Novo doma: Hyundai Santa Fe III.

Aktualno, Novosti

Na slovenske ceste prihaja novi Hyundai Santa Fe, nova generacija SUV crossoverja z novim dizajnom in inovativnimi tehnologijami utrjuje položaj Hyundaija v evropskem D-SUV segmentu. Kupci ga bodo prepoznali kot enega bolj sofisticiranih vozil.

Na slovenske ceste prihaja novi Hyundai Santa Fe, nova generacija SUV crossoverja z novim dizajnom in inovativnimi tehnologijami utrjuje položaj Hyundaija v evropskem D-SUV segmentu.
 

Kupci ga bodo prepoznali kot enega bolj sofisticiranih vozil modno sodobnega in svobodomiselnega življenjskega sloga.

04040B76-2261-11E2-BCFC-E7A465B94067

Santa Fe ne sledi novi Hyundaijevi novi nomenklaturi poimenovanja. Z ohranitvijo imena za vozilo tretje generacije, Hyundai izkazuje izjemno zaupanje in priznanje Santa Feju, ki je znamko uveljavil in potrdil kot eno bolj uspešnih med izdelovalci športno uporabnih vozil. Doslej je Hyundai globalno prodal 2,56 milijona Santa Fejev. Samo v Evropi, od leta 2000 dalje, 350.000. Hyundai izkazuje zaupanje novi generaciji Santa Feja tudi z napovedjo petodstotnega tržnega deleža na evropskem trgu SUV v prvem polnem prodajnem letu 2013. Več let zapored je bil Santa Fe najbolj prodajan SUV tako v Sloveniji kot tudi na tujih tržiščih. V Sloveniji je bilo od začetka prodaje (2000) pa do septembra letos registriranih 1561 vozil. Od tega je bilo prodanih 512 vozil I. generacije in 1049 vozil II. generacije. Povprečni tržni delež v podsegmentu »medium SUV« za isto obdobje pa znaša 7,27 %.
 
ADB441EA-2261-11E2-BC55-E7A465B94067
 
Vpliv uveljavljene hišne oblikovalske filozofije »fluidic sculpture« se pri tretji generaciji Santa Feja odraža navzven s konceptom dizajna »storm edge«, ki povzema moč in dinamičnost dogajanja v naravi tik preden se razbesni nevihta. S sofisticiranimi in rafiniranimi potezami, v harmoniji s prostorsko poudarjenimi površinami, se nova generacije Santa Feja predstavi kot močan SUV skladne podobe, s pridihom agresivnosti in odločnim značajem.
 
Nekaj poudarkov o novem vozilu:
– Na voljo so trije motorji, med katerimi je tudi povsem nov, dvolitrski dizelski štirivaljnik, katerega sestava izpušnih plinov zadovoljuje izjemno zahtevna merila evro 6. Dizelski motor ‘R’ VGT doseže največjo moč 110 kW (150 KM) ob povprečnem izpustu 159 g CO2/km.
– Posodobljen je tudi 2,2-litrski dizelski motor s povprečnim izpustom 147 g CO2/km, kar je najčistejši motor razreda.
– Edino bencinski 2.4 GDI (128 kW/174 KM) pogonski agregat je na voljo z le prednjim pogonom, ostala motorja sta dobavljiva le s štirikolesnim pogonom.
– Menjalnik je lahko ali 6-stopenjski ročni ali samodejni.
– Paketi opreme so Trend, Style, Premium, Limited in Impression.
– Med dodatno opremo velja izpostaviti možnost 7-sedežnega vozila (deljiva in zložljiva tretja vrsta sedežev 50:50, samodejno uravnavanje višine vozila ob obremenitvi, klimatska naprava zadaj z ločenim upravljanjem in dodatne prezračevalne reže za 3. vrsto sedežev) kar je potrebno doplačati 1.300 evrov.
 
Tudi Santa Fe nove generacije bo, tako kot vsi novi Hyundaiji, kupcem zagotovil raven zanesljivosti, potrjeno z najobsežnejšim in najboljšim paketom jamstva na trgu – trojnim petletnim jamstvom. Le ta zajema pet let splošne garancije brez omejitve prevoženih kilometrov, pet let garancije zagotavljanja pomoči na cesti in petletni program brezplačnih preventivnih servisnih pregledov.
 
Najcenejši Santa Fe z opremo Trend in bencinskim motorjem vas bo stal 27.990 evrov. Več povpraševanja se pričakuje za dizelsko različico 2.0 CRDi s štirikolesnim pogonom in opremo Trend, ki stane 32.690 evrov. Za najdražjo različico velja Santa Fe z opremo Impression, motorjem 2.2 CRDi, pogonom 4WD in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki stane 44.490 evrov.
 
Moški del populacije bo zagotovo navdušen nad spodnjim oglasom Santa Fe-ja.