Novo doma: Mercedes-Benz star experience

Aktualno, Novo doma

Slovenijo je obiskala karavana Mercedes-Benz star experience, ki predstavlja zadnje dosežke in vse inovativne tehnologije, ki jih ponuja najstarejša avtomobilska znamka. Za prave užitkarje so s seboj pripeljali tudi vroče izdelke iz butika AMG. Za sladokusce je poskrbljeno.  Vsako leto Autocommerce v sodelovanju z Mercedes-Benz pripravi prikaz novosti in varnostnih mejnikov. Tokrat so ga pripravili na […]

Mercedes-Benz star experience

Slovenijo je obiskala karavana Mercedes-Benz star experience, ki predstavlja zadnje dosežke in vse inovativne tehnologije, ki jih ponuja najstarejša avtomobilska znamka. Za prave užitkarje so s seboj pripeljali tudi vroče izdelke iz butika AMG. Za sladokusce je poskrbljeno. 

 Mercedes-Benz star experience

Vrh ponudbe je tokrat prestavljal SL 63 AMG

Vsako leto Autocommerce v sodelovanju z Mercedes-Benz pripravi prikaz novosti in varnostnih mejnikov. Tokrat so ga pripravili na poligonu v Ljubečni pri Celju in danes je bil namenjen novinarskim ekipam. Skupaj se bo dogodka udeležilo 480 gostov, večinoma kupcev vozil Mercedes-Benz in poslovnih partnerjev. Del vstopnic so namenili tudi za člane Mercedes-Benz Klub Slovenija.

 Mercedes-Benz star experience

Testni primerki AMG-jev navdušijo še tako zahtevne voznike.

Na dogodku smo imeli možnost preizkusiti najsodobnejše izdelke. Glavna atrakcija so seveda izdelki AMG. Tokrat smo preizkusili A 45 AMG, CLA 45 AMG, E 63 AMG S, SLK 55 AMG in vrh ponudbe, roadster SL 63 AMG. Z vožnjo različnih super športnikov so plastično prikazali razlike med njimi. Zelo dobro se prikaže tudi razlika v teži vozil, medosni razdalji. Kako hrumijo, si lahko ogledate v video posnetku.

Poletna novost pri Mercedes-Benzu je tudi osvežitev razreda SL. Izboljšan je motor v modelu SL 63 AMG. Ta odpravlja Performance AMG paket, saj so izboljšave iz tega paketa na voljo že v osnovni opremi. Na voljo je nov AMG drivers paket, ki dodaja pokrov motorja iz ogljikovih vlaken. Tudi da motor ustreza standardu Euro 6.

Za prikaz varnostnih inovacij so uporabili novi razred S – model S 500. Avtomobil ima vgrajene tudi varnostne sisteme (kombinacija kamere in radarjev), ki zaznavajo ostale udeležence v prometu. Tako se avtomobil samodejno zaustavi v primeru, da pred njega stopi pešec ali kolesar, je zmožen samodejno zavijati na avtocesti in se približuje ciljem samodejne vožnje. Edina omejitev do sedaj so zakonski predpisi, ki ne dovoljujejo vožnje brez, da bi voznik držal volan. Inovacije so predstavljene tudi v video posnetku.

Predpremiera novega razreda V

Mercedes-Benz je predstavili novi razred V, ki je trenutno tudi največji član v družini osebnih vozil Mercedes-Benz. Gre za naslednika modela Viano, ki je na vseh področjih naredil korak naprej. Razred V je pravi premium potovalnik. Tudi enoprostorci so namreč postali prava tržna niša za dolga potovanja in Mercedes-Benz se zaveda svoje prednosti in izkušenj.  V začetku bo možno izbirati med tremi 4-valjnimi motorji, in sicer: V200 CDI s 136 konjskimi močmi (102 KW) in 330 Nm navora, V220 CDI s 163 konjskimi močmi (120 KW) in 380 Nm navora, V250 BlueTEC s 190 konjskimi močmi (140 kW) in 440Nm navora. Pri V250 BlueTEC bo serijski tudi 7G – TRONIC PLUS avtomatski menjalnik. Novost predstavlja tudi stikalo AGILITY SELECT, ki ponuja štiri načine: ekonomski, komfortni, športni in ročni način. V načinih “Comfort”, “Sport” in “Manual” ponuja motor dodatnih 10 kilovatov moči ter 40 Nm navora, kar pri različici V250 BlueTEC nanese spodobnih 480 Nm navora.

Novi razred V je možno naročiti od 6. marca 2014, na trg pa bodo prva vozila prišla 31. maja 2014. Cene v Nemčiji se bodo pričele pri 42.900 evrih.

Novi razred V bo možno naročiti od 6. marca 2014, cene v Nemčiji se pričnejo pri 42.900 evrih.

Novost je tudi AGILITY CONTROL z možnostjo prilagajanja vzmetenja glede na razmere na cesti ter prilagodljivim sistemom ESP. INTELIGENT DRIVE je po novem prav tako možno dobiti v razredu V. Pod serijsko opremo spada asistent za bočni veter in ATTENTION ASSIST. Opcijsko je možno dokupiti asistenta za parkiranje, 360 stopinjsko kamero, DISTRONIC PLUS (skupaj s COLLISION PREVENTION ASSIST), asistenta za prepoznavanje prometnih znakov in LANE KEEPING ASSIST. Prav tako je možno dokupiti inteligentni sistem luči LED in PRE-SAFE. Precej razkošno deluje že sama serijska oprema, med katero spada AUDIO 20 s samostoječim 7-palčnim lcd ekranom, dekorativni elementi v klavirskem laku, trikraki večfunkcijski volan z obvolanskimi ročkami za ročno pretikanje (pri avtomatskem menjalniku), komfortni sedeži za voznika in sovoznika in električna ročna zavora.