Novo doma: Audi A3 cabrio

Aktualno, Novo doma, Top

Družina Audi A3 je pridobila še najbolj poletnega predstavnika – novi kabriolet. Ta je v primerjavi s predhodnikom skladnejši in se oblikovno nanaša na limuzinsko različico. Prisega na klasično platneno streho in se s tehničnega vidika uvršča v sam vrh razreda. Novi Audi A3 Cabriolet se ponaša s športno lego na cesti. V primerjavi s […]

Osnovni model je na voljo od 30.900 evrov naprej.

Družina Audi A3 je pridobila še najbolj poletnega predstavnika – novi kabriolet. Ta je v primerjavi s predhodnikom skladnejši in se oblikovno nanaša na limuzinsko različico. Prisega na klasično platneno streho in se s tehničnega vidika uvršča v sam vrh razreda.

Novi Audi A3 Cabriolet se ponaša s športno lego na cesti. V primerjavi s pred-hodnikom je opazno večji – pri dolžini je zrasel s 4,24 na 4,42 m, pri koloteku z 2,58 na 2,60 m in pri širini z 1,77 na 1,79 m. Kljub temu A3 Cabriolet v osnovni izvedbi tehta le 1.345 kilogramov, kar je okrog 60 kilogramov manj kot doslej. V potniškem prostoru so številne komponente izdelane iz jekla ultravisoke trdnosti, pokrov motornega prostora pa je iz aluminija. Tudi pri motorjih in podvozju je uporabljeno Audijevo znanje s področja lahke gradnje. Podaljšani previs zadaj pomembno vpliva na harmonična proporcionalna razmerja dvovratnega kabrioleta. Okvir vetrobranskega stekla in obodni rob potniške kabine obkrožajo aluminijaste okrasne letve; stranicam dajejo pečat precizne linije in atletsko napete površine. Ploska žarometa podobi Audija A3 Cabriolet dajeta odlo-čen videz ter – prav tako kot odprtine za zajemanje zraka in odbijač – poudarjata njegovo širino. Kot dodatna oprema so na voljo tudi žarometi z LED-tehnologijo.

V primerjavi s pred-hodnikom je opazno večji – pri dolžini je zrasel s 4,24 na 4,42 m, pri koloteku z 2,58 na 2,60 m in pri širini z 1,77 na 1,79 m

V primerjavi s pred-hodnikom je opazno večji – pri dolžini je zrasel s 4,24 na 4,42 m, pri koloteku z 2,58 na 2,60 m in pri širini z 1,77 na 1,79 m

Novi A3 Cabriolet ima tekstilno zložljivo streho z lahko konstrukcijo, ki jo je zaradi elektrohidravličnega pogona mogoče odpreti ali zapreti tudi med vožnjo do hitrosti 50 km/h. Ko je zložljiva streha odprta, je zložena v prilagodljivem predalu. Alternativno je na voljo zložljiva streha z zvočno izolacijo – debelejšo notranjo plastjo iz pene, ki še dodatno znižuje že tako nizko raven hrupa v notranjosti vozila. Protivetrni ščitnik je pri izvedbi Ambiente del serijske opreme, ogrevanje prostora za glavo na sprednjih sedežih pa je pri vseh izvedbah na voljo za doplačilo. Če se vozilo začne prevračati, se sproži aktivna zaščita pri prevračanju.

Notranjost Audija A3 Cabriolet deluje pregledno in lahkotno. Armaturna plošča je vitka, sredinska konzola pa je rahlo obrnjena proti vozniku. Tridimenzionalno oblikovane okrasne letve, velike okrogle prezračevalne šobe in elegantna upravljalna enota klimatske naprave dajejo notranjosti razkošen pečat višjega avtomobilskega razreda. Kot pri vseh Audijih je tudi upravljanje novega Audija A3 Cabriolet preprosto in intuitivno, kakovost izdelave pa vrhunska. 320-litrski prtljažnik lahko povečate, če podrete naslonjali zadnjih sedežev; z odprto zložljivo streho znaša prostornina prtljažnika 275 litrov.

Ob vstopu na trg je na voljo z dvema motorjema TFSI in enim TDI; vsi motorji ustrezajo izpušnemu normativu EU 6. Gibne prostornine motorjev znašajo 1,4, 1,8 in 2,0 litra ter se ponašajo z močjo do 132 kW (180 KM). Vsi trije so razviti na novo; poraba goriva kljub izboljšanim voznim zmogljivo¬stim znaša do 13 odstotkov manj kot pri motorjih predhodnika. Posebnost novega modela je tehnologija izklopa valjev (cylinder on demand, COD) pri motorju 1.4 TFSI, ki pri nizki obremenitvi prekine delovanje dveh valjev. Dodatne motorne različice lahko stranke od junija dalje že tudi naročijo. Športni karakter štirisedežnika z zložljivo streho v veliki meri temelji na natančni porazdelitvi osnih obremenitev, ki ima pri pogonu quattro razmerje 56:44. Takšna porazdelitev je rezultat prečnega modularnega sistema (MQB), na katerem temelji Audi A3 Cabriolet. V prečnem modularnem sistemu imajo vsi motorji enak vgradni položaj. V primerjavi s predhodnikom je sprednja prema pomaknjena za 40 mm bolj naprej.

Osnovni model je na voljo od 30.900 evrov naprej.

Osnovni model je na voljo od 30.900 evrov naprej.

Tudi njegovo podvozje je plod bogatega znanja. Komponente McPhersonove sprednje preme so v veliki meri izdelane iz aluminija. Štirivodilna zadnja prema ločeno prenaša vzdolžne in prečne sile. Servokrmiljenje ima varčen elektro¬mehanski pogon. V mejnih situacijah sedaj elektronska prečna zapora kot funkcija elektronskega nadzora stabilnosti ESC omogoča še boljšo in varnejšo vodljivost vozila. Dimenzije platišč znašajo od 16 do 19 palcev (slednje so možne le pri športnem podvozju ali sistemu Audi magnetic ride), dimenzije pnevmatik pa do 235/35. Kot opcija sta na voljo športno podvozje in podvozje S line.

Po želji je v novem Audiju A3 Cabriolet možen tudi sistem Audi drive select; pri paketu opreme Ambition je celo del serijske opreme. Vozniku omogoča, da z različnimi režimi prilagaja način delovanja krmilne elektronike motorja, servo-krmiljenja, menjalnika S tronic in klimatske naprave. Sistem Audi drive select v delovanje vključuje tudi več opcijskih sistemov: uravnavanje blaženja Audi magnetic ride, avtomatsko uravnavanje razdalje adaptive cruise control, dinamične smerno prilagodljive žaromete adaptive light in progresivno krmiljenje, ki med obračanjem volana prilagaja prenos krmilne sile.

Osnovni model je na voljo od 30.900 evrov naprej. Kupci pa lahko izbirajo dodatke na bogatem seznamu dodatne opreme.