Novo doma: Maserati Ghibli 2013

Aktualno, Novo doma, Novosti

Povsem novi model Ghibli, v tretji generaciji, je prispel v Slovenijo. Ta Maserati je bil sicer premierno predstavljen na avtomobilskem salonu v Šanghaju, na voljo le nekaj mesecev po novem Quattroportu, Ghibli v paleto prvič hkrati prinaša dve novi štirivratni limuzini.

Povsem novi model Ghibli, v tretji generaciji, je končno prispel v Slovenijo. Ta Maserati je bil sicer premierno predstavljen že na avtomobilskem salonu v Šanghaju, na voljo le nekaj mesecev po novem Quattroportu. Ghibli v paleto te znamke prvič hkrati prinaša dve novi štirivratni limuzini. Prvič tudi v ponudbo dodaja model z dizelskim motorjem.

Z modelom Quattroporte si deli glavnino svoje zasnove, vključno z varnostjo v primeru trka, šasijo, vzmetenjem, pogonskimi agregati in žarometi z LED tehnologijo. Vendar pa je Ghibli 50 kg lažji, 291 mm krajši ter ima 173 mm krajšo medosno razdaljo.

Z modelom Quattroporte si deli glavnino svoje zasnove, vključno z varnostjo v primeru trka, šasijo, vzmetenjem, pogonskimi agregati in žarometi z LED tehnologijo. Vendar pa je Ghibli 50 kg lažji, 291 mm krajši ter ima 173 mm krajšo medosno razdaljo.

Ghibli je krajši, lažji, bolj dinamični, cenejši in bolj ekonomični kot vodilni Quattroporte in pomeni temelj Maseratijevega načrta, po katerem namerava do leta 2015 proizvodnjo povečati na 50.000 vozil letno.

Ekipa oblikovalcev modela je zasnovala limuzino, ki s svojo obliko poudarja Ghiblijeve dinamične vozne lastnosti in izraža agresivno osebnost, hkrati pa še vedno ohranja jasne povezave z večjim modelom Quattroporte.

Zunanji obris karoserije daje tej štirisedežni limuzini podobo kupeja, oblika maske motorja in žarometov pa asocirajo na mačje poteze. Maska motorja jemlje navdih pri modelu GranTurismo, a vsebuje tudi duh klasičnega modela A6 GCS iz 50 let. Ghibli ohranja tudi Maseratijev značilni stebriček C, ki veliko prispeva k kupejevski podobi avtomobila, na njem pa je klasični Saetta Maserati logotip, ki nadaljuje tradicijo, ki sega v leto 1963. Na boku prevladuje opazna privlačna linija, ki se prične na tradicionalnih Maseratijevih zračnih režah za prednjima kolesoma in končuje pri zadnjih lučeh.

V notranjosti se Ghibli razlikuje od modela Quattroporte. Edinstvena oblika njegove armaturne plošče se popolno sklada z njegovim bolj športnim in mladostnejšim značajem, ne da bi pri tem izgubljal prestiž, ki se ga pričakuje od Maseratijev. Ghibliju je uspelo združiti športno naravo s prostornostjo, ki se pričakuje v prestižni Maseratijevi limuzini.

Oba 3.0 litrska V6 bencinska motorja z dvema turbo polnilnikoma zagotavljata visoko zmogljivost; ob tem pa je v prestižni športni limuzini razreda E mogoče izbrati zadnji ali štirikolesni pogon. Najbolj zmogljiva različica Ghibli S, z močjo 301 kW (411 KM), pospeši do 100km/h v 5,0 sekunde in doseže najvišjo hitrost 284km/h.

Ghibli je tudi prvi model v Maseratijev zgodovini, ki je opremljen z dizelskim motorjem: turbodizelski V6 ima značilen Maseratijev zvok, uglajenost in užitek v vožnji, med tem ko je poraba goriva v voznem ciklu za klasične motorje (NEDC) nižja od šestih litrov. Ghibli z dizelskim motorjem je tudi prvi Maserati s tehnologijo Start&Stop.

Ghibli, Ghibli S, Ghibli S Q4 in Ghibli Diesel so opremljeni z 8 stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki s hitrim pretikanjem tudi pri odločnem pospeševanju zagotavlja izjemno udobje v vožnji. Izvrstno vodljivost Ghibliju zagotavlja odlična razporeditev mase med prednjo in zadnjo premo, prednje vzmetenje z dvojno prečno premo, zadaj pa najsodobnejše multilink vpetje s petimi vodili. Štirikolesni pogon pa še dodatno prispeva k varnosti in legi na cesti v vseh vremenskih pogojih.

Ghibli vstopa v E-segment športnih luksuznih vozil z opazno prednostjo zaradi svoje obrtniške kakovosti notranje izdelave in detajlov, vključno s prestižnim Maseratijevim kontorlnim zaslonom na dotik, prilagodljivih stopalk, vzvratne kamere, notranjosti v usnju Poltrona Frau®, avdio sistema Bowers & Wilkins® s 15 zvočniki, kot tudi z brezžičnim omrežjem Wi-Fi na osnovi WLAN in združljivostjo z večino sodobnih mobilnih telefonov.

Prvotni Quattroporte (1963) je izumil koncept luksuzne športne limuzine, novi Quattroporte nadaljuje njegovo pot in vedno znova postavlja standarde v tem segmentu. Ghibli ima vse lastnosti Quattroporta, združene v še bolj dinamično in dostopno celoto.

80.600 evrov boste morali odšteti za dizelskega Ghiblija, ki vam bo ponudil 202 kW moči (275 KM). Najmočnejši Ghibli 3.0 V6 S Q4 vas bo stal 110.900 evrov.

Preveri zvok novega Ghiblija in 411 konjskega motorja spodaj…