Novi Oplov SUV – Grandland X

Novosti

Ko športen značaj sreča pustolovsko dušo, nastane Oplov avtomobil Grandland X s sodobnimi, dinamičnimi potezami in privlačnim terenskim videzom.

Ko športen značaj sreča pustolovsko dušo, nastane avtomobil s sodobnimi, dinamičnimi potezami, privlačnim terenskim videzom in visokim sedežnim položajem, ki zagotavlja za športne terence značilno odlično vsestransko vidljivost. 

Z vsem naštetim se lahko pohvali novi Opel Grandland X. Z vrsto najsodobnejših tehnologij in obilo prostora za do pet dogodivščin željnih potnikov z vso potrebno prtljago in športno opremo. Te odlike uvrščajo Oplovega novinca med najpomembnejše tekmece v cvetočem segmentu športnih terencev.

Samo v kompaktnem razredu se je delež SUV-jev povečal s sedmih odstotkov leta 2010 na današnjih skoraj 20 odstotkov.

Izrazite zunanje mere z napetimi mišicami in kratkimi previsi poskrbijo za poudarek športnega videza 4,48 metra dolgega Grandlanda X. Za doplačilo je na voljo tudi lakiranje v dveh barvah, ki kompaktnemu športnemu terencu zagotovi samosvoj slog. Novi Opel Grandland X se bo svetu prvič predstavil na letošnjem Mednarodnem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu (14.–24. september 2017).

Oba sorodnika, Crossland X in prodajno uspešna Mokka X, sta krajša za približno 20 centimetrov. Hkrati Grandland X širi obsežno Oplovo ponudbo v priljubljenem segmentu kompaktnih modelov od Astre do Zafire.

Oplova tehnologija

Zbirka ultra-sodobnih asistenčnih sistemov in funkcij za udobje uvršča Grandlanda X v prvi razred: prilagodljivi regulator hitrosti, zaznavanje pešcev s samodejnim zaviranjem v sili, nadzor voznikove zbranosti, napredni parkirni pomočnik in kamera z zajemom v območju 360° so le nekatere od značilnosti. Ergonomski sedeži s certifikatom AGR, ogrevan volanski obroč, ogrevanje prednjih in zadnjih sedežev ter pomik prtljažnih vrat s preprostim zamahom z nogo zagotavljajo vrhunsko udobje.

Kot je značilno za Oplove modele, čaka voznika in sopotnike v Grandlandu X povezljivost z najnovejšo generacijo sistemov IntelliLink ter osebnim pomočnikom Opel OnStar, ki zdaj vključuje tudi nove storitve, kot sta rezervacija hotelske sobe in iskanje parkirnega prostora. Za polnjenje pametnih telefonov je na voljo brezžično induktivno polnjenje. Opel ponovno potrjuje svojo vodilno vlogo na področju tehnologij za osvetlitev, saj Grandland X s prilagodljivimi žarometi AFL LED poskrbi za prijetne in varne nočne vožnje. Funkcije, kot so osvetlitev odcepa, nadzor dolgih luči in samodejno nastavljanje višine svetlobnega snopa, jamčijo za optimalno osvetlitev ceste in zagotavljajo, da vožnja ostane zabavna tudi takrat, ko se zmrači.

Grandland X ima tudi elektronski nadzor oprijema (Grip Control) – na voljo za doplačilo –, ki s pnevmatikami M&S zagotovi dober oprijem in prenos moči na podlago v najrazličnejših voznih razmerah. Voznik lahko izbira med petimi voznimi načini. Sistem nato prilagodi porazdelitev navora prednjim kolesom, omogoči prosto vrtenje koles, če je to potrebno, s samodejnim menjalnikom pa prilagodi tudi točke prestavljanja in odziv stopalke za plin. Tako poskrbi za najboljši oprijem in stabilno vodenje, ne glede na to, ali Grandland X vozi po snegu, blatu, pesku ali mokrih podlagah.