Novi Trafic in Master

Novosti

Za utrditev tega položaja, ki je leta 2013 pomenil 14,6-odstoten tržen delež, Renault letos prenavlja ponudbo dveh svojih dostavnikov; prihajata novi Trafic in novi Master. Skupaj z novim Kangoojem, ki so ga na trg uvedli sredi leta 2013, bo ponudba lahkih gospodarskih vozil Renault popolnoma prenovljena. Proizvodnjo novega Trafica so iz Nissanove tovarne v Španiji […]

Za utrditev tega položaja, ki je leta 2013 pomenil 14,6-odstoten tržen delež, Renault letos prenavlja ponudbo dveh svojih dostavnikov; prihajata novi Trafic in novi Master. Skupaj z novim Kangoojem, ki so ga na trg uvedli sredi leta 2013, bo ponudba lahkih gospodarskih vozil Renault popolnoma prenovljena.

Proizvodnjo novega Trafica so iz Nissanove tovarne v Španiji prenesli v Renaultovo tovarno Sandouville v Franciji. Proizvodnjo modela Master ohranjajo v tovarni Batilly, Kangooja pa v tovarni Maubeuge, kar pomeni, da bodo odslej vsa lahka gospodarska vozila znamke Renault izdelovali v Franciji.

Renault_traffic

Renault Traffic

Po 34 letih in skupno 1,6 milijonih izdelanih primerkih je Renault letos pripravil tretji rod svojega modela Trafic. Pod čvrsto in dinamično zunanjostjo, ki povzema elemente oblikovne istovetnosti znamke Renault, ima novi Trafic večje mere, ki zagotavljajo več udobja in boljšo uporabnost. Previsa sta podaljšana za 10 cm spredaj in za 11 cm zadaj. Dolžina tovornega prostora je v samem vrhu razreda in znaša 3,75 m v različici L1 oziroma 4,15 m v različici L2. Pregradna stena je premaknjena za 3 cm bolj nazaj v prid prostornejši kabini, ki je bila tudi sicer deležna temeljite prenove. Zasnovana je kot “potujoča pisarna” in ima vgrajen niz pripomočkov za olajšanje poklicnega življenja v vozilu: na primer nosilca za prenosni telefon in tablični računalnik, prostor za prenosni računalnik in prenosno pisalno podlago formata A4. Novi Trafic poganja motor R9M, ki je na voljo v izvedenkah z enojnim turbo polnilnikom (z 90 ali 115 KM) in z dvema turbo polnilnikoma (z 120 ali 140 KM) in z ali brez naprave Stop & Start. Združujoč gospodarnost in zmogljivosti se novi Trafic z motorjem dCi 120 zadovolji že s samo 5,7 l plinskega olja na 100 km. Novi Trafic, ki ga bo možno naročati od junija 2014, bo v pooblaščene prodajne salone prispel septembra.

Renault_notranjost

Renault Master

Master, veliki Renaultov dostavnik, ki ga izdelujejo v tovarni Batilly, je prav tako dobro umeščen v svoj segment. V letu 2013 je v Evropi osvojil 11,9-odstoten tržni delež in četrto mesto, na območju Evromed-Afrika pa 13,4-odstoten tržni delež in drugo mesto. S prenovo v letu 2014 naj bi okrepil svojo priljubljenost in izpolnjevanje pričakovanj svojih kupcev. Za to ima motorje zdaj opremljene tudi s tehnologijo Twin Turbo, ki prinašajo več moči (do 165 KM) in manjšo porabo goriva. Novi Master zagotavlja višjo raven udobja in tudi varnosti, saj je opremljen s sistemom ESC najnovejšega rodu z dodanimi funkcijami Extended Grip (optimizacija oprijema koles), Hill Start Assist (pomoč pri speljevanju navkreber) in Trailer Swing Assist ter vzvratnim ogledalom Wide View, ki izniči mrtvi kot. Ne nazadnje je novi Master na voljo tudi v povsem novi različici furgon L4 (H2 in H3) s pogonom na zadnji kolesi, ki je bila razvita posebej za podjetja za prevoze nujnih pošiljk. Vse naštete novosti spremlja oblikovna prenova prednjega dela, ki je ob prevzemu elementov oblikovne istovetnosti znamke Renault še bolj moderen in dinamičen. Novi Master bo možno naročati od junija 2014, v pooblaščene prodajne salone pa bo prispel septembra.