Novi Porsche Macan prihaja na evropski trg

Aktualno, Novosti

Premiera z nadgrajenim bencinskim turbomotorjem, novimi oblikovalskimi elementi in več opreme.

Porschejeva premiera v Parizu: novi Macan na trg prihaja z dvolitrskim štirivaljnim bencinskim turbomotorjem z novo geometrijo zgorevalnega prostora in filtrom za trdne delce.

Ta motor razvije moč 180 kW (245 KM) in doseže največji navor 370 Nm. Z njim lahko kompaktni SUV v kombi-naciji s 7 stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko PDK do 100 km/h pospeši v 6,7 sekunde in razvije končno hitrost 225 km/h. Po kriterijih NEVC porabi 8,1 l goriva na 100 km.

Najbolj izstopajoči novosti temeljite modelske prenove na področjih dizajna, udobja, povezljivosti in vozne dinamike sta tridimenzionalni LED-svetlobni pas na zadku in nov sistem Porsche Communication Management z 10,9-palčnim zaslonom na dotik v notranjosti. Novi Macan se evropski javnosti premierno predstavlja na avtomobilskem salonu v Parizu.

Novega Macana je že mogoče naročiti. Kompaktni SUV, ki ga izdelujejo v Porschejevi tovarni v Leipzigu, v Nemčiji stane, vključno z DDV in deželno opremo, od 58.763 EUR naprej. Bogatejša serijska oprema sedaj med drugim vključuje tudi LED-glavne žaromete, novi sistem PCM s spletno navigacijo in modulom Connect Plus ter alarmno napravo z nadzorom notranjosti.