Novo doma: Audi A3 Sportback

Aktualno, Novosti

Audi te dni v Sloveniji predstavlja še petvratno različico novega A3, ki velja kot športen, vsestranski in napreden avtomobil.  Novi Audi A3 Sportback ima športno razpotegnjeno oblikovno zasnovo, od trivratnega A3 pa se razlikuje po bolj strmem zadku in optičnih detajlih. Dolžina (4.310 mm), širina (1.785 mm) in višina (1.425 mm) so le malenkost večje […]

Audi te dni v Sloveniji predstavlja še petvratno različico novega A3, ki velja kot športen, vsestranski in napreden avtomobil. 

audi a3 sportback 2013Novi Audi A3 Sportback ima športno razpotegnjeno oblikovno zasnovo, od trivratnega A3 pa se razlikuje po bolj strmem zadku in optičnih detajlih. Dolžina (4.310 mm), širina (1.785 mm) in višina (1.425 mm) so le malenkost večje kot pri predhodniku. Medosna razdalja se je podaljšala za 58 mm in meri 2.636 mm. V primerjavi s trivratnim modelom A3 je pri petvratni različici razdalja med premama daljša za 35 mm. Sprednjemu delu daje svojstven pečat markantni enodelni okvir mreže hladilnika s prirezanima zgornjima kotoma. Kot dodatna oprema so na voljo žarometi ksenon plus z dnevnimi LED-lučmi, kasneje pa bodo v ponudbi tudi LED-žarometi. Zadek ima izrazito tridimenzionalno zasnovo in dvodelne zadnje luči poudarjajo njegovo širino. V kombinaciji z žarometi ksenon plus ima novi Audi A3 Sportback zadnje LED-luči; svetlobna pasova z LED-tehnologijo vizualno ustvarjata sklenjen lok. Prilagodljiva zavorna luč, ki pri silovitem zaviranju hitro utripa, je del serijske opreme.

audi a3 sportback s strani 2013

Audi je za A3 Sportback pripravil paleto s 13 barvami lakov – tremi univerzalnimi, osmimi kovinskimi in dvema bisernima. Kot dodatno opremo je mogoče naročiti paket elementov s sijajem, ki poskrbi, da pridejo močneje do izraza tudi stranska stekla (serijsko za izvedbo Ambiente). Za kupce, ki na prvo mesto postavljajo športnost, sta na voljo opcijski športni paket S line in opcijski paket zunanje opreme S line.

audi a3 sportback notranjost 2013Armaturna plošča z usločeno čelno stranjo je elegantna in nizka. Skupaj s sredinsko konzolo, ki je nekoliko obrnjena proti vozniku, ustvarja učinek lebdenja, kar vozniku daje izrazit občutek svobode. Upravljalni sistem MMI z električno pomičnim zaslonom je na voljo, če se kupec odloči za MMI radio ali zmogljivejši sistem v sklopu infotainmenta. Prostornina prtljažnika v osnovi znaša 380 litrov. Ko je naslonjalo zadnjih sedežev podrto, se poveča na 1.220 litrov. Prtljažna površina je povsem ravna. Prtljažno dno je mogoče namestiti na dve višini; v nastavke, na katere je oprto dno, so integrirane majhne LED-luči. Naslonjalo zadnjih sedežev je mogoče podreti v razmerju 60 : 40 ali v celoti. Kaveljček za vrečke in pritrdilni obročki so serijski. Ponudba dodatne opreme vključuje obojestransko podlogo za zaščito prtljažnika, shranjevalni in prtljažni paket, odprtino za prevoz daljših predmetov ter vrečo za smuči in snežne deske.

Nekaj poudarkov o novem vozilu:
– Bencinski motorji: 1.4 TFSI z 90 kW (122 KM) ali 103 kW (140 KM) in 1.8 TFSI s 132 kW (180 KM)
– Dizelska motorja: 1.6 TDI s 77 kW (105 KM) in 2.0 TDU s 110 kW (150 KM)
– Prestavlja se lahko s 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim S tronicom, razen v primeru 1.8 TFSI ali 2.0 TDI motorja v kombinaciji s quattro pogonom, ko se prestavlja s 6-stopenjsko avtomatiko
– Vsi motorji so prenovljeni kar zagotavlja večjo ekonomičnost
Motor 1.6 TDI je najučinkovitejši pogonski agregat v modelski ponudbi, ki v kombinaciji z ročnim menjalnikom na 100 km v povprečju porabi le 3,8 litra goriva (emisija CO2 znaša 99 g/km), sicer pa od 0 do 100 km/h pospeši v 10,9 sekunde, najvišja hitrost pa znaša 194 km/h.
– Pričakujemo še lahko prihod zmogljivejše različice motorja 2.0 TDI, ki razvije moč 135 kW (184 KM) in navor 380 Nm ter 1.2 TFSI, ki je z aluminijastim blokom motorja v vseh pogledih osredotočen na majhno maso in minimalno trenje ter razvije moč 77 kW (105 KM) in navor 175 Nm
– Nivoji opreme so Attraction, Ambition in Ambiente
– V serijski osnovni opremi že lahko najdete Isofix za sovoznikov sedež, prednja sedeža nastavljiva po višini, pomembne el. sisteme (ABS, ASR, EDS, ESC, servi volan), garnituro za popravilo pnevmatik, radio, ročno klimatsko napravo, elektromehansko parkirno zavoro, vse možne zračne blazine…

Do svojega Audija A3 boste najceneje prišli, če se boste odločili za varianto 1.4 TFSI Attraction z ročnim menjalnikom, ki stane 23.390 evrov. Za najdražjo izbiro velja bencinski 1.8 TFSI quattro Ambiente, ki stane 34.710 evrov. Osnoven dizel pa ima ceno 23.410 evrov. A3 Sportback velja za malce dražjega v primerjavi z Mercedes-Benz modelom A, a hkrati cenejšega ob konkurentu BMW serije 1.