Novo doma: Hyundai Tucson (Prvi Hyundai kot “mehki hibrid”)

Aktualno, Novo doma, Novosti

Novi Santa Fe in Kona sta zelo pomembna avtomobila za Hyundai, najpomembnejši pa je prav Tucson z več kot 600.000 prodanimi primerki v prejšnjem letu in Evropo za svoj največji trg. Čeprav je tretja generacija Tucsona med nami šele 3 leta, so pri Hyundaiu prepoznali hitrost razvijajočega se sveta okoli nas in pohiteli s prenovo, […]

Hyundai Tucson

Novi Santa Fe in Kona sta zelo pomembna avtomobila za Hyundai, najpomembnejši pa je prav Tucson z več kot 600.000 prodanimi primerki v prejšnjem letu in Evropo za svoj največji trg. Čeprav je tretja generacija Tucsona med nami šele 3 leta, so pri Hyundaiu prepoznali hitrost razvijajočega se sveta okoli nas in pohiteli s prenovo, ki je bolj izrazita navznoter kakor na zunaj. Dali so mu pametnejši izgled, bolj ekonomično vožnjo in odpornost na prihodnost.

Na zunaj boste najprej opazili novo masko hladilnika. Zares velika in impozantna maska vozilo vizualno postavi na stran prestiža. Preoblikovali so tudi sprednji in zadnji odbijač in mu dodali žaromete v LED tehnologiji. Posodobljen je izgled 16-, 17-, in 19-palčnih platišč, popolnoma nova pa so 18-palčna platišča.

Prave spremembe so se zgodile znotraj. Hyundai je temeljito razmislil o armaturni plošči in ji dal popolnoma nov občutek in izgled. Znebili so se gumbov in stikal ter vgrajenega zaslona in jih zamenjali z bolj čistim izgledom ter 7-palčnim prostostoječi zaslonom. Infotainment sistem je povezljiv z vsemi prenosnimi napravami preko Apple CarPlay in Andorid Auto ter Bluetooth sistema.

Poleg že znane črne, rdeče in bež notranjosti, je s prenovo na voljo še v sivi barvi. Črn strop si lahko izberete v kombinaciji z rdečimi in novimi, svetlo sivimi sedeži ter barvnimi vložki na vratih, bel strop pa je možen v kombinaciji s črno ali bež notranjostjo. Elemente zaključujejo zaščitne letve iz aluminija, boljšemu občutku pa dodajo tudi kovinska pedala in preoblikovana ročica menjalnika.

Nadgradnje so bili deležni tudi sedeži, ki so sedaj bolj ergonomični in vas tudi lepše oprimejo s strani, da je vožnja še bolj prijetna. Na voljo so tudi sedeži, ki bodo pozimi topli, poleti pa hladni zahvaljujoč vgrajenemu gretju in prezračevanju. Na koncu pa vas bo razveselil še prtljažni prostor s prostornino 513 litrov.

Tucson je prav tako dobil paket varnostnih sistemov SmartSense, ki mu prinaša sistem za preprečevanje naleta, sistem za ohranjanje voznega pasu, nadzor voznikove zbranosti, prepoznavanje prometnih znakov in samodejno zasenčenje dolgih luči. Za pomoč vzvratni vožnji pa je na voljo 360-stopinjski pogled. Tudi vožnja v koloni, brez voznikovega nadzora nad pospeševanjem in zaviranjem, mu ni več problem. Samodejni (radarski) tempomat skupaj s sistemom Stop & Go sam ustavlja in speljuje v kolonah ter vam tako prihrani nekaj energije.

Na voljo so trije pogonski agregati. 1.6 litrski bencinski motor s 132 in 177 konjskimi močmi ter 1.6 litrski dizelski motor s 116 ali 136 konjskimi močmi. Dvolitrski dizelski motor proizvede 185 konjskih moči. Novost v motorni paleti je tako imenovani mehki hibrid. Dvolitrski dizelski motor, so združili z elektromotorjem in baterijo kapacitete 0,44 kilovatnih ur. Avtomobil zaradi elektromotorja ne bo podiral hitrostnih rekordov, bo pa speljevanje in pospeševanje bolj ekonomično, kar je konec koncev najpomembnejše za ekonomično vožnjo.

Vstopni model z 1.6 litrskim bencinskim motorjem in TREND opremo vas bo stal 19.990 €, največ pa lahko za Tucsona odštejete dobrih 37.000 € z dvolitrskim motorjem, 8 stopenjskim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom.