Novo doma: Ford Fiesta

Aktualno, Novosti

Na slovenskih cestah že lahko zasledite prenovljeno Ford Fiesto, ki jo je mogoče kupiti že od 9.920 evrov dalje. Prenovljen model, ki že v več generacijah nastaja več kot 36 let, ima sedaj bolj izrazite prednje, kot tudi zadnje luči. Mrežica za zajem zraka pa še najbolj spominja na tisto pri avtomobilih luksuzne znamke Aston […]

Na slovenskih cestah že lahko zasledite prenovljeno Ford Fiesto, ki jo je mogoče kupiti že od 9.920 evrov dalje.

Prenovljen model, ki že v več generacijah nastaja več kot 36 let, ima sedaj bolj izrazite prednje, kot tudi zadnje luči. Mrežica za zajem zraka pa še najbolj spominja na tisto pri avtomobilih luksuzne znamke Aston Martin. Fiesta je s temi potezami postala elegantnejša. Izbirati je mogoče med tri- in pet-vratno različico.

ford fiesta 2013 v slovenijiMed številnimi novostmi velja izpostaviti že serijsko vgrajeni sistem MyKey, ki staršem ali možu omogoča, da omeji največjo hitrost vozila ali glasnost zvočnega sistema za svoje otroke ali, če smo pikri – za ženo. To je mogoče s programiranjem ključa. Med drugim lahko tudi onemogočimo s sistemom zvočni sistem, če voznik in sovoznik nista pripeta z varnostnim pasom. Prav tako je možno preprečiti izklop varnostnih tehnologij, kot sta elektronski nadzor stabilnosti in pomoč pri preprečevanju naleta pri manjši hitrosti, ki je tudi novost v tem avtomobilu.

V notranjosti velja izpostaviti uporabo antialergijski materialov, ki poskrbijo za boljše počutje občutljivejših potnikov.

Nekaj poudarkov o novem vozilu:
– Bencinski pogonski agregati: 1.0 (59 kW), 1.0 EcoBoost (74 kW), 1.25l (60 kW), 1.4l (71 kW) 1.6 (77 kW) in 1.0 EcoBoost (92 kW – le pri Sport, Titanium in Titanium X)
– Dizelska pogonska agregata: 1.5 TDCi (55 kW) in 1.6 TDCi (70 kW – ni dobavljiv v osnovni različici Trend)
– Serijsko se prestavlja s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, le 1,6-litrski ima serijsko vgrajen Powershift
– Paketi opreme so: Trend, ECOnetic, Sport, Titanium in Titanium X
– Osnovni paket opreme Trend med drugim že ponuja: ESP z ABS, pomoč pri speljevanju v klanec, 7 zračnih blazin, daljinsko centralno zaklepanje, sistm MyKey, ročna klima, volan nastavljiv po višini in globini, ISOFIX nastavki, električno pomočni stekli spredaj, potovalni računalnik, radio z USB vhodom, spojler zadaj, 3-kraki usnjeni volan,…

ford fiesta novo doma 2013Nova Fiesta je za 12 odstotkov cenejša od Volkswagen Pola, za 5 od Kie Rio in za 2 od Opel Corse. Kot že omenjeno vas bo najcenejša stala 9.920 evrov, za kar boste dobili 3-vratno različico z motorjem 1.25 in opremo Trend. Med najdražjo izbiro se uvršča Fiesta s petimi vrati, motorjem 1.6 TDCi (70 kW) in opremo Titanium X, ki stane 15.610 evrov.

Letos lahko pričakujemo še novo Ford Kugo in Transit Customa.