nam zdi prav, da ima Mini svoj salon. Piko na i pa seveda doda izbrana lokacija salona.

 

Foto: BMW Slovenija