Novo doma: Dacia Sandero in Sandero Stepway

Aktualno, Novosti

Z današnjim dnem se pričenja prodaja nove Dacie Sandero in Sandero Stepway. Povsem vizualno prenovljena Sandero in Sandero Stepway gresta s svetovnimi smernicami oblikovanja avtomobilov. Po obliki ju sedaj lahko brez težav damo ob bok Volkswagen Polu, Hyundai i20 in podobnim.

Z današnjim dnem se pričenja prodaja nove Dacie Sandero in Sandero Stepway.

 
Povsem vizualno prenovljena Sandero in Sandero Stepway gresta s svetovnimi smernicami oblikovanja avtomobilov. Po obliki ju sedaj lahko brez težav damo ob bok Volkswagen Polu, Hyundai i20 in podobnim. V primerjavi z novim Renault Cliom četrte generacije je Sandero še vedno malce bolj zadržan.
 
5C2C3EDC-49E8-11E2-870A-E7A465B94067
 
Sedaj z več opreme pa je udobnost Sandera na nivoju letos predstavljene Dacie Lodgy, saj ima možnost multimedijske naprave Media Nav ter poleg omejevalnika hitrosti tudi še regulator hitrosti. Proizvajalec navaja, da je izboljšal tudi vozne lastnosti, kot tudi izpopolnil zvočno izolacijo.
 
Dolžine obeh različic se malenkost razlikujejo, sicer dolžina Sandera znaša dobre 4 metre, medosna razdalja pa 2,59 metra. Sandero Stepway ima od navadne različice za 4 centimetre višje podvozje ter dodane strešne nosilce in terenski videz. Prostornina prtljažnika omogoča za 320 litrov “krame” oziroma se lahko razprostre do maksimalnih 1.200 litrov.
 
Nekaj poudarkov o novem vozilu:
– Bencinski motorji v ponudbi so 1.2 (55 kW), 1.2 LPG – na plin (53 kW) in 0.9 TCe 90 (66 kW) – najbolj ekonomičen izmed teh je TCe z mešano porabo 5,3 l/100km
– Verzije z dizelskim motorjem sta dve; dCi 75 (55 kW) in dCi 90 (66 kW) – šibkejša je tudi varčnejša (3,9 l/100km)
– Za Sandera Stepway sta na voljo motorja 0.9 TCe 90 in dCi 90 ter sedaj dva nivoja opreme; Ambiance in Prestige
– Nivoji opreme so Ambiance, Laureate in Prestige
– Pri osnovni opremi Ambiance velja poleg obveznega ABS-a in sedaj tudi ESP-ja poudariti še prisotnost servo volana, 4 zračnih blazin, opozorilnika za nepripet pas za voznika, Isofix sistema zadaj, kit za popravilo pnevmatik, ročno klimatsko napravo, dvobarvno oblazinjenje, električni pomik stekel spredaj, osvetljen prtljažni prostor,…
 
Svojega družinskega Sandera lahko dobite že za 7.790 evrov in sicer različico Ambiance 1.2. Stepway Ambiance dCi 75 stane 9.790 evrov, tisti s TCe motorjem 10 evrov več. Za najdražjo izbiro velja Sandero Stepway Prestige dCi 90, ki nosi ceno 12.500 evrov.
 

Dacia Sandero

Dacia Sandero Stepway