Novi Nissan Note v Ženevi

Aktualno, Novosti, Saloni

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo 5. marca kot del najnovejšega vala Nissanovih avtomobilskih novosti premierno predstavljen povsem novi Nissan Note. Tako kot številni novi Nissanovi avtomobili zadnja leta tudi novi Note ne bo pustil nikogar ravnodušnega. Povsem novi Note sledi samosvojima in izjemno uspešnima modeloma Qashqaiu in Jukeu z enakimi, visokimi merili relevantne tehnološke […]

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo 5. marca kot del najnovejšega vala Nissanovih avtomobilskih novosti premierno predstavljen povsem novi Nissan Note.

nissan note ritka 2013Tako kot številni novi Nissanovi avtomobili zadnja leta tudi novi Note ne bo pustil nikogar ravnodušnega. Povsem novi Note sledi samosvojima in izjemno uspešnima modeloma Qashqaiu in Jukeu z enakimi, visokimi merili relevantne tehnološke sodobnosti, oplemenitenimi s cenovno dostopnostjo manjšega avtomobila. Note je tako povsem polnopraven član segmenta B. Še več, na novo bo definiral merila zanj in toliko bolj povečal upravičeno zahtevnost in pričakovanja kupcev. S popolno izrabo inovativnega pristopa k dizajnu in tehnični zasnovi avtomobila novi Note izhaja iz prepričljivosti in uspeha modela prejšnje generacije, saj ohranja vse njegove vrednote.

Z zaključnimi razvojnimi fazami v oddelkih Nissan Technical Centre Europe v Veliki Britaniji in Španiji ter z izdelavo v Nissanovi tovarni v Sunderlandu v Veliki Britaniji Note dosledno zadovoljuje pričakovanja kupcev današnjih malih avtomobilov. 

nissan note notranjost 2013V segment B vnaša novi Note premierno Nissanov paket novi tehnologij, poimenovan Safety Shield – paket, ki je doslej bil na voljo le v občutno dražjih premijskih avtomobilih. Opozorilo na avtomobil v mrtvem kotu, opozorilo na vožnjo po oziroma preko vzdolžni cestnih oznak in napreden sistem odkrivanja in opozarjanja na premikajoče se predmete bodo v segmentu Notea vnesli povsem novo raven pomoči vozniku. Vsi trije sistemi delujejo na osnovi podatkov širokokotne zadnje kamere, ki posreduje čisto in jasno sliko ne glede na vremenske razmere. Opremljena je namreč s posebnim sistemom pranja in sušenja, rešitvijo, ki je v popolni skladnosti z Noteovo inovativno tehnično zasnovo.

Novi Note je prvi avtomobil segmenta B, opremljen s sistemom AVM (Around View Monitor). Ta Nissanov sistem omogoča združitev posnetkov različnih kamer v tako imenovan pogled iz ptičje perspektive.

Novemu Noteu je namenjena tudi najnovejša različica navigacijskega sistema Nissan Connect, z vsemi storitvami, ki jih združuje.

Med prepričljivosti novega Notea sodijo tudi omejeni operativni stroški. Vse različice so namreč serijsko opremljene s sistemom stop/start, s katerim je izpust CO2 zmanjšan vse tja do vrednosti 95g/km. Velika učinkovitost je združena s prepričljivimi zmogljivostmi sodobnih bencinskih in dizelskih motorjev.

nissan note 2013 spredajNa bencinski strani motorne ponudbe sta bila za Note razvita povsem nova 1,2-litrska trivaljna motorja z 12 ventili. Izhodiščni doseže največjo moč 59 kW (80 KM) pri 6000 vrtljajev na minuto in največji navor 110 Nm pri 4000 vrtljajev na minuto. Izvedenka motorja DIG-S se postavlja z največjo močjo 72 kW (98 KM) pri 5600 vrtljajev na minuto in največjim navorom 142 Nm pri 4400 vrtljajev na minuto. Bencinski motor dizelskega navora ima ob vsem tem izjemno omejeno povprečno porabo 4,3 l/100 km. Motor je na voljo tudi z menjalnikom CVT.

Motorno ponudbo zaokroža 1,5-litrski dizel z največjo močjo 66 kW (90 KM), s povprečno porabo plinskega olja 3,6 l/100 km.

Novi Nissan Note bo na evropske ceste pripeljal jeseni.