Novo doma: Alfa Romeo Giulietta 2014

Aktualno, Novo doma, Novosti

Te dni je na slovenske ceste zapeljala nova Alfa Romeo Giulietta, ki se umešča v tradicijo najboljših vozil te italijanske znamke. Nasledila je njihove dinamične zmogljivosti, ne da bi jih kakorkoli okrnila na račun primernosti za vsakdanjo uporabo ali udobja.

Te dni je na slovenske ceste zapeljala nova Alfa Romeo Giulietta, ki se umešča v tradicijo najboljših vozil te italijanske znamke. Nasledila je njihove dinamične zmogljivosti, ne da bi jih kakorkoli okrnila na račun primernosti za vsakdanjo uporabo ali udobja.

Nova Alfa Romeo Giulietta modelno leto 2014 med drugim prinaša prenovljen slog, nove motorje in več tehnoloških vsebin.

alfa romeo giulietta 2014

Spremembe na odbijačih, na kolesnih odprtinah, stopalkah in v prtljažnem prostoru poskrbijo, da je nova Giulietta še bolj tiha in prijetna za vožnjo. Skrb za podrobnosti in visoka kakovost uporabljenih materialov sta izraz popolne evolucije italijanskega dizajna. Kakovost materialov, iz katerih je izdelana armaturna plošča ter splošna ergonomija notranjosti prispevajo k odlični bivalnosti kabine. Površina vseh elementov je obdelana z lakom, odpornim na praske in usklajena z barvo in materialom oblazinjenja. Različici Quadrifoglio Verde so namenili nove športne sedeže, pri različici Exclusive (pride kasneje) je za doplačilo na voljo oblazinjenje, ki je v celoti iz žlahtnega usnja v rdeči, rjavi ali črni barvi.

AR giulietta 2014 notranjost

Novo podobo ima tudi športno oblikovani volan, ki v svojem osrednjem delu povzema obliko prednje maske Alfa Romeo. Volan ima sedaj aluminijast vstavek in je odet v usnje visoke kakovosti, ki ga krasijo šivi v črni, beli ali rdeči barvi – odvisno od notranjosti in nivoja opreme. Izdelan je iz posebne pene, ki zagotavlja čvrst in takojšen oprijem. Prenovljen prtljažni prostor ima sedaj po celotni površini notranjosti posebno prevleko črne barve; uporabne prostornine je 350 litrov, širina med blatnikoma znaša 1023 mm, zaradi zelo pravilnih oblik pa ga je mogoče v celoti izkoristiti. Novosti v kabini nove Alfe Romeo Giuliette modelnega leta 2014 zaokrožujejo odlagalni predal levo od volana ter predal v zgornji polovici armaturne plošče. USB vhod je odslej poleg selektorja D.N.A., kar omogoča lažjo in hitrejšo uporabo.

Kovinska bela „Lunare”, modra „Anodizzato” in rjava „Bronzo” so tri nove barve, ki še bolj poudarjajo dinamične linije modela, sintezo športnosti in elegance. Nova oblika prednje maske in kromirana obroba meglenk sta pomladili videz prednjega dela vozila. V prednje žaromete so integrirane dnevne luči DRL z LED tehnologijo, ki predstavljajo tudi element aktivne varnosti. Tudi zadnje luči sestavljajo LED diode, ki niso le v funkciji estetike temveč tudi preventivne varnosti.

zadek alfa romeo giulietta 2014Z modelnim letom 2014 se prvič predstavi novi motor 2.0 JTDm 16v s 110 kW (150 KM), opremljen s sistemom vbrizga goriva Multijet nove generacije. Srce agregata 2.0 JTDm 16v nedvomno predstavlja sistem vbrizgavanja goriva po skupnem vodu tretje generacije, ki uporablja nove injektorje. Ti omogočajo izboljšan proces izgorevanja, kar gre v prid tihemu delovanju in nižjim emisijam delcev ter žveplovih oksidov (NOx). Novi sistem vbrizgavanja goriva je tudi bolj enostaven in zanesljiv, saj so novi injektorji konstrukcijsko manj zapleteni in imajo za 40% manj sestavnih delov. Uporaba turbinskega polnilnika majhnih dimenzij omogoča agregatu, da že pri nizkem številu motornih vrtljajev razvije najvišji navor v svoji kategoriji (380 Nm pri 1.750 vrt/min), kar ima za posledico prožno vožnjo in odlične zmogljivosti: najvišja hitrost je 210 km/h, od 0 do 100 km/h pa pospeši v 8,8 sekunde. Poraba goriva v kombiniranem ciklu je 4,2 l/100 km, emisije CO2 110 g/km.

Učinkovitost Giuliette dokazuje odlično razmerje med zmogljivostmi in porabo goriva, ki ga še dodatno izboljšuje samodejni menjalnik z dvojno suho sklopko Alfa TCT zadnje generacije. Menjalnik lahko deluje popolnoma samodejno ali pa sekevenčno, za kar je na voljo ergonomsko oblikovana prestavna ročica s položajema »up« in »down«, lahko pa se v ta namen odloči tudi za »prestavnih lopatic« na volanu. S pomočjo selektorja Alfa D.N.A. je mogoče tudi prilagoditi značaj vozila svojim željam ali različnim pogojem na cesti (Dynamic, Natural in All Weather).

Nova Alfa Romeo Giulietta modelnega leta 2014 je eno izmed varnejših vozil svoje kategorije – na Euro NCAP dosegla 5 zvezdic. Vozilo je serijsko opremljeno s 6 varnostnimi blazinami, sistemom ESP, tritočkovnimi varnostnimi pasovi z dvojnim zategovalnikom, sistemom za preprečevanje poškodb vratu (anti whip-lash) ter tretjo linijo obremenitve v prednjem delu karoserije, ki zagotavlja odlično stopnjo zaščite kabine. V serijsko opremo sodi še nekaj sistemov, ki so edinstveni v tej kategoriji. Prvi je Alfa D.N.A. z elektronskim diferencialom Q2 – sistem, ki omogoča, da se v navor prenese na zunanje kolo, s tem pa prepreči, da bi prišlo do podkrmarjenja prednjega dela vozila. DTS sistem s pomočjo impulza na volanu svetuje vozniku najustreznejše popravke smeri v primeru skrajnih okoliščin. Sistem Pre-fill pa zagotavlja maksimalno odzivnost zaviranja v primeru nevarnosti.

Nova multimedijska naprava Uconnect®, ki je bila zasnovana z namenom obogatiti izkustvo vožnje, je integrirana v oblikovni slog avtomobila. Na voljo je v dveh različicah in sicer s 5-palčnim zaslonom na dotik ali pa 6,5-palčnim zaslonom na dotik, pri čemer slednji vključuje tudi satelitsko navigacijsko napravo (možnost 3D karte Garmin). Glasovni ukazi omogočajo praktično upravljanje z več viri vsebin, pa tudi z dodatnimi zunanjimi napravami, priključenimi na sistem.

Nova Giulietta modelnega leta 2014 je na voljo s petimi nivoji opreme; Impression, Progression, Distinctive, Exclusive in Quadrifoglio Verde. Različice Progression predstavljajo idealno izbiro za tiste, ki iščejo več udobja v kabini. Največ udobja in tehnologije ponujajo različice Exclusive, vrh ponudbe pa predstavlja Giulietta 1750 TBi 16v s 177 kW (240 KM) Quadrifoglio Verde, ki sodi v sam vrh tega segmenta, pri tem pa sta poraba goriva in izpusti presenetljivo okleščena, če upoštevamo moč njenega agregata. Od ostalih različic se razlikuje po tem, da je nastavitev njenega podvozja taka, kakršna ustreza pravemu športnemu avtomobilu. Na voljo so tudi številni paketi opreme (Style, Visibility, Comfort, Lusso, Premium, Business, Sport in QV Sportiva), ki so namenjeni dodatni prilagoditvi svoje Giuliette.

alfa romeo giulietta 2014 cenik

Nova Alfa Romeo Giulietta z bencinskim motorjem je na voljo že za 15.950 evrov (1.4 TB 16v 105 Impression), različice z dizelskim motorjem pa so na voljo že za 17.350 evrov (1.6 JTDm 16v Impression). Nova Alfa Romeo Giulietta ima v svoji »serijski opremi« tudi storitev Alfa Romeo 5 Plus.