Novo doma: Ford Mustang (dodatno ojačane ameriške mišice)

Novo doma, Top

Mustang je ena izmed ikon ameriškega avtomobilskega proizvajalca Forda.

Od leta 2014 si je trenutno generacijo vozila omislilo že 33.000 evropskih lastnikov. Prenovljeni model je na voljo v kupe (“fastback”) in kabrio izvedbah.

Zunanjost vozila je na voljo v osmih različnih barvah. V primerjavi s predhodnikom sta novi t.i. “orange fury” in “kona blue”. Pokrov motor je odslej nekoliko nižji, LED žarometi pa imajo drugačno obliko. Mustang je serijsko opremljen s full-LED žerometi, kupci pa boste lahko izbirali med štirimi različnimi vrstami platišč. Pri različici z osemvaljnikom na zadku kraljujejo štiri izpušne cevi.

V notranjosti so sedeži že serijsko oblazinjeni z usnjem. Veliko je mehkih materialov. Novost predstavlja 12-palčni LCD zaslon pred voznikom, ki ima številne možnosti prilagajanja glede na potrebe.

Glasni in robustni petlitrski ameriški V8 je bil še dodelan. Sedaj ima z njim opremljeni Mustang GT 450 “konjskih moči”. Nov je tudi 10-stopenjski avtomatski menjalnik, ki mu alternativo še naprej predstavlja klasični, ročni šeststopenjski.

Za tiste, ki vam je osem valjev preveč, je na voljo tudi 2,3-litrski turbobencinski motor Ecoboost, ki ima odslej 290 KM.

Voznik lahko poleg že prej obstoječih zdaj izbira še med dvema dodatnima načinoma vožnje. Gre za načina “drag strip”, ki optimizira pospeševanje ter “my mode”, pri katerem lahko voznik zavoljo dobrososedskih odnosov poljubno prilagaja glasnost izpuha. Novost pri Mustangu je namreč tudi aktivni izpušni ventil.

Na področju asistenčnih sistemov je Mustang že serijsko opremljen s sistemoma za preprečevanje naleta ter “lane assistom”. Odslej je na voljo tudi prilagodljivo “MagneRide” vzmetenje.

Plan prodaje slovenskega uvoznika sega do 30 prodanih vozil v enem letu (od danes). Cena novinca se prične pri 46.300 evrov za kupe različico z 2,3-litrskim štirivaljnikom in ročnim menjalnikom. Celoten cenik vseh različic lahko preverite TUKAJ.