Novo doma: Dacia Dokker & Dokker Van

Aktualno, Novosti

Po predstavitvi modela Lodgy v začetku leta 2012 sta ponudbo znamke Dacia zdaj obogatila še dva nova modela: Dokker in Dokker Van. Dacia Dokker in Dokker Van bosta glede na trg na voljo s štirimi motorji.

Po predstavitvi modela Lodgy v začetku leta 2012 sta ponudbo znamke Dacia zdaj obogatila še dva nova modela: Dokker in Dokker Van.

Dacia Dokker je potniški kombi s petimi sedeži, ki je namenjen mešani rabi za poklicne in zasebne namene, z enim največjih prtljažnikov in najboljšo prilagodljivostjo v tem razredu povzeto seveda po sorodnem Renault Kangooju. Podoben pa mu je tudi Mercedes-Benz Citan. Dacia Dokker Van je dostavnik, čigar uporabne lastnosti so v vrhu segmenta, zaradi česar bo posebno pritegnil razne obrtnike in trgovce.

dacia dokker 2013

Dacia Dokker je namenjena kupcem, ki iščejo vozilo za mešano rabo, v katerega lahko spravijo tudi zajeten tovor ali pa ga uporabijo za udobne družinske prevoze. Dokker namreč poleg prostora za pet oseb ponuja tudi najprostornejši prtljažnik na trgu. S svojimi linijami in prostorskimi razmerji razkrivata visoko raven bivalnosti. Zaradi velikodušnih zunanjih mer (dolžina 4,36 m, širina 1,75 m in višina 1,81 m) ponujata izrazito velik notranji prostor. Sedežna klop zadaj z enostavno prilagodljivostjo omogoča povečevanje prtljažnega prostora na 3 m3, zaradi česar je Dokker idealen tudi za poklicno rabo. Z osnovno prostornino 800 litrov in dolžino 1,16 metra (za zadnjo klopjo) je ta prtljažnik največji v segmentu pri Dokkerju. Na voljo je z enimi ali dvojico drsnih vrat zadaj, ki olajšajo dostop do sedežev v drugi vrsti oziroma do povečanega prostora za tovor. Preprosto prilagodljiva sedežna klop zadaj je deljiva v razmerju 60/40 in omogoča več različnih postavitev.

Dacia Dokker Van je zanesljiv in čvrst dostavnik z največjo prostornino tovornega prostora v segmentu zahvaljujoč tudi domišljeni prilagodljivosti sovoznikovega sedeža (Dacia Easy Seat, za doplačilo). Dostop do tovora močno olajšajo tudi široka drsna vrata na obeh straneh. Za zadovoljitev raznolikih potreb obrtnikov in trgovcev je za Dokker Van na voljo niz predelav in dodatne opreme.

Dacia dokker 2013

Prav tako kot Lodgy imata tudi Dokker in Dokker Van udobni, moderni in posebno praktično zasnovani notranjosti. Multimedijski sistem Media Nav ima sedempalčen (18 cm) na dotik občutljiv zaslon in vsebuje navigacijsko napravo, radijski sprejemnik in povezljivost s sistemom Bluetooth. Ponudba dodatne opreme vsebuje tudi omejevalnik hitrosti in pomoč pri parkiranju zadaj.

Za olajšanje voznikovega vsakdanjika so po celotni notranjosti potniškega kombija razporejena številna praktična odlagalna mesta s skupno prostornino do 44,2 litra. V veliki odprti niši na zgornji strani armaturne plošče je dovolj prostora za notesnik ali dokumente formata A4. Dokker ima tudi 6,6-litrski zaprt predal pred sovoznikom in 12 litrov prostora na priročni stropni polici nad armaturno ploščo (oboje je odvisno od opreme). Levo od volana in vozniku na dosegu roke je majhen predalček, ki je zelo uporaben za razne drobnarije, na primer shranjevanje drobiža.

Dacia Dokker Van

Dacia Dokker Van

Dacia je za zadovoljitev raznolikih potreb kupcev pripravila široko ponudbo dodatkov in notranje opreme. Za večje udobje in praktičnost so na voljo: naslon za roke med prednjima sedežema, predvajalnik DVD, držalo za dokumente na hrbtišču sedeža, otroški varnostni sedeži, prenosni hladilnik, strešni kovček, predelna mreža za zadnjimi sedeži (za potniški kombi), itn. Za Dokker Van je na voljo niz dodatkov, ki so namenjeni poslovnim uporabnikom: lesne obloge tovornega prostora, zaščitne obloge blatniških košev, kompleti za ureditev tovora, komplet z leseno omarico, jeklena strešna nosilca, zaščitna mreža za okna zadaj, itn. Poleg tega je možno naročiti posebno lakirano karoserijo v izbrani barvi podjetja.

Dacia Dokker in Dokker Van bosta glede na trg na voljo s štirimi motorji: povsem novim bencinskim 1,2 TCe 115 in že uveljavljenim 1,6 MPI 85 ter dizelskima 1,5 dCi 75 in 90. Oba dizelska motorja izpolnjujeta merila za pridobitev oznake Dacia eco², saj poraba goriva znaša samo 4,5 l/100 km1, izpust CO2 pa 118 g/km.

Bistveni poudarki:

– Dacia Dokker Van ima možnosti: Base 1.6, Ambiance 1.6, Base dCi 75, Ambiance dCi 75 in 90,
– Dacia Dokker ima možnosti: Ambiance 1.6, Laureate 1.2 TCe 115, Ambiance dCi 75 in 90 ter Laureate dCi 90,
– proti vrednosti 400 evrov je mogoče dokupiti podaljšano jamstvo (5 let/100.000 km),

Dokkerja Vana si v osnovni različici lahko omislite že za 7.440 evrov, medtem ko potniškega od 9.000 evrov dalje.