Novo doma: Fiat Freemont

Aktualno, Novosti

Fiat Freemont je prvo Fiatovo vozilo, ki je plod sodelovanja s Skupino Chrysler. S svojim imenom prinaša občutek svobode ter hkrati označuje vozilo, ki je brez naporov kos najrazličnejšim vsakodnevnim situacijam.

Fiat Freemont je prvo Fiatovo vozilo, ki je plod sodelovanja s Skupino Chrysler.

 
S svojim imenom prinaša občutek svobode ter hkrati označuje vozilo, ki je brez naporov kos najrazličnejšim vsakodnevnim situacijam. Freemontova zasnova ustreza najrazličnejšim potrebam družin in kupcev, ki iščejo prostorno, udobno in prilagodljivo vozilo, s katerim bodo obvladovali hiter ritem vsakdanjika ter hkrati v prostem času imeli varno in udobno vozilo. Njegove dimenzije (dolžina 489 cm, širina 188 cm, višina 169 cm – 174 cm s strešnimi nosilci) skupaj z medosno razdaljo (289 cm) zagotavljajo optimalno notranjost vozila.
 
648C8838-7D9D-11E1-9372-4FAE65B94067
 
Njegov značilni slog zaznamuje močan in mišičast prednji del ter zadek z inovativnimi LED lučmi. Notranjost je sodobna, uporabljeni materiali so na otip prijetno mehki. Notranjost zaokrožujejo kromani elementi, privlačna sredinska konzola in inovativni informacijsko zabavni sistem z barvnim zaslonom na dotik.
 
V serijski opremi je 7 sedežev, tretja vrsta je prava in prostorna, dostop do nje pa je preprost, saj se zadnja vrata odprejo do kota 90°, druga vrsta sedežev pa je opremljena z uporabniku prijaznim drsnim sistemom. Sedeža v tretji vrsti je s preprostim gibom mogoče zložiti tako, da se popolnoma izravnata z dnom prtljažnika. Na ta način dobimo vozilo s 5-imi sedeži ter ravnim dnom prtljažnika, pri katerem ni dodatnih omejitev pri obremenitvi. Popolnoma se lahko zložijo tudi sedeži druge vrste, kar skupaj prinaša 32 različnih razporeditev. Druga vrsta sedežev je opremljena s sistemom za višje sedenje otrok, ki omogoča, da otroci v vozilu pravilno sedijo, optimizira se geometrija varnostnega pasu in zagot avlja več zaščite, priročnosti in udobja. Ta funkcija, zaradi katere je Freemont “idealen za družine”, omogoča dvig sedalnega dela do 102 mm. Prtljažni prostor, z dvema deloma, ravnim dnom ponuja prostornino do 1461 litrov (več kot 10 potovalnih kovčkov).
 
78C1B99A-7D9D-11E1-A64F-4FAE65B94067
 
Nekaj podatkov o novem vozilu:
– Freemont je opremljen z dvema 2,0-litrskima Multijet motorjema, močjo 103 kW (140 KM) ali 125 kW (170 KM), ročnim menjalnikom in pogonom na prednji kolesi.
– Na voljo je že tudi različica AWD, s pogonom na vsa štiri kolesa, samodejnim menjalnikom ter motorjem 2.0 Multijet 16v s 125 kW (170 KM) ali 3,6 litrskim bencinskim V6 motorjem z 206 kW (280 KM). Slednji prihaja iz družine motorjev Pentastar Skupine Chrysler, vsi ostali motorji so plod razvoja Fiat Powertrain.
– Spremembe na vozilu so bile narejene na krmilnem sistemu, preoblikovano vzmetenje je prilagojeno evropskim cestam in standardom.
– Varnost je v Freemontu zagotovljena s 6 varnostnimi blazinami, sistemom ABS in ESP s sistemom za pomoč pri speljevanju navkreber Hill Holder, sistemom proti prevračanju vozila ERM. Freemont ima tudi inteligentni sistem za nadzor stabilnosti prikolice, kar omogoča varnejšo in sproščeno vožnjo.
– Na Freemontovem bogatem seznamu serijske opreme je tudi: 7 sedežev, samodejna triobmočna klimatska naprava, avtoradio s predvajalnikom zgoščenk in zapisov v formatu MP3 z barvnim zaslonom na dotik, potovalni računalnik, ukazne tipke na volanu, lita platišča R17, meglenke, tempomat, tipalom za nadzor tlaka v pnevmatikah, odklepanje in zagon brez ključa, sistem za višje sedenje otrok, alarm proti kraji, …
 
Freemont je na voljo s tremi nivoji opreme: Freemont, Urban in Lounge, izbirati pa je mogoče med eno pastelno, dvema bisernima in šestimi kovinskimi barvami. Fiat Freemont je po promocijski ceni ob lansiranju na voljo že za 26.130 evrov. Najdražji vas bo pa prišel z vključenim popustom 30.300 evrov, za kar boste dobili Freemonta Urban 3.6 V6 s štirikolesnim pogonom.