Novi Peugeot 2008 (kompaktni multipraktik)

Novosti

Peugeot 2008 se je z močnimi argumenti prvič predstavil leta 2013. Avtomobil je od takrat beležil neprekinjeno rast prodaje in skupaj je bilo po svetu prodanih 515.000 primerkov. V Evropi se njegov uspeh zrcali tudi v uvrstitvi med vodilne v svojem segmentu, ki ga je 2008 zasedel že kmalu po začetku prodaje. Novi 2008 je […]

Peugeot 2008 se je z močnimi argumenti prvič predstavil leta 2013. Avtomobil je od takrat beležil neprekinjeno rast prodaje in skupaj je bilo po svetu prodanih 515.000 primerkov. V Evropi se njegov uspeh zrcali tudi v uvrstitvi med vodilne v svojem segmentu, ki ga je 2008 zasedel že kmalu po začetku prodaje.

Novi 2008 je doživel večjo spremembo pri motorjih in manjši “facelif” pri obliki. Oblikovanje je skladno s pravili tega segmenta, ki še vedno izraža moč in robustnost. Obloge blatnikov, navpična prednja okrasna maska in spodnji ščitniki pod odbijači ščitijo karoserijo in potnike. Sprednji del, strešni prtljažni drogovi, okrasni profil zadnjih vrat in prtljažna vrata so prefinjeno oblikovani.

V notranjosti svetel ambient poudarja bogatost materialov in skrb, s katero so bili dodelani prav vsi elementi. Stopnje opreme Access, Active in Allure je okronala še oprema GT Line. Ta nova stopnja opreme, ki je skupna celotnemu izboru vozil Peugeot, nudi športen in šik ambient v kombinaciji rdeče in črne barve.

PEUGEOT_2008_nova-notranjost

Sistem za nadzor oprijema Grip Control avtomobilu 2008 daje večjo učinkovitost na vseh podlagah. Vgrajen je v kombinaciji z zimskimi pnevmatikami (M+S).

Deljiva zadnja sedežna klop 1/3-2/3 uporabnikom omogoča, da z eno potezo povečajo prtljažni prostor s 410 na 1400 litrov.

Sistem za nadzor oprijema Grip Control je na voljo tako pri bencinskih kot dizelskih motorjih in pri ročnih ter samodejnih menjalnikih. Vgrajen je v kombinaciji z zimskimi pnevmatikami (Mud + Snow) Goodyear Vector 4Seasons, ki poskrbijo za resnično vsestranskost v vseh letnih časih.

Peugeot 2008 1.6 e-Hdi Allure

Peugeot 2008 ima funkcijo zrcaljenja zaslona Mirror Screen, ki temelji na tehnologijah MirrorLinkTM in Apple Carplay®, poleg tega pa še kamero za vzvratno vožnjo, sistem za zaviranje ob nevarnostni naleta Active City Brake in pomoč pri parkiranju Park Assist, ki jih v tem segmentu sicer redko srečamo.

Zgledno obnašanje na cesti pride do izraza pri vseh izvedenkah. V ponudbi so motorji Euro6 PureTech in BlueHDi ter ročni in samodejni menjalniki. Na razpolago so motorji z močjo od 60 do 96 kW in emisijami CO2 med 90 in 114 g/km. Motorji BlueHDi izpolnjujejo standard Euro6, saj so ekskluzivno opremljeni s sistemom za selektivno katalitično redukcijo (SCR) in filtrom trdnih delcev (FAP) z aditivom, ki je najučinkovitejša tehnologija na tržišču. Štirje motorji so najboljši v svojem razredu, med drugim novi 1.2L PureTech 96 kW S&S BVM6.