Novo doma: KIA Ceed (Klišejski napredek)

Novo doma, Novosti

Če kaj postaja klišejsko je to stavek »KIA je svoja vozila dvignila na višji nivo«. Z vsakim novim modelom, ki pride na trg je presenečenje večje. Od Sportagea do Stingerja in Stonica ter sedaj Ceeda. Od prvega Ceeda, ki je zapeljal na naše ceste leta 2006, so jih proizvedli že 1.28 milijona. S tretjo generacijo pričakujejo, da bo ta številka rasla še hitreje.

KIA Ceed

Če kaj postaja klišejsko je to stavek »KIA je svoja vozila dvignila na višji nivo«. Z vsakim novim modelom, ki pride na trg je presenečenje večje. Od Sportagea do Stingerja in Stonica ter sedaj Ceeda. Od prvega Ceeda, ki je zapeljal na naše ceste leta 2006, so jih proizvedli že 1.28 milijona. S tretjo generacijo pričakujejo, da bo ta številka rasla še hitreje.

Prvo se lahko ustavimo pri spremenjenem imenu. Izgubil je opuščaj, kar olajša marsikatero dilemo ob pravilnem zapisu. Za imenom stoji tudi pomen. Community of Europe with European Design (Evropska skupnost z evropskim dizajnom). S predhodniki si deli gnezdo, saj je oblikovan, razvit in narejen v Kiinem središču za oblikovanje, razvoj in raziskave, proizveden pa je na slovaškem poleg Sportagea in Venge.

Pri oblikovanju zunanjosti so se oblikovalci naslanjali na dejstvo, da kupci dojemajo model Ceed kot najbolj dinamično in športno vozilo v Kiini paleti, zato so mu dodali nekaj dinamičnosti in športosti. Znižali so ga za 23 milimetrov ter razširili za 20 milimetrov. V dolžino ostaja istih mer, le sprednji previs so zmanjšali za 2 centimetra, zadnjega pa podaljšali za isto dolžino. Kakor pravijo pri Kii mu to ustvari agresivnejši in športnejši videz. Karavanska različica Ceed Sportswagon ima za 115 milimetrov daljši zadnji previs ter tako tudi večji prtljažnik. Zavoljo prostornosti so ga podaljšali za 95 milimetrov ter ga tako pripeljali skoraj do vrha po prostornosti v svojem segmentu. Ravne linije so zamenjale predhodnikove okrogle robove, sprednjo masko »Tigrov nos« so razširili in jo postavili nekoliko nižje ter razširili zadnji C stebriček. Stranske linije avtomobila so »poravnali« in z linijami stranskih oken ustvarili izgled polmeseca.

Večje dimenzije vozila mu v notranjosti dodajo precej prostora, tako za potnike kot prtljago. S 395 litri prtljažnega prostora, je zlezel na drugo mesto v segmentu, bolje razporejena kabina pa mu doda veliko funkcionalnih predalov za odlaganje predmetov. V kabini se boste znašli v obilici kvalitetnih materialov kot je usnjen volan, menjalna ročica in ročna zavora. Plastični deli notranjosti so prijetni in mehki na otip, hkrati pa je vozilo zgrajeno trdno in kakovostno. Kupci lahko izbirajo med zaključki iz kovine ali satenastega kroma ter med oblazinjenjem iz tkanine, umetnega ali naravnega usnja.

Armaturna plošča je sestavljena iz dveh delov. V zgornjem je serijsko vgrajen plavajoči 5-palčni zaslon na dotik, opcijsko pa 7 ali 8-palčni. V spodnjem pa so stikal za nastavitev avdio sistema, ogrevanje in prezračevanje. Za lažjo dosegljivost stikal, so sredinsko konzolo rahlo obrnili k vozniku.

V paleti varnostnih in asistenčnih sistemov se že v serijski opremi znajdejo samodejna zatemnitev dolgih žarometov, LED dnevne luči, 15-palčna platišča, tempomat, bluetooth povezljivost, sistem za preprečevanje naleta ter sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu. Opcijsko pa so na voljo še mnogi drugi dodatki kot so sistem za preprečevanje naleta s funkcijo prepoznavanja pešcev, zaznavanje vozil v mrtvem kotu, USB vhodi, 17-palčna aluminijasta platišča, ogrevana stranska ogledala, samodejna dvoconska klimatska naprava, 8-palčni zaslon s satelitsko navigacijo, kamera za vzvratno vožnjo ter senzorji …

Na voljo imate 4 pogonske agregate. Prvi izmed treh bencinskih je vstopni 1.4-litrski atmosferski MPi motor, ki razvije 100 konjskih moči, drugi je litrski T-GDi s 120 konjskimi močmi, tretji pa novi in sicer 1.4-litrski T-GDi s 140 konjskimi močmi. Nov je tudi 1.6-litrski CRDi motor v dveh različicah z ali 115 ali 136 konjskimi močmi. Vsak motor je serijsko opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, medtem ko je pri 1.4-litrskem TGDi in 1.6-litrskem CRDi na voljo tudi 7-stopenjskim DCT robotizirani menjalnik z dvojno sklopko.

Najnižja cena nove Kie Ceed je 19.190 €, najvišja pa 29.090 €. Te cene so trenutno znižane zahvaljujoč VAUUU popustu, ki vam od končne cene odšteje še 3200 €. Na voljo pa imate še dodatne popuste.
Če vozilo plačate z gotovino vam poleg VAUU popusta odbijejo še 1500 €.
Če se odločite vozilo odplačevati s KIA BONUS financiranjem vam omogočijo finančni leasing z dobo vračila 84 mesecev ter popustom 3000 € na VAUUU ceno vozia.

Končna cena vašega osnovnega Ceeda je tako lahko 12.990 €, najdražjega pa 22.890 €.