Novo doma: Ford Ranger 2016 4×4 (zmogljivi šarmer)

Aktualno, Ford, Novo doma, PR novica

Segmenet pick-up vozil prehaja v novo obdobje v katerem ni poudarek samo na zmogljivosti ampak tudi na obliki in udobju. Najnovejši Ford Ranger lahko rečemo, da sledi vsem tem zadnjim trendom in postaja pravi zmogljivi šarmer. Zato smo v uredništvu komaj čakali, da nas pokličejo iz avto hiše Summit Avto in sporočijo, kdaj lahko prevzamemo na test […]

Segmenet pick-up vozil prehaja v novo obdobje v katerem ni poudarek samo na zmogljivosti ampak tudi na obliki in udobju.

Najnovejši Ford Ranger lahko rečemo, da sledi vsem tem zadnjim trendom in postaja pravi zmogljivi šarmer.

Zato smo v uredništvu komaj čakali, da nas pokličejo iz avto hiše Summit Avto in sporočijo, kdaj lahko prevzamemo na test povsem novega Ford Rangerja z izboljšanim 2,2-litrskim dizelskim motorjem TDCi z močjo 130 KM in preverimo, zakaj se po Evropi že od leta 2011 prodaja, kot vroče žemljice.

Če ste slučajno eden izmed tistih, ki še vedno dvomi o dovolj velikem trgu pickup vozil v Sloveniji, naj vam postrežemo s podatkom, da bo v letu 2016 predvidoma prodanih 250 Rangerjev, kar je za segment pickup vozil visoka številka.

Ko smo že ravno pri podatkih …

novi-ranger-infografika

Na kaj stavijo pri Fordu z novim Rangerjem?

Slovenija je za Rangerja pravi raj, saj je segment pickup vozil (v primerjavi z npr. Ameriko) še v povojih in je okolje z absolutno manj konkurence kot pri ostalih segmentih vozil.

Novi Ranger vas bo skušal prepričati tudi z novo filozofijo o delovnem stroju, ki se po potrebi prelevi v navaden, lahko rečemo tudi družinski avtomobil, če ga boste potrebovali.  

In, ko sedež za volan avtomobila, ki ga je mimogrede vozil tudi nepremagljivi Chuk Noriss, po nekaj metrih vožnje takoj začutiš superiornost, ki je posledica višjega sedišča in velikosti vozila. Iz tega vidika povsem razumemo, zakaj se v slovenskem jeziku imenuje ta segment poltovornjak. Tej superiornosti so pri Fordu dodali še udobje in del uporabniške izkušnje iz segmenta limuzin.  

DSC_0521

Čeprav se vse skupaj (o udobju) lepo sliši je praktičnost za spodobno ceno tisto, zaradi česar naj bi se kupci odločali za nakup pri takšnem avtomobilu. Mogoče je praktičnost razlog, da so do danes po tem segmentu najbolj posegali obrtniki manj pa fizične osebe. Z večjim udobjem in boljšo uporabniško izkušnjo Ford računa, da bo s tem privabil še ostale kupce, kot npr. kmete, profesionalne čebelarje ali kakšnega lastnika večjega vinograda.

No, če se boste pritoževali, da se je zaradi višine vozila treba malce potruditi pri vstopu v kabino potem, roko na srce, verjetno ne spadate v “delavski razred” in poltovornjaka sploh ne potrebujete. Bolj domače se boste počutili v kakšnem športnem terencu, npr v Ford Kugi.  

20160418_173250

Čeprav imajo kupci v Sloveniji na voljo tudi 4×2 različico je 4×4 pogon tisto, kar naredi Rangerja nepremagljivega na skoraj vsakem terenu tudi pri prečkanju reke (globina bredenja do 0,8 m). Verjetno razliko med tehnologijo 4×4 in AWD že poznate, zato se raje posvetimo še nekaterim omembe vrednim podatkom novega Rangerja.

Rangerja dobite v treh kabinskih različicah:

  • enojna kabina,
  • podaljšana kabina (dodaten prostor za sedeži voznika) in
  • dvojna kabina (je prostoren kot avtomobil za največ 5 potnikov),

Oprema

  • Serijska XL
  • XLT
  • Limited
  • Wildtrack

20160418_171546

Asistenčni sistemi

  • Sistem za stabilizacijo priklopnika
  • Pomoč pri zaviranju v sili
  • Opozorilo pri zaviranju v sili
  • Sistem za opozarjanje na možnost naleta
  • Sistem za opozarjanje na nezbranost voznika
  • Opozorilo o padcu tlaka v pnevmatikah
  • Uravnavanje glede na obremenitev
  • Nadzorovano spuščanje po strmini
  • Pomoč pri speljevanju v klanec
  • Sistem za nadzor zdrsa pogonskih koles in
  • Sistem za preprečevanje prevračanja vozila

Novi Ranger z dvojno kabino se lahko pohvali tudi s petimi zvezdicami za varnost Euro NCAP, ki jih je osvojil že leta 2012. Zaradi tega dosežka in vseh asistenčnih sistemov si trenutno lastni naziv najbolj varnega vozila v svojem razredu.

Visoke ambicije in mamljiva ponudba

Kot že rečeno, v letu 2016 naj bi bilo prodanih 250 vozil od tega 60 odstotkov z 3.2 motorjem, dvojno kabino ter najboljšo opremo Wildtrack.

Vstopna cena za novega Rangerja z 2.2 TDC motorjem in enojno kabino (pogon 4×2) se začne 23.590 € (MPC) in konča pri 37.700 € (MPC) Wildtrack opremi z motorjem 3.2 TDCi (pogon 4×4).

DSC_0508

Pod črto

Fordu je tokrat uspelo, da je s prenovo novega Rangerja dvignil zmogljivost na višjo raven in temu dodal zelo všečne oblikovne poteze ter večje udobje. Pokritiziramo lahko samo (listnato) podvozje, ki se slabše obnese na asfaltu ter povprečno zvočno izolacijo v kabini, kljub temu pa trenutno nudi eno izmed najboljših uporabniških izkušenj v svojem razredu.

DSC_0513

Mi mu bomo kar rekli, da je postal “Zmogljivi šarmer” in vsem, ki vsaj malo razmišljate o nakupu takšnega vozila, svetujemo obisk avto hiše Summit Avto, kjer novega Rangerja dobite tudi na testno vožnjo.  

Vsebino omogoča Summit Avto

Summit Avto