Novi Volkswagen Passat

Aktualno, Novosti, Top

Volkswagen je z osmo generacijo Passata napovedal še ostrejši boj s konkurenco in postavil nova merila v svojem razredu. S sodobnimi motorji, zniževanjem mase vozila  in sodobnimi asistenčnimi sistemi se Passat spušča tudi v boj z kupci, ki so do sedaj prisegali na večje poslovne limuzine.  Passat v vseh izvedbah sodi med najbolj uspešne avtomobile […]

Passat je svetovno najbolje prodajani model koncerna Volkswagen

Volkswagen je z osmo generacijo Passata napovedal še ostrejši boj s konkurenco in postavil nova merila v svojem razredu. S sodobnimi motorji, zniževanjem mase vozila  in sodobnimi asistenčnimi sistemi se Passat spušča tudi v boj z kupci, ki so do sedaj prisegali na večje poslovne limuzine. 

Passat je svetovno najbolje prodajani model koncerna Volkswagen

Passat je svetovno najbolje prodajani model koncerna Volkswagen

Passat v vseh izvedbah sodi med najbolj uspešne avtomobile srednjega razreda na svetu in je z 1,1 milijona letno prodanih vozil (2013) svetovno najbolje prodajani model koncerna Volkswagen. Da bo osma generacija, ki bo ponovno na voljo v limuzinski in karavanski izvedbi, lahko nadaljevala s takšnimi uspehi, je novi Passat opremljen s številnimi inovacijami: z najsodobnejšo konstrukcijo so proporcionalna razmerja zasnovana bistveno bolj dinamično (med drugim ima nižjo karoserijo, daljšo medosno razdaljo in večja platišča).Hkrati pa nudi številne, najsodobnejše tehnologije: mednje sodijo aktivni informacijski zaslon (popolnoma digitalni kombinirani instrument) in pomični projekcijski sistem zaslona, pa tudi sistemi, kot so sistem Rear Seat Entertainment, ki temelji na aplikaciji za tablične računalnike, nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in prepoznavanjem pešcev ter še tri svetovne novosti: funkcija Emergency Assist (zaustavitev vozila v sili), Trailer Assist (asistenca za manevriranje s prikolico) in asistenca za zastoje.

Notranjost je klasična s sodobnimi rešitvami iz koncerna Volkswagen.

Notranjost je klasična s sodobnimi rešitvami iz koncerna Volkswagen.

“S tem Passatom se na področju dizajna, proporcionalnih razmerij, motorjev in pogonov, multimedijskih in asistenčnih sistemov ter varnosti, udobja in voznih užitkov začenja novo obdobje,” je zvečer pred 500 gosti povedal prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave družbe Volkswagen AG, in še dodal: “Novi Passat je pravi odgovor na velike avtomobilske trende današnjega časa. Zame je ta Passat prestižni model brez prestižnih stroškov. To odlično ustreza najuspešnejšemu evropskemu službenemu avtomobilu, ki se na ceste podaja do 20 odstotkov bolj varčen, do 85 kilogramov lažji in se predstavlja z zmogljivimi bencinskimi in dizelskimi motorji – ter z izvedbo s priključnim hibridnim pogonom.”

Predprodaja novega Passata se začne v četrtek, 10. julija. V Nemčiji bo naprodaj že za 25.875 EUR (limuzina) oz. 25.950 EUR (Variant).

Novi Passat bo na voljo z 10 bencinskimi in dizelskimi turbomotorji z direktnim vbrizgavanjem goriva ter razponom moči od 88 kW (120 KM) do 206 kW (280 KM). Vsi motorji izpolnjujejo izpušni normativ Euro 6, poleg tega pa so se poraba in emisije CO2 znižale do 20 odstotkov. Vsi izvedbe so opremljene s sistemom start-stop in rekuperacijo. Prvič bo Passat na voljo s priključnim hibridnim pogonom (bencinski motor TSI z močjo 115 kW in elektromotor z močjo 80 kW ter baterija z možnostjo zunanjega polnjenja). S sistemsko močjo 155 kW (211 KM) bo do sedaj najmočnejši Volkswagnov priključni hibrid kot pravo brezemisijsko vozilo izključno na električni pogon lahko prevozil do 50 km.