Novo doma: Elegantni Ford S-MAX

Novo doma

Ford predstavlja novega Ford S‑MAXa, elegantno in inovativno novo različico sedemsedežnega športnega enoprostorca, ki od vsega začetka uvaja nove trende. Povsem novi S-MAX je ostal zvest originalu, v Evropi pa bo brez žrtvovanja prostornosti, prilagodljivosti in varčne porabe goriva navduševal s slogom, voznimi užitki in naprednimi funkcijami. Novi S-MAX v Evropi uvaja Fordovo prilagodljivo krmiljenje […]

Ford predstavlja novega Ford S‑MAXa, elegantno in inovativno novo različico sedemsedežnega športnega enoprostorca, ki od vsega začetka uvaja nove trende.

Povsem novi S-MAX je ostal zvest originalu, v Evropi pa bo brez žrtvovanja prostornosti, prilagodljivosti in varčne porabe goriva navduševal s slogom, voznimi užitki in naprednimi funkcijami.

Novi S-MAX v Evropi uvaja Fordovo prilagodljivo krmiljenje za optimalno odzivnost glede na voznikove posege. Izboljšano vozno izkušnjo bosta zagotovila tudi inteligentni štirikolesni pogon in paleta dovršenih pogonov, med katerimi je tudi novi 1,5-litrski bencinski motor EcoBoost.

Kot prvi Ford v globalnem merilu je opremljen s (Fordovimi) dinamičnimi žarometi LED z dolgimi lučmi brez bleščanja, ki zagotavljajo maksimalno osvetlitev brez motenj drugih udeležencev v prometu. Fordova napredna tehnologija za pomoč pri preprečevanju trčenj bo vozniku pomagala, da se izogne nezgodi celo pri visokih hitrostih, na primer na avtocesti.

Od smučarskega izleta v Alpe do prevoza otrok v šolo je povsem novi S-MAX odlična izbira za vse, ki bi radi udobno prepeljali sedem oseb, sicer pa je na voljo kar 32 kombinacij za razporeditev sedežev in prostora za prtljago. Novost v segmentu so tudi preprosto preklopni sedeži v drugi in tretji vrsti.

Odkar je Ford uvedel novo avtomobilsko nišo športnih enoprostorcev je svoj dom oziroma garažo našlo več kot 400.000 modelov S-MAX-a, ki je leta 2007 osvojil tudi naziv Avto leta.

s-max-od-zadaj

Nova oblikovna zasnova

Fordova oblikovalska ekipa je poskrbela, da je sveže in prepoznavno oblikovanje zunanjosti originalnega S-MAX-a doseglo novo raven dinamičnosti in prestižnega vtisa.

Aerodinamično oblikovanje vključuje domiselno uporabljene grafične elemente brez “vizualnega šuma”. Sprednji stebriček je pomaknjen bolj nazaj, zato je pokrov motornega prostora daljši in s svojo izklesanostjo poskrbi za vrhunski videz. Dvignjena kromirana trapezoidna maska pred hladilnikom in ozki žarometi dajejo vozilu poseben tehnično dovršen pečat.

V notranjosti dovršen in dinamičen občutek zagotavljajo izjemno oblikovana sredinska konzola, ki se razteza iz zgornjega dela armaturne plošče, poudarek iz aluminija nad predalom in razporeditev sedežev za veliko prostora v drugi in tretji vrsti. K odprti in zračni notranjosti pomembno prispevata panoramsko strešno okno polne dolžine in domiselna zasnova sedežev s tanjšimi naslonjali, ki obenem zagotavlja več prostora za noge.

Povsod v notranjosti povsem novega S-MAX-a so uporabljeni na otip mehki materiali, šivi pa so posebej poudarjeni. Premazi proti madežem in temeljito preverjanje trpežnosti, pri katerem niso varčevali z blatom in polivanjem kave, zagotavljajo odpornost materialov na obrabo, ki se ji je sicer pri aktivni družinski uporabi težko izogniti.

Udobje in prostornost

Povsem novi S-MAX, ki bo na voljo s petimi ali sedmimi sedeži, je optimalno zasnovan za udobje in funkcionalnost. Sistem za preprost preklop (Easy-Fold) omogoča preprosto plosko zlaganje posameznih zadnjih sedežev z gumbom na nadzorni plošči. Sedeži v drugi vrsti s funkcijo za preprost vstop (Easy-Entry) omogočajo dostop do sedežev v tretji vrsti z enim samim dotikom.

Z izboljšanim prezračevanjem sistema za ogrevanje in klimatske naprave, ki ga je v Evropi uvedel povsem novi Ford Mondeo, zdaj veliko hitreje dosežete želeno idealno temperaturo, saj zagotavlja večji pretok zraka in nižjo temperaturo, delovanje pa je tišje. Ker so pri Fordu mnenja, da potniki na zadnjih sedežih S-MAX-a pričakujejo prav takšno udobje, kot potniki na sprednjih sedežih, so poskrbeli za dodatno klimatsko napravo in posebne krmilnike, ki omogočajo izbiro nastavitev za zadnji del vozila.

notranjost-s-maxa-novo-doma

Dodatna zvočna izolacija, izboljšana tesnila vrat in tehnologija za zmanjšanje tresljajev z magnetnimi blažilniki mas, ki so vgrajeni v streho, zagotavljajo tišjo notranjost, S-MAX pa je obenem prvo vozilo v tem segmentu z ogrevanimi in hlajenimi Fordovimi vsestransko prilagodljivimi sedeži z masažno funkcijo Active Motion.

Vzglavnika na sprednjih sedežih je možno nastaviti navzgor, navzdol, naprej in nazaj, v tem segmentu pa lahko voznik prvič prilagodi položaj za vožnjo z električnim nastavljanjem višine in globine volana ter pomnilniško funkcijo za shranjevanje in priklic položaja sedeža. S-MAX bo zdaj prvič na voljo z ogrevanim volanom.

Tehnologija

Povsem novi S-MAX s pomočjo kamere, radarja in ultrazvočnih naprav zagotavlja več kot 16 izjemnih tehnologij, ki pomagajo pri varni vožnji in nadzoru vozila. Med njimi so:

  • Pomoč pri preprečevanju trčenja, ki v primeru nevarnosti naleta samodejno zavira – najprej se oglasi zvočni signal, nato pa se od 8 km/h pa vse do največje hitrosti vozila na vetrobranskem steklu prikaže ustrezno opozorilo.
  • Tehnologija prilagodljivih žarometov LED, ki s pomočjo Fordovega sistema prilagodljive osvetlitve kot svetlobnega snopa prilagodi razmeram v prometu in na cestišču.
  • Tehnologija dolgih luči, ki s preprečevanjem bleščanja zaznava druga vozila, ne glede na to, ali vozijo v nasprotni ali v isti smeri, ter s tehnologijo prilagodljivih žarometov LED zmanjša jakost in obenem zagotovi maksimalno osvetlitev drugih območij.

Tehnologije s tipali v povsem novem S-MAX-u znatno olajšajo parkiranje:

  • Pravokotno parkiranje zazna prosto mesto med drugimi parkiranimi avtomobili in vanj vzvratno usmeri vozilo, deluje pa enako kot aktivni parkirni pomočnik, ki sicer pomaga pri bočnem parkiranju.
  • Pomočnik za zapuščanje parkirnega mesta vozniku pomaga pri vključevanju v promet po bočnem parkiranju. Sistem poskrbi za obračanje volana, voznik pa prevzame upravljanje stopalk za plin in zavoro.
  • Bočni parkirni pomočnik predvaja zvočna opozorila in na zaslonu prikazuje razdaljo do ovir ob vozilu.
  • Opozorilo na promet za vozilom voznika pri vzvratni vožnji iz parkirnega mesta opozori, da se po cestišču, na katerega bo zapeljal, bližajo druga vozila.

V svojem segmentu povsem novi S-MAX uvaja tudi tehnologijo sprednje kamere z deljenim prikazom, ki s kamero s kotom zajema slike 180 stopinj na sprednjem delu vozila olajša manevriranje na odcepih ali parkirnih mestih z omejeno vidljivostjo. Prilagodljivi tempomat z najprej usmerjenim radarjem pomaga vozniku S-MAX-a ohranjati nastavljeno razdaljo do vozila, ki vozi spredaj.

Nova tehnologija aktivnega pomočnika za upravljanje hitrosti dopolnjuje sistem prilagodljivega omejevalnika hitrosti, s katerim lahko voznik nastavi največjo hitrost, in omogoča prilagajanje hitrosti vozila v skladu z informacijami, ki jih zagotavljata prepoznavanje prometnih znakov in vgrajeni navigacijski sistem.

odpiranje-prttljaznika-ford

Motor

Izpusti CO2 dizelskih motorjev bodo po pričakovanjih manjši za sedem odstotkov, kupci pa bodo lahko izbirali med 2,0-litrskim motorjem TDCi s 120 KM s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in prilagojenima 2,0-litrskima motorjema TDCi s 150 ali 180 KM z ročnim ali samodejnim menjalnikom Powershift z dvojno sklopko. Sistem za aktivno upravljanje toplote skrajša čas ogrevanja, zato motorji dosežejo največjo učinkovitost hitreje in z manj izpusti CO2.

Med bencinskimi motorji sta tudi Fordov novi varčni 1,5-litrski EcoBoost s 160 KM z ročnim menjalnikom in 2,0-litrski EcoBoost z 240 KM in samodejnim menjalnikom.

Za manjše S-MAX-ove izpuste CO2 in varčnejšo porabo goriva imata zasluge tudi pametno regenerativno polnjenje in sistem Auto-Start-Stop. Aerodinamične zaščitne plošče na spodnji strani vozila in tehnologija z aktivno masko pred hladilnikom pomagajo izboljšati aerodinamično učinkovitost, optimalno zmogljivost pa so dosegli s kar 400 urami testiranj v vetrovniku.