Novo doma: Citroën Grand C4 Picasso

Aktualno, Novo doma, Novosti

Uvoznik za vozila znamke Citroën je včeraj zbranim novinarjem predstavil novega Grand C4 Picassa, ki se jasno razlikuje od izvedenke s 5 sedeži in ki predstavlja ravnovesje med prostornostjo v notranjosti in tekočimi linijami.

Uvoznik za vozila znamke Citroën je včeraj zbranim novinarjem predstavil novega Grand C4 Picassa, ki se jasno razlikuje od izvedenke s 5 sedeži in ki predstavlja ravnovesje med prostornostjo v notranjosti in tekočimi linijami.

Citroen C4 Grand Picasso novo doma 2013

Za to novo generacijo vozila C4 Picasso so za natančne izpopolnitve prevozili več kot 3,5 milijona kilometrov v več državah, in v ekstremnih situacijah, da bi zagotovili optimalno mirnost pri uporabi.

Pogled od spredaj s posebej tekočimi potezami označuje novo identiteto sloga CITROËN z motornim blokom odločnih vodoravnih linij in z dvojno puščico, ki se podaljšuje, dokler ne obkroži dnevnih luči s svetlečimi diodami. Neposredno spodaj so nameščeni pretanjeni žarometi, ki pripevajo k tehnološkemu podpisu pogleda od spredaj. Meglenke dopolnjujejo ta popolnoma izvirni svetlobni izraz. Zadnje luči s svetlečimi diodami imajo učinek 3D z globoko in popolnoma novo risbo, ki pretanjeno ustreza futurističnim in obenem tehnološkim kodeksom. Poleg tega je pogled od zadaj dinamičen zaradi dvižnih prtljažnih vrat, ki nakazujejo trpežnost in široko ponudbo. Odprta prtljažna vrata omogočajo širok in enostaven dostop do prtljažnika. Za poudarek slogovnih odlik razpolaga Grand C4 Picasso s paleto osmih barvnih odtenkov, od rafiniranih sivih Shark in Aluminium, rjavega Hickory, belega Banquise in črnega Onyx do svetleče rdečega Rubi, modrega Teles in modrega Kyanos. Temu se pridružujejo tri lita platišča 16’’, 17’’ in 18’’.

Izdelan je na novi modularni platformi EMP2 (Efficient Modular Platform 2), ki je omogočila znatno povečanje medosne razdalje (2,84 m, kar je 11 cm več kot pri predhodniku) v korist notranje prostornosti in prostornine prtljažnika (69 litrov več kot predhodna izvedenka), pa tudi dizajna, saj je ponudila več svobode oblikovalcem. Prednji previs so lahko skrajšali za 11,6 cm (najkrajši v kategoriji), blok motorja in pod so znižali (- 50 mm za motor; – 20 mm za pod) in razširili so razmik med kolesi (+ 82 mm spredaj ; + 31 mm zadaj). Takšno modularno platformo pa denimo med drugim uporablja tudi novi Peugeot 308.

Minimalistična in prosta notranjost novega Grand C4 Picasso je bila zamišljena v duhu udobnega bivališča. Vtis poudarja serijsko vgrajeno panoramsko vetrobransko steklo in velika zastekljena streha, s katerima se novi  Grand C4 Picasso kopa v naravni svetlobi. Ima namreč zgledno zastekljeno površino, ki meri več kot 5,70 m2. Ponoči tudi bele luči z led diodami prispevajo k temu vtisu dobrega počutja, saj ustvarjajo mehko vzdušje (stropna luč, osvetlitev ozadja odlagalnih prostorov, mizice na hrbtni strani prednjih sedežnih naslonov in vratne kljuke).

Armaturna plošča asimetričnih potez združuje različne barvne odtenke in materiale. Na voznikovi strani prevladuje črna s tehnološkim pridihom, ki na sovoznikovi strani izzveni v svetlejši odtenek (Ardoise ali Champagne, glede na izbrano barvno kombinacijo) z učinkom bleščic. Za dodatek individualnosti pa široki 12-palčni panoramski zaslon na sredini armaturne plošče omogoča prikaz fotografije v visoki ločljivosti.Brušeni kromani deli in vstavki bleščeče črne barve še popestrijo celoto. Notranje vratne obloge so prav tako obdelane zelo skrbno: vratni ročaj je prevlečen s popolnoma novim motivom, ki je izdelan z laserskim graviranjem. Skrbnost in prefinjenost v vsakem najmanjšem detajlu.

Eleganca in udobje prevladujeta z oblikovanjem, ki se navdihuje v svetu notranjega dizajna: na voljo je oblazinjenje iz usnja Nappa v dveh barvnih odtenkih v svetli kombinaciji, in usnjeno oblazinjenje Mistral. Zahvaljujoč Paketu Lounge z masažnimi prednjimi sedeži in s sedežem Relax, ki omogoča sovozniku, da iztegne noge, za vse potnike pa so tu vzglavniki Relax za oporo vratu. In tudi kot v prvem razredu, potniki v 2. vrsti lahko uporabijo paket Multimédia « plug & play » za ogled najljubših filmov na 2 zaslonih, vgrajenih v prednje vzglavnike.

Cene za Grand C4 Picasso so sledeče...

Cene za Grand C4 Picasso so sledeče…

Novi Grand C4 Picasso ima, kot manjši brat, nov vmesnik za vožnjo, ki je 100 % digitalen, intuitiven in estetski obenem. Armaturna plošča čistih oblik je urejena okoli dveh zaslonov, ki se nahajata v srednjem delu: 7-palčnega zaslona na dotik in 12-palčnega panoramskega zaslona visoke ločljivosti. Serijsko vgrajeni 7-palčni zaslon na dotik, skupaj s svojimi 7 občutljivimi točkami (pushs), omogoča upravljanje vseh funkcij vozila: dvopodročne klimatske naprave, navigacije, avdia, telefona, pomoči pri vožnji, povezanih storitev…Vsa stikala so na dosegu prstov! 12-palčni panoramski zaslon visoke ločljivosti prikazuje bistvene informacije za vožnjo, njegovo konfiguracijo pa voznik lahko nastavi kadarkoli. Izbere lahko prikaz informacij navigacijskega sistema ali pa pomoči pri vožnji, glede na svoje želje. Voznik lahko za ozadje prikaže svojo fotografijo, preprosto s pomočjo ključa USB. Vozilo tako postane pravi življenjski prostor, kjer se vse informacije, ki jih voznik potrebuje, nahajajo v njegovem vidnem polju. Nova tema za osebno nastavitev, ‘Graphic’, bo dopolnila obe temi, ki sta prisotni ob lansiranju izvedenke s 5 sedeži.

CITROËN Multicity Connect,  ki se ga upravlja preko 7-palčnega zaslona na dotik ponuja:
– s pomočjo aplikacije « Gorivo » ga vodijo do najbližje in/ali najcenejše bencinske črpalke ;
– z aplikacijama « Rumene strani » in « Trip Advisor » mu pomaga poiskati hotel ali restavracijo ;
– z aplikacijo « Michelin Trafic » ga obvešča o stanju prometa ;
– z aplikacijo « Coyote » pa ga opozarja na nevarna območja vožnje. 

Vse te aplikacije so vgrajene v vmesnik za vožnjo in lahko upoštevajo informacije vozila (položaj, hitrost, pot navigacije, nivo goriv, …), da podajo verodostojno informacijo v najboljšem trenutku ter tako prehitijo voznikove potrebe v vseh situacijah.

Ponudbo motorjev novega Grand C4 Picasso odlikujejo aduti:
– pri dizelski izvedbi imajo vsi motorji tehnologijo Stop&Start;
– središče ponudbe, e-HDi 115, dosega 104 g CO2 z menjalnikom ETG6 (105 gramov CO2 z ročnim menjalnikom) in porabo pri mešanem ciklu 4 l/100 km.

Novi Grand C4 Picasso pa ima tudi nov motor BlueHDi, ki ustreza standardu Euro 6 in ki vključuje modul SCR (Selective Catalytic Reduction), edino tehnologijo, ki je sposobna močno znižati emisije NOx  (- 90%) in obenem znižati emisije CO2. Iz tega izhaja v tej kategoriji popolnoma novo razmerje med zmogljivostmi in porabo: moč 110 kW (150 KM) za samo 110 g CO2/km pri ročnem menjalniku, in 117 g/km s samodejnim menjalnikom zadnje generacije.

Poleg vsakodnevno koristnih funkcij, kot so prostoročni dostop in zagon (ADML), motorizirana prtljažna vrata, 220-voltni priključek, osvetljene mizice ali kamera za vzvratno vožnjo, Grand C4 Picasso ponuja tudi novosti za lahko in sproščeno vožnjo:
– sistem Vision 360, ki zahvaljujoč štirim kameram, nameščenim okoli vozila, lahko voznik izbere pogled na vozilo s ptičje perspektive ali samo pogled na njegov zadnji del ali pa pravi panoramski pogled naprej, ki je praktičen zlasti za izhode iz garaže! Tako ima na voljo popoln pogled na bližnjo okolico vozila. Vidljivost je razširjena, manevriranje pa olajšano;
– sistem Park Assist: ta pomoč pri parkiranju pomaga vozniku pri iskanju parkirnega prostora in čim zazna prostor, opravi samodejen manever, bočno ali pa prečno na smer vožnje. Vozniku preostane le še upravljanje pospeševanja in zaviranja.

Novi Grand C4 Picasso je koncentrat tehnologij za predvidevanje in pomoč pri vožnji:
aktivni sistem regulacije hitrosti, ki uporablja radar, nameščen v prednjem odbijaču, zaznava in opozarja na upočasnitev vozila, ki vozi spredaj, in vzdržuje konstantno razdaljo tako, da deluje na pospeševanje in na motorno zavoro v okviru plus ali minus 25 km/h. Ko je cesta spet prosta, se vozilo samodejno povrne na zahtevano hitrost. Ta sprememba klasičnega sistema regulacije hitrosti prispeva dodatno udobje pri uporabi in je serijsko na voljo pri nivoju opreme exclusive;
opozorilo v primeru nevarnosti naleta prav tako uporablja radar, nameščen spredaj, za opozarjanje voznika, da je njegovo vozilo preblizu vozila, ki vozi spredaj. To opozorilo deluje od hitrosti 30 km/h s 3 nivoji opozoril glede na nevarnost (vizualno, zvočno in preko napetosti varnostnega pasu).
– nadzor pogonskih koles, elektronski sistem, ki izboljša vodljivost na slabo oprijemljivih podlagah. Za udobje in lego na cesti v vseh situacijah, tudi najbolj ekstremnih!
aktivni varnostni pasovi za voznika in sovoznika so opremljeni z motorji, ki v primeru nevarnosti pas samodejno napnejo za maksimalno zaščito. Poleg tega pa funkcija AFIL video (opozorilnik za nehote prekoračeno črto voznega pasu) s tresenjem v pasu tudi opozarja voznika o prekoračeni črti;
– obdelava slik iz miniaturne kamere, vgrajene v notranjem vzvratnem ogledalu, upravlja  samodejne dolge luči, torej samodejni vklop in izklop dolgih luči glede na pogoje osvetljenosti in prometa. Ta tehnologija omogoča 5-krat pogostejšo uporabo dolgih luči, kot če bi jih vklapljali ročno. Tako imamo na voljo tudi novo, bolj prediktivno generacijo opozorilnika za nehote prekoračeno črto (AFIL video);
– sistem nadzora mrtvega kota z ultrazvokom obvešča voznika o prisotnosti vozila v mrtvih kotih, s pomočjo oranžne diode, nameščene v kotu vsakega zunanjega ogledala. Sistem sestavljajo 4 zaznavala, nameščena v prednjem in zadnjem odbijaču, deluje pa med 12 in 140 km/h in nadzira območje, ki spredaj meji na zunanje ogledalo, zadaj pa območje do okoli 5 m za zadnjimi odbijači in 3,5 m ob strani vozila.
– CITROËN eTouch, storitev, ki vključuje sistem klica v sili in pomoči na cesti z lokalizacijo vozila (glede na državo), dve brezplačni storitvi, na voljo 24 h dnevno in 7 dni v tednu s pomočjo vgrajene kartice SIM, ki v primeru nesreče zagotavljata natančno določitev položaja vozila in hitro intervencijo služb pomoči.