Novi predsednik Kia Motors Europe

Aktualno

Iz Kie poročajo, da je novi predsednik Kia Motors Europe, Kiinega evropskega sedeža v Frankfurtu, postal gospod Byung-Tae (Brandon) Yea, ki bo položaj nastopil takoj. Gospod Yea prinaša bogate izkušnje z različnih izvršilnih funkcij v Kiinih podružnicah…

Iz Kie poročajo, da je novi predsednik Kia Motors Europe, Kiinega evropskega sedeža v Frankfurtu, postal gospod Byung-Tae (Brandon) Yea, ki bo položaj nastopil takoj.

 
39214156-1048-11E1-B6F3-663A66B94067Gospod Yea prinaša bogate izkušnje z različnih izvršilnih funkcij v Kiinih podružnicah in skorajda 30 let dolge kariere v avtomobilski industriji.
 
Svoja prva leta v avtomobilski industriji je Yea preživel v Kiini sestrski korporaciji Hyundai Motor in se po nekaj letih preselil v njihovo ameriško podružnico. Leta 1999 se je pridružil korporaciji Kia Motors, kjer je zasedal kar nekaj pomembnejših izvršilnih funkcij, še posebno na področju razvoja marketinških strategij in upravljanja z blagovno znamko.
 
Oktobra 2010 je gospod Yea v Dubaju nastopil mesto predsednika Kie za Bližnji vzhod in Afriko in je v zadnjem letu dosegel izjemno rast na teh trgih.
 
53-letni Yea je poročen in ima dva otroka.
 
Na položaju predsednika je nasledil gospoda Sun-Young Kima, ki je v zadnjih petih letih veliko prispeval k Kiinemu uspehu na evropskih tleh in ki se vrača na sedež korporacije v Seulu.