Novo doma: Mazda CX-5 Skyactiv-D

Aktualno, Novosti

Nova Mazda CX-5, kot tudi ostali povsem novi modeli te znamke v celoti temeljijo na tehnoloških rešitvah Skyactiv. Te dni se pričenja prodaja modela CX-5 z dizelskim motorjem te tehnologije, ki bo dobavljiv junija.

Nova Mazda CX-5, kot tudi ostali povsem novi modeli te znamke v celoti temeljijo na tehnoloških rešitvah Skyactiv.
 

Te dni se pričenja prodaja modela CX-5 z dizelskim motorjem tehnologije Skyactiv, ki bo dobavljiv junija. CX-5, ki je bil v Sloveniji predstavljen že v začetku aprila le z bencinskim motorjem, hodi v zelje modelom kot so Volkswagen Tiguan, Hyundai ix35, Kia Sportage in podobnim.

1BFAD16C-A0CD-11E1-A3E3-DA0166B94067

Mazda CX-5 je zasnovana na tehnološki strategiji uporabe lahkih materialov, ki omogoča prihranek pri teži in hkrati posledično tudi pri porabi goriva. Hkrati je CX-5 prvi Mazdin serijski model, ki temelji na oblikovnem jeziku Kodo. Sočasno pa tudi nadomešča večji model CX-7, ki so ga prenehali proizvajati.

Nekaj podatkov o novem vozilu:
– Dizelski 2,2-litrski SKYACTIV-D motor je dobavljiv v dveh različicah; 110 (150) in 129 kW (175 KM). V ponudbi je še bencinski 2,0-litrski motor.
– Močnejša različica je dobavljiva samo skupaj s štirikolesnim pogonom.
– Serijsko se prestavlja s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, v boljše opremljenih različicah oz. ob doplačilu pa s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom.
– V kombiniranem ciklu porabi osnovni CX-5 s prednjim pogonom in ročnim menjalnikom 4,6 l/100km in v zrak spusti škodljivega plina le 119 g/km.

Za osnovnega CX-5 z opremo Emotion je potrebno odšteti 24.590 evrov. Za najdražjega velja CX-5 Revolution z močnejšim agregatom CD175, samodejnim menjalnikom, strešnim oknom in štirikolesnim pogonom, ki stane 36.060 evrov.

V spodnjem videu si poglejte delovanje tehnologije Skyactiv.