Novi Volkswagen Golf VII – Das Auto

Aktualno, Novosti

38 let neprekinjene zgodbe o uspehu, 29,13 milijona prodanih vozil tega svetovno najuspešnejšega modela, izjemno velik gospodarski pomen, jamstvo za ohranitev delovnih mest in odraz več desetletij tehničnega napredka so besede s katerimi so pričeli premiero Golfa.

Šest generacij Golfa – v letih od 1974 do 2012.
 

38 let neprekinjene zgodbe o uspehu, 29,13 milijona prodanih vozil tega svetovno najuspešnejšega modela, izjemno velik gospodarski pomen, jamstvo za ohranitev delovnih mest in odraz več desetletij tehničnega napredka so besede s katerim je prof. dr. Martin Winterkorn pričel minulo svetovno premiero Golfa sedme generacije.

90789070-F793-11E1-9275-0E0966B94067

Poraba tudi 3,8 l/100 km

Takšni tehnični podatki  pri novem Golfu niso izjema, temveč pravilo pravijo. Osnovna izvedba v kombinaciji z bencinskim motorjem (TSI) porabi 4,9 l/100 km in v kombinaciji z dizelskim motorjem (TDI) 3,8 l/100 km; motor TSI pri tem beleži emisijo CO2 115 g/km, motor TDI pa je z 99 g/km pod mejo 100 g/km. Najboljši rezultat ponovno dosega Golf BlueMotion: zaradi uporabe najučinkovitejših sistemov, ki jih Volkswagen lahko ponudi, s 85 g CO2 na km in povprečno porabo 3,2 l dizelskega goriva na 100 km.

Varnost in udobje
 
Volkswagen pri Golfu ponuja večjo prostornost (dodaten prostor za noge zadaj in za 30 litrov večji prtljažnik), nove napredne varnostne sisteme (npr. serijska funkcija večnaletnega zaviranja, proaktivni sistem za zaščito potnikov PreCrash ter tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC) s sistemom za nadzor prometa Front Assist in mestno funkcijo zaviranja v sili); z novim progresivnim krmiljenjem in novo zasnovo kolesnih obes; z možnostjo izbire profila vožnje kot tudi s serijskim zaslonom na dotik v vseh modelih ter novim konceptom informacijskih in razvedrilnih sistemov z zaslonom, ki se s pomočjo senzorja približevanja odziva na gibe rok.
 
A79805F6-F793-11E1-AC23-0E0966B94067
 
Dizajn
 
Zunanja podoba Golfa danes sodi med najbolj poznane na svetu. Walter de Silva, vodja oblikovanja pri družbi Volkswagen AG: “Ključ do uspeha je kontinuiteta: med vsemi avtomobili na svetu jih ni ducat, ki se lahko pohvalijo s tako premišljenim, dovršenim, izpopolnjenim in s tem brezčasnim dizajnom, kot je značilen za Golf.” Klaus Bischoff, vodja oblikovanja pri znamki Volkswagen: “K edinstvenim produktnim lastnostim Golfa sodijo značilna C-stebrička, dolga strešna linija in značilna linija oken ter prepoznaven sprednji in zadnji del s prečnimi elementi. Zaradi teh detajlov je tudi novi Golf bolj edinstven, ima večjo vrednost in je bolj vzdržljiv kot velika večina drugih kompaktnih vozil. Lahko bi tudi rekli: dizajn Golfa izhaja iz značaja vozila.”
 
Osnovna arhitektura novega Golfa: deluje preprosto, močno, logično, zanesljivo in varno. Izhajajoč iz te prečiščene osnovne arhitekture, delujejo detajli, kot so zaobljeni robovi, bolj kot prefinjene nianse. Ob tem je izjemno pomembno dejstvo, da so se s sedmo generacijo proporcionalna razmerja Golfa korenito spremenila, zaradi česar je vozilo na pogled bolj suvereno kot kdajkoli prej! Sprednji del je značilen za Volkswagen in prav tako za Golf. Aktualna Volkswagnova oblikovalska filozofija  ustvarja “obraz” s simpatičnimi potezami; podobno kot pri Golfu prve generacije zajema uravnotežene vodoravne elemente, ki vozilu dajejo določeno širino. Tako bo – še posebej pri novem Golfu z rahlo navzgor potegnjenima žarometoma – slehernemu vozniku ob pogledu v vzvratno ogledalo jasno, da za njim vozi Volkswagen. Za razliko od predhodnika ima novi Golf tudi povsem na novo zasnovane površine. Medtem ko so bili pri Golfu šeste generacije blatniki višji kot pokrov motornega prostora, je sedaj to obratno.
 
9B851614-F793-11E1-924A-0E0966B94067
 
Zadnji del prepriča kot celota in tudi v detajlih.
Vse novo, pa vendar tako domače – to velja tudi za 
zadek. Tu so značilni prečiščene linije zadnjih luči, 
zadnje steklo, ki sega do C-stebričkov, in velika 
homogena površina okoli Volkswagnovega znaka. 
A vse to bi bilo – kot smo pri Volkswagnu že vajeni – 
v prizadevanju za popolnost brez pomena,  če ne bi 
prinašalo tudi dejanskih prednosti. Spodnji rob prtljažnika je tako znižan na 665 mm, ob tem, da zadek ohrani vso optično suverenost.
 
V Sloveniji bomo novo vozilo Golf videli že novembra letos, s predprodajo pa bodo koncesionarji pričeli že konec meseca septembra.