Novo doma: Audi A3 III. gen.

Aktualno, Novosti

Leta 1996 je Audi z modelom A3 osnoval prestižni segment razreda kompaktnih vozil – in zdaj prihaja na trg že tretja generacija tega uspešnega vozila. Zaradi Audijeve tehnologije lahke gradnje odlikuje privlačno karoserijo novega trivratnika nizka masa.

Leta 1996 je Audi z modelom A3 osnoval prestižni segment razreda kompaktnih vozil – in zdaj prihaja na trg že tretja generacija tega uspešnega vozila, sprva s tremi vrati!

 
Zaradi Audijeve tehnologije lahke gradnje odlikuje privlačno karoserijo novega trivratnika nizka masa – v primerjavi s prejšnjim modelom je novi A3 lažji za do 80 kilogramov – A3 1.4 TFSI tehta samo 1.175 kilogramov. Nastavitev podvozja je športno-dinamična.
 
EA9F4382-FD65-11E1-8A76-56C165B94067
 
Zunanji dizajn odraža športni značaj novega A3 in prispeva k mogočni podobi tega 4,24 metra dolgega trivratnika. Drzni robovi na karoseriji uokvirjajo napeto usločene pločevinaste površine. Medosno razdaljo so povečali na 2,60 metra, pri čemer je zunanja dolžina vozila enaka kot pri prejšnjem modelu, C-stebrička pa imata naklon, podoben kot pri kupejih. Vozilo vam po želji opremijo z žarometi ksenon plus, ki jih dopolnjujejo dnevne luči v LED-tehnologiji; v tem primeru so tudi zadnje luči realizirane s svetlečimi diodami. Kasneje bodo – prvič v razredu kompaktnih avtomobilov – v ponudbo dodatne opreme vključeni tudi žarometi s celostno LED-tehnologijo.
 
Povsem na novo zasnovana notranjost Audija A3 pritegne z vodoravnimi linijami armaturne plošče, za katero se zdi, kot da lebdi, ter z kakovostjo materialov in izdelave ter izrazito ergonomičnostjo.
 
Nekaj poudarkov o novem vozilu:
– Prostorna notranjost, prtljažnik s kapaciteto 365 litrov.
– Na začetku en motor TDI in dva motorja TFSI z močjo od 90 kW (122 KM) do    
   132 kW (180 KM).
– Prenos moči preko ročnega menjalnika ali menjalnika S tronic, na začetku 
   samo pogon spredaj, kasneje za močnejše izvedbe tudi stalni štirikolesni pogon 
   quattro.
– 1.6 TDI porabi samo 3,8 l/100 km, kar ustreza emisiji 99 g CO2/km.
– Audi je za novi A3 pripravil tri linije opreme: Attraction, Ambition in Ambiente – oblikovalci so za vse tri linije zasnovali privlačne barve in materiale. Kupci lahko poleg tega izbirajo med številnimi športnimi in komfortnimi opcijami, kot so denimo adaptive light, podvozje magnetic ride in stekleno panoramsko strešno okno.
– Izpopolnjeni opcijski sistem MMI s funkcijo MMI touch, ultratanek, električno   
   pomičen  zaslon na armaturi.
– Široka paleta komponent za infotainment, avdiosistem proizvajalca Bang &
   Olufsen, avtotelefon Bluetooth online s storitvami iz nabora Audi connect.
 
Najcenejši Audi A3 vas bo stal 22.170 evrov, ki bo imel vgrajen 1.4 TFSI bencinski pogonski agregat (90 kW) s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in opremo Attraction. Kot najdražji velja A3 1.8 TFSI (132 kW) quattro s 6-stopenjskim S tronic menjalnikom in opremo Ambiente, ki stane 33.530 evrov. Do konca leta bo na slovenske ceste predvidoma zapeljalo 50 vozil.