Novi Porschejev SUV bo Macan

Aktualno, Novosti

Za novo športno vozilo iz segmenta SUV so v podjetju Porsche izbrali ime Macan. Ime izvira iz indonezijske besede za tigra in simbolizira gibkost, moč, vznemirljivost in dinamičnost – torej temeljne značilnosti novega terenca.

Za novo športno vozilo iz segmenta SUV so v podjetju Porsche izbrali ime Macan.

 
Ime izvira iz indonezijske besede za tigra in simbolizira gibkost, moč, vznemirljivost in dinamičnost – torej temeljne značilnosti novega terenca.
 
C648A740-5D2D-11E1-9CE4-199C65B94067
 
“Macan združuje lastnosti športnih avtomobilov s prednostmi terenskih vozil in je pravi Porsche,” je povedal Bernhard Maier, izvršni podpredsednik za področje prodaje in trženja v Porsche AG. “Ime novega Porscheja se mora ujemati z znamko, dobro mora zveneti v veliko jezikih in dialektih in vzbujati mora pozitivne asociacije.”
 
Kot Porschejeva peta modelska serija predstavlja Macan osrednji steber Strategije 2018, s katero želi tovarna razširiti svojo paleto modelov. Porsche načrtuje, da bo Macan tako uspešen kot Cayenne. Novega športnega terenca bodo začeli proizvajati v Leipzigu leta 2013. Zato je v saškem glavnem mestu že v teku širitev kapacitet v celovito tovarno z lastno lakirnico in karosernico – z investicijo v višini 500 milijonov evrov je to eden največjih gradbenih projektov v zgodovini družbe Porsche. Proizvajalec športnih avtomobilov bo v srednjeročnem obdobju v Leipzigu odprl več kot 1.000 novih delovnih mest.
 
Porschejeva poimenovanja modelov so vedno neposredno povezana s konkretnim modelom in njegovimi značilnostmi: Boxster pomeni kombinacijo bokser motorja in roadsterja, Cayenne simbolizira ostrino, bistroumnost, Cayman je energičen in živahen, Panamera pa je več kot navaden GT (Gran Tourismo), sposobna bi bila tudi zmagati na vzdržljivostni dirki Carrera Panamericana.