Novo doma: Hyundia Tucson z drzno obliko

Novo doma

Novi Tucson je za Hyundai izjemnega pomena. Nedvomno bo v očeh kupcev spremenil percepcijo dojemanja blagovne znamke v Evropi. Z drzno, športno zasnovo, visokim nivojem udobja in uporabnosti ter širokim naborom vgrajenih novih tehnologij bo nadaljeval uspešno Hyundaijevo zgodbo v SUV segmentu. Nov model Hyundia Tucson Lahko rečemo, da je Hyundai pionir evropskega SUV segmenta, saj […]

Novi Tucson je za Hyundai izjemnega pomena. Nedvomno bo v očeh kupcev spremenil percepcijo dojemanja blagovne znamke v Evropi. Z drzno, športno zasnovo, visokim nivojem udobja in uporabnosti ter širokim naborom vgrajenih novih tehnologij bo nadaljeval uspešno Hyundaijevo zgodbo v SUV segmentu.

Nov model Hyundia Tucson

Lahko rečemo, da je Hyundai pionir evropskega SUV segmenta, saj je vse od leta 2000, ko je Hyundai pričel s prodajo Santa Fe prve generacije, Hyundai v Evropi prodal več kot 1,2 milijona športnih terencev. Leta 2014 je več kot 25 odstotkov Hyundaijeve prodaje pripadalo športnim terencem in kot smo že poročali, nas čaka razcvet SUV vozil v Evropi.

Oblika, udobje in uporabnost

Koncept zasnove novega Tucsona temelji na elegantnem, urbanem stilu v kombinaciji z ostrimi linijami, ki so značilne za športne terence. Dinamične razsežnosti Tucsona so ustvarili Hyundaijevi oblikovalci na čelu s Petrom Schreyerjem.

Naloga Hyundaijevih oblikovalcev notranjosti je bila, da bodočemu kupcu zagotovijo občutek prostornosti in ga prevzamejo z izbiro materialov, kakovostjo izdelave in dobro ergonomijo. Potniška kabina zato navdušuje s pozornostjo namenjeno najmanjšim podrobnostim.

Številne uporabne rešitve za večanje udobja dodajajo k zastavljenim ciljem. Za pozitivno uporabniško izkušnjo poskrbijo ogrevani sedeži in ogrevan volanski obroč. V bolj opremljenih različicah Tucson razvaja s prezračevanimi in ogrevanimi usnjenimi sedeži, ki so v segmentu na voljo prvič. Prednja sedeža se ponašata z ravno pravšnjim, ergonomskim sedalnim delom ter nastavitvijo v 8 smereh in dvostopenjsko nastavitvijo ledvenega dela za voznika. Za potnike na zadnjih sedežih je poskrbljeno z ogrevanimi sedeži in možnostjo nastavitve naklona naslona sedežev ter s priročnimi zračniki, ki poskrbijo za večje udobje zadaj.

Prtljažnik sprejme zajetnih 513 litrov tovora. Z zlaganjem sedežev se tovorni prostor lahko poveča na 1.503 litrov. Uporabnost mu veča še nekoliko nižji nakladalni rob, dvojno dno z urejevalnikom prostora in izvlečni rolo prtljažnika, ki se lahko po potrebi popolnoma odstrani in pospravi v posebej namenjen prostor v dnu prtljažnika.

Do zajetnega prtljažnika je dostop, preko širokega odpiranja prtljažnih vrat, enostaven in opcijsko na voljo s funkcijo pametnega odpiranja (Smart Power Tailgate). S to funkcijo se prtljažnik samodejno odpre, ko v bližini zazna pametni ključ.

Za dodatno udobje skrbita tudi gumb za zagon/zaustavitev motorja in električna parkirna zavora. Aktivna pomoč pri parkiranju (Smart Parking Assist System – SPAS) pomaga pri parkiranju, bočnem ali pravokotnem na parkirno mesto in speljevanju iz bočnega parkirnega mesta.

Z uporabo radarske tehnologije sistem prepozna primerno parkirno mesto, oceni razdaljo do vozila spredaj in zadaj ter usmerja avto na prazen parkirni prostor. Voznik nadzira le zavore (pri samodejnem ali 7DCT menjalniku) oziroma plin in zavoro (ročni menjalnik). Vožnja s parkirnega boksa je lahko prostoročna, saj funkcija “exit” vozniku omogoča, da ni potrebno vrteti volanskega obroča, temveč le upravlja plin. Za ostalo poskrbi sistem.

novi-hyundai-tuscon-zadaj

A-stebriček je bil zasnovan tako, da zmanjšuje mrtvi kot. V primerjavi z ix35 je le-ta ožji za 6 mm, vidljivost skozi spodnji del stranskih oken je povečana za 37 mm. Panoramska sončna streha dodaja k občutku zračnosti in se ponaša s 30 odstotnim večjim odpiranjem pomičnega dela kot predhodnik.

Sredinska konzola je opremljena z velikim, mat, 8-palčnim zaslonom na dotik za navigacijski sistem. Popolnoma nova navigacija deluje izjemno hitro (več kot trikrat hitreje od navigacije v ix35). Omogoča več različnih poti do želene destinacije ter hitre posodobitve map, ki so shranjene na SD kartici. Navigacijski sistem s TomTom LIVE storitvijo omogoča 7-letno brezplačno obnavljanje kart in zagotavlja prometne informacije, opozarjanje na radarje, iskanje »POI« (v bližini ali v kraju končne destinacije) ter prikaz vremena.

Tucson ponuja tudi nov radio s šestimi zvočniki. Dodatna povezljivost je zagotovljena preko USB in AUX priključkov na sredinski konzoli.

Novosti pri novem Tusconu je več kot dovolj, da bo prepričal tudi bolj zahtevne kupce. Še več o tem modelu, vam zaupano na našem testu.