Novi Volvo XC90 uradno predstavljen

Aktualno, Novosti

Dolgo pričakovani XC 90 se postopoma razkriva. Volvo Car Group je pripravil predstavitveni program, ki bo avto odkril od znotraj navzven, kar pomeni, da bomo začeli z odkrivanjem mnogih novih notranjih značilnosti, veliki zaključek pa bo odkritje zunanjosti v avgustu. Originalen XC90 je bil predstavljen leta 2002 in je s svojo kombinacijo prostornosti, uporabnosti in […]

Najbolj osupljiva odlika je centralna konzola z zaslonom na dotik, ki je srce novega avtomobilskega nadzornega sistema

Dolgo pričakovani XC 90 se postopoma razkriva. Volvo Car Group je pripravil predstavitveni program, ki bo avto odkril od znotraj navzven, kar pomeni, da bomo začeli z odkrivanjem mnogih novih notranjih značilnosti, veliki zaključek pa bo odkritje zunanjosti v avgustu.

Originalen XC90 je bil predstavljen leta 2002 in je s svojo kombinacijo prostornosti, uporabnosti in varnosti revolucioniral segment SUV. Svojo pot je nadaljeval tako, da je postal globalni prodajni fenomen. Kot bo postalo jasno v prihodnjih tednih, bo tudi novi XC90 ključen del transformacije segmenta. Kot pokušino, česa se lahko nadejamo, Volvo Cars razkriva prve slike notranjosti.

Najbolj osupljiva odlika je centralna konzola z zaslonom na dotik, ki je srce novega avtomobilskega nadzornega sistema

Najbolj osupljiva odlika je centralna konzola z zaslonom na dotik, ki je srce novega avtomobilskega nadzornega sistema

Nova notranjost je najbolj prestižna, kar jih je bilo kdaj zasnovanih za Volvo, navdih pa smo iskali v matični deželi blagovne znamke Volvo, na Švedskem. Le-ta ima globalen sloves po integraciji najnovejše tehnologije v dizajn, ki je čist, lep in izdelan iz najboljših materialov.

»Najbolj osupljiva odlika je centralna konzola z zaslonom na dotik, ki je srce novega avtomobilskega nadzornega sistema,« pravi Thomas Ingelath, višji podpredsednik dizajna pri Volvo Cars. Ta sistem je praktično brez gumbov in predstavlja povsem nov način nadzora nad vozilom, hkrati pa omogoča dostop do široke palete spletnih izdelkov in storitev.

med drugim s prestavno ročico iz kristalnega stekla, ki jo izdeluje Orrefors, znan švedski steklar

med drugim s prestavno ročico iz kristalnega stekla, ki jo izdeluje Orrefors, znan švedski steklar

Notranjost novega XC90 združuje materiale, kot so mehko usnje in les, z detajli, med drugim s prestavno ročico iz kristalnega stekla, ki jo izdeluje Orrefors, znan švedski steklar, in diamantno brušene kontrole za glasnost in vžig. »Ti detajli so zasnovani, da postanejo dragulji notranjosti. Dodajo ščepec ekskluzivne igrivosti namesto stroge funkcionalnosti,« pravi Robin Page, direktor notranjega dizajna pri Volvo Cars.

»Naša nova notranja arhitektura je čista in urejena, obenem pa še vedno izžareva prefinjeno samozavest in formalnost, ki ju kupci SUV-jev pričakujejo,« pojasni Peter Mertens, višji podpredsednik raziskav in razvoja pri Volvo Cars.

Novi XC90 je prvi Volvo, ki uporablja arhitekturo SPA, kar močno razširi paleto možnosti pri dizajnu, izboljšuje vožnjo in dovoljuje vključitev najnovejših varnostnih funkcij in komunikacijskih tehnologij, hkrati pa povečuje prostornost. Zgodba najnovejšega napredka na področju varnosti in kakovosti zraka v avtomobilu bo predstavljena konec julija/začetek avgusta, predstavitve tehnoloških novosti, vključno s podvozjem in pogonskimi sklopi pa se bodo pričele v juliju in bodo trajale do velikega odkritja konec avgusta.

“Voznik in voznikovo doživetje sta v središču vsega, kar počnemo pri Volvo Cars. Ne uporabljamo tehnologije, ki je sama sebi namen – vse v Volvu je tam zato, da so naši avtomobili varnejši in udobnejši za vožnjo,” zaključi Alain Visser, višji podpredsednik marketinga, prodaje in storitev strank pri Volvo Cars.