Novi Peugeot 301, zasnovan in opremljen v koraku s časom

Aktualno, Novosti

Peugeot 301 je prvo vozilo, ki ga je francoska znamka razvila posebej za avtomobilski segment B limuzin. Od začetka prodaje leta 2012 je bilo v svetovnem merilu izdelanih 360 tisoč teh vozil. Njegov uspeh temelji na prepoznanih odlikah, kot sta prostoren potniški prostor in prtljažnik, najboljša v tem segmentu. Da bi zadovoljil naraščajoče število kupcev v […]

Peugeot 301 je prvo vozilo, ki ga je francoska znamka razvila posebej za avtomobilski segment B limuzin. Od začetka prodaje leta 2012 je bilo v svetovnem merilu izdelanih 360 tisoč teh vozil. Njegov uspeh temelji na prepoznanih odlikah, kot sta prostoren potniški prostor in prtljažnik, najboljša v tem segmentu.

Da bi zadovoljil naraščajoče število kupcev v tem strateško pomembnem segmentu, je novi Peugeot 301 obogaten z novimi aduti. Karoserija je oblikovana po najnovejših oblikovalskih smernicah znamke. Navpična prednja okrasna maska, s karoserijo zliti žarometi in dodelani detajli utelešajo robustnost vozila. Signaturne luči, ki med drugim zajemajo sprednje LED luči, navzven odsevajo tehnologijo, s katero je vozilo opremljeno.

7-palčni zaslon na dotik je ključni element tega razvoja. Zaslon, ki je zaradi kapacitivne tehnologije hiter in natančen, prikazuje sliko kamere za vzvratno vožnjo in navigacijskega sistema 3D TomTom. Z uporabo funkcije za povezljivost Mirror Screen triple play se na zaslonu lahko podvoji tudi vsebina zaslona pametnega telefona, kar je novost v tem avtomobilskem segmentu.

peugeot_301_1611styp304

Peugeot 301 je prvič na voljo s trivaljnim bencinskim motorjem PureTech, ki sicer opremlja že več kot milijon vozil te znamke po vsem svetu. Novost v ponudbi je še najsodobnejši samodejni menjalnik EAT6 s tehnologijo Quickshift, ki je na voljo z bencinskim motorjem 1.6L VTi 115 KM. Med dizelskimi motorji nudi 1.6L BlueHDi 100 KM rekordno vozno udobje in porabo goriva.

Novi Peugeot 301 izdelujejo v Španiji v mestu Vigo.