Novi Peugeot 508 ima izrazit značaj

Novosti

Novi Peugeot 508, ki ga predstavljajo na pariškem avtomobilskem salonu 2014, je bil deležen večjih razvojnih sprememb, tako s stilskega kot s tehnološkega vidika, poleg tega je opremljen tudi z novimi motorji. Novi Peugeot 508 se ponaša z novo prednjo okrasno masko, značilno za prihodnje modele znamke, in je opremljen z najnovejšo opremo, kot je […]

Novi Peugeot 508, ki ga predstavljajo na pariškem avtomobilskem salonu 2014, je bil deležen večjih razvojnih sprememb, tako s stilskega kot s tehnološkega vidika, poleg tega je opremljen tudi z novimi motorji.

Novi Peugeot 508 se ponaša z novo prednjo okrasno masko, značilno za prihodnje modele znamke, in je opremljen z najnovejšo opremo, kot je zaslon na dotik, kamera za vzvratno vožnjo in funkcija za nadzor mrtvega kota. Poleg tega je opremljen z varčnimi in zmogljivimi motorji Euro 6, kot je na primer 2,0 l BlueHDi 150 BVM6, katerega emisije CO2 znašajo komaj 105 g/km in velja za najboljšo ponudbo tržnega razreda za to stopnjo moči. Končno se bo družina modelov 508, ki je od leta 2012 na voljo v treh oblikah karoserije, povečala še za novo izvedenko RXH 2,0 l BlueHDi 180 EAT6, ki bo po Evropi naprodaj od novembra 2014 dalje.

508GT_2014

Izrazitejši stil zunanjosti za več značaja

Ekipe Peugeotovih oblikovalcev so na osnovi predhodnih odlik vozilu namenile še več tehnologije, več silovitosti in značaja. Nova prednja okrasna maska je eden ključnih stilskih elementov novega PeugeotA 508. Je bolj pokončne oblike in Peugeotov lev odslej sedi v njenem središču, s čimer se avtomobil spogleduje s svojimi slavnimi predniki iz serije 5.

Pri višjih stopnjah opremljenosti se prednji del vozila ponaša tudi z sodobno tehnologijo luči: žarometi, dnevne luči, smerni kazalci in meglenke so v celoti iz diod LED. Prednji žarometi so sestavljeni iz treh modulov s po štirimi diodami LED, ki so jim dodane še tri dodatne diode LED na zunanjem robu žarometa, ki služijo za dodatno statično osvetlitev ovinkov. Poleg varnosti, hitrega delovanja in varčnosti ta tehnologija omogoča tudi bolj prefinjeno izdelavo luči in večji poudarek na mačjem pogledu.

Zadnje luči limuzine so bile ravno tako preoblikovane in so odslej bolj vodoravne, tako pri pogledu od strani kot od zadaj. Vsaka vsebuje 36 diod LED, ki so razporejene v tri kremplje, opalno rdeča barva pa poskrbi za zelo prepoznaven in tehnološki oblikovni pečat. Zadnje luči izvedenk SW in RXH s svojo prepoznavno ukrivljeno obliko ostajajo nespremenjene.

Tehnološka vsebina za večjo sodobnost

Tudi notranjost se je spremenila. V armaturni plošči je odslej serijsko že od 2. stopnje opremljenosti (Active) vgrajen 7-palčni zaslon na dotik, na katerem je na intuitiven način zbrana večina uporabniških funkcij vozila. Tipke z bližnjicami do glavnih menijev (navigacija, klimatska naprava, avtoradio, povezovanje, itd.) so stalno na voljo pod zaslonom na dotik na osrednjem delu upravljalne plošče.

Zmogljivejši in varčnejši bencinski motor Euro 6

V ponudbi bencinskih motorjev novi Peugeot 508 premierno predstavlja nov motor Euro 6: 1,6 l THP 165 S&S v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali novim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom EAT6. Razvije največjo moč 165 KM, kar je 9 KM več kot prejšnji, in dosega manjše emisije CO2, že od 129 g/km (BVM6), v primerjavi s predhodno generacijo, kjer so najnižje emisije znašale 144 g/km. Vsi motorji, tako v kombinaciji z ročnim kot s samodejnim menjalnikom, imajo sistem Stop and Start z močnejšim zaganjalnikom (STTd).